Tips tegen relatiesleur

Tips tegen relatiesleur Iedereen die al langere tijd een relatie heeft kent het wel. De sleur in je relatie. In het begin zijn jullie verliefd en kunnen niet van elkaar afblijven. Alles is leuk en spannend en jullie kunnen niet vaak genoeg bij elkaar zijn. Maar dan sluipt toch langzamerhand die sleur in je relatie. Wanneer je dit te lang door laat gaan bestaat de kans dat jij en je partner uit elkaar gaan groeien, langs elkaar heen gaan leven of dat jullie meer als broer en zus gaan leven.

Sleur in je relatie

Veel mensen die last hebben van relatiesleur, weten vaak niet eens waar die sleur nou eigenlijk door komt. Toch zijn er verschillende oorzaken mogelijk. Zo kan het zijn dat er teveel gepland wordt. Waar jullie in jullie beginperiode vaak spontane acties ondernamen, blijkt nu vaak alles gepland te zijn. Het kan ook zo zijn dat jullie teveel langs elkaar heen leven. Misschien zijn jullie beiden druk met jullie carrière en blijft er weinig tijd over voor elkaar. Wat de oorzaak ook is, het is belangrijk om je relatie weer uit die sleur te krijgen.

Veel voorkomende oorzaken

Wanneer je relatie zich in een sleur bevindt, kan dit verschillende oorzaken hebben.
  • Jij en/of je partner zijn te druk met jullie carrière.
  • De komst van kinderen.
  • Al een lange tijd bij elkaar zijn.
  • Gebrek aan communicatie.
  • Te weinig spontaniteit.

Zo haal je de sleur uit je relatie

Als je voelt dat jouw relatie in een sleur zit, is het zaak om hier wat aan te doen. Het belangrijkste is om hier met je partner over te praten. Communicatie is erg belangrijk in een relatie. Vertel aan je partner waarom jij het gevoel hebt dat de relatie in een sleur is beland en bedenk samen oplossingen om je relatie weer tot leven te wekken.

Wees spontaan en romantisch

Romantiek en spontaniteit is erg belangrijk in een relatie. Toch wil dit er nog weleens bij inschieten. Wanneer de romantiek en spontaniteit verdwijnt uit een relatie, is de kans groot dat jullie relatie een sleur wordt. Het is belangrijk om af en toe eens iets romantisch te doen voor je partner. Dit kan bijvoorbeeld door je partner mee te nemen naar een leuk restaurant of een mooie theatervoorstelling, maar er zijn ook dingen die je zelf kunt doen. Stuur hem of haar eens spontaan een leuk berichtje of regel een romantisch etentje thuis, een romantische picknick, een knusse filmavond op de bank enz. Laat zien dat je de tijd neemt voor je partner en graag bij hem of haar wilt zijn.

Verrassen

Verras je geliefde af en toe eens met een leuk cadeautje of uitje. Dit hoeft natuurlijk niet elke week, maar wie vindt het nou niet leuk om zo af en toe eens verrast worden met iets leuks. Dit kan van alles zijn. Denk hierbij aan o.a.: bloemen, waardebonnen, etentje, fotoshoot, iets leuks voor zijn of haar hobby, een avondje naar de film enz.

De slaapkamer

Het komt vaak voor dat ook in de slaapkamer de spanning ver te zoeken is. Konden jullie in het begin niet van elkaar af blijven, nu lijkt er nooit meer eens spontaan iets spannends te gebeuren. Wanneer dit in jouw relatie het geval is, is het belangrijk om hier met je partner over te praten. Intimiteit in de slaapkamer is belangrijk voor je relatie. Stel voor aan je partner om eens nieuwe dingen uit te proberen, zoals een rollenspel. Natuurlijk is seks niet het belangrijkste in een relatie. Ook gewoon met elkaar knuffelen kan de band tussen jullie weer sterker maken. Een gevoel van intimiteit en verbondenheid is erg belangrijk. Wees niet bang om over dit soort problemen te praten met je partner. Als jullie een televisie op de slaapkamer hebben, kan het een idee zijn om deze van de slaapkamer te verwijderen. Het is bekend dat een televisie op de slaapkamer het seksleven negatief kan beïnvloeden. Ook de inrichting van de slaapkamer speelt een rol. Kijk eens of jullie de slaapkamer wat romantischer en intiemer kunnen maken. Soms zijn hier maar kleine aanpassingen voor nodig.

Kinderen

Wanneer er kinderen in het spel zijn, is het vaak moeilijk om jullie relatie leuk en spannend te houden. Vaak zijn jullie druk met de opvoeding van de kinderen. Dit heeft vaak tot gevolg dat jij en/of je partner aan het einde van de dag uitgeput zijn en het liefst vroeg naar bed gaan. Ook kan er geruzie ontstaan over de opvoeding van de kinderen, wat weer leidt tot verdere spanningen in de relatie. Regel eens een keer oppas om er samen even een avondje of een weekendje tussenuit te gaan. Even weg van de kinderen en alleen maar tijd voor elkaar. Het is erg belangrijk om eens in de zoveel tijd even tijd voor elkaar vrij te maken. Op deze manier komen jullie weer nader tot elkaar door met z'n tweeën weer eens een leuke tijd te hebben.

Communiceren

Het belangrijkste om je relatie weer te laten opbloeien is communiceren. Praat met elkaar over jullie behoeftes, luister naar elkaar en zoek samen naar oplossing om de sleur uit je relatie te halen. Wanneer je er niet goed met je partner over durft te praten of je ergens voor schaamt, kun je desnoods een brief schrijven aan je partner. Op welke manier je het ook wilt doen, zorg ervoor dat de communicatie tussen jullie nooit verdwijnt. Het is de basis van elke relatie.

Lees verder

© 2015 - 2024 Lisa1987, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een spannende relatie behouden: tipsEen spannende relatie behouden: tipsNa verloop van tijd dreigt er wat sleur te komen in jullie relatie. Jullie voeden de kindjes op en slaan zich bochtig ee…
De sleur in een relatie doorbrekenDe sleur in een relatie doorbrekenHet verschild heel erg per stel wanneer de sleur toe zal slaan, maar iedereen krijgt er wel eens mee te maken. Gemiddeld…
Relatieproblemen? Relatietherapie!Relatieproblemen? Relatietherapie!Hulp nodig met je relatie? Zijn er relatieproblemen? Erger je vaak aan je partner? Twijfel je aan je relatie? Ga je liev…
Hoe hou je jouw relatie levendig?Hoe hou je jouw relatie levendig?Een relatie levendig houden is niet altijd even gemakkelijk. Na een tijd sluipt de sleur immers in je relatie, en deze i…

Pijn tijdens het vrijenSeks is iets waarvan je samen wilt genieten. Niet iets waar je tegenop wil zien, omdat je pijn hebt tijdens het vrijen o…
Hoe weet je of hij of zij de ware is: de ware vindenHoe weet je of hij of zij de ware is: de ware vindenHoe weet je of hij of zij de ware is? En bestaat die ware eigenlijk wel? Soms moet je heel wat kikkers kussen voordat je…
Lisa1987 (29 artikelen)
Gepubliceerd: 21-01-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.