Tips voor een tweede kans bij je ex

Tips voor een tweede kans bij je ex Een verbroken relatie doet pijn. Vooral wanneer jij niet degene bent die een eind aan de relatie heeft gemaakt. Als je nog zielsveel van je ex houdt, ben je bereid om er alles voor te doen om hem of haar terug te krijgen. Hoe hopeloos de situatie op dit moment ook lijkt, er zijn wel degelijk manieren om een tweede kans bij je ex te krijgen.

Het einde van de relatie

Misschien zag je het al aankomen of juist helemaal niet: je partner verbreekt de relatie. Op welke manier iemand een relatie verbreekt verschilt nogal. Zo kan het zijn dat er tijdens een goed gesprek wordt uitgelegd waarom hij of zij een einde aan de relatie wilt maken, maar het komt ook maar al te vaak voor dat iemand door middel van een lullig berichtje en zonder verdere uitleg wordt gedumpt.

Liefdesverdriet

Wanneer je relatie wordt verbroken brengt dit een golf van emoties met zich mee. Je hebt liefdesverdriet. De persoon waar je zoveel van houdt en zoveel mee gedeeld hebt, heeft je verlaten. Je voelt je boos, verdrietig en wanhopig. Je hebt er alles voor over om je ex weer terug te krijgen. Je weet niet meer wat je met jezelf aan moet en wil maar één ding: je ex terug. Het is belangrijk om je emoties de vrije loop te laten en te uiten. Liefdesverdriet kan zich ook uiten in verschillende geestelijke en lichamelijke klachten:

Geestelijke symptomen:

 • Alleen nog maar kunnen huilen.
 • Vaak terug denken aan de mooie momenten die jullie hebben meegemaakt.
 • Nergens zin in hebben.
 • Veel liefdesliedjes luisteren.
 • Je ex gaan stalken.

Lichamelijke symptomen:

 • Niet meer kunnen eten.
 • Juist veel eten.
 • Niet meer kunnen slapen.
 • Lusteloosheid.
 • Buikpijn.
 • Misselijkheid.
 • Vermoeidheid.
 • Hoofdpijn.

Je ex terug krijgen

Voordat je aan de slag gaat om je ex terug te krijgen, vraag jezelf dan eerst goed af of je je ex wel echt terug wilt. Maak een lijstje met zijn of haar goede en slechte eigenschappen. Bedenkt ook of jullie vaak ruzie hadden of dat jullie vooral veel leuke momenten hebben gekend. Het kan namelijk zo zijn dat je niet je ex mist, maar gewoon iemand om je heen. Het komt maar al te vaak voor dat mensen genoegen nemen met iemand omdat ze bang zijn om alleen te zijn of om nooit meer een andere liefde tegen te komen. Wanneer je zeker wilt dat je je ex terug wilt, dan zijn er een aantal manieren die je hierbij kunnen helpen.

Acceptatie

Hoe moeilijk het ook is, accepteer dat jullie relatie voorbij is. Dit is niet gemakkelijk, maar als jij je ex terug wilt krijgen is dit erg belangrijk. Besef je goed dat je vanaf nu vrijgezel bent en je ex dus ook. Jullie zijn nu ieder een eigen kant op gegaan.

Contact

Of jullie nou met ruzie of als vrienden uit elkaar zijn gegaan, het is belangrijk om vooral in de eerste periode geen of weinig contact op te nemen met je ex. Als er ruzie in het spel is, en je ex erg boos is en zegt je nooit weer te willen spreken, neem dan niet uit jezelf contact op. Houd dit minstens drie weken vol. Dit is erg moeilijk, maar wanneer jij je ex bestookt met smsjes, appjes of mailtjes kan dit wanhopig en controlerend overkomen, waardoor je je ex alleen maar verder afstoot. Juist als je hem of haar de rust en de tijd gunt die hij of zij nodig heeft, is de kans groot dat hij of zij zich gaat afvragen waarom je geen contact opneemt. Ook rijst de vraag bij je ex of je hem of haar wel mist. Op deze manier geef je je ex de kans om juist jou te gaan missen en alles nog eens goed te overdenken. De kans is groot dat je ex na een tijdje zelf contact met je opneemt om te vragen hoe het met je gaat. Wanneer dit niet gebeurd kun je zelf na een paar weken een luchtig en vriendschappelijk berichtje sturen. Wanneer je nog met vragen zit en graag wil dat er bepaalde zaken worden uitgepraat, is er een grote kans dat je ex hiermee instemt.

Emoties

Laat niet aan je ex merken hoe erg je het vind dat jullie relatie over is. Je emoties de vrije loop laten is juist heel goed om het verdriet te verwerken, maar als jij je ex terug wilt krijgen is het belangrijk om niet te veel emoties te laten zien. Doe alsof je er erg goed mee omgaat en dat je accepteert dat het over is. Als je af en toe nog steeds contact hebt met je ex, wees dan luchtig over de situatie. Doe alsof ook jij vind dat het verbreken van de relatie een goede keuze is geweest. Probeer ook wanneer je je ex met een ander ziet flirten niet jaloers te doen. Dit is natuurlijk heel moeilijk omdat je niks liever wil dan weer samen met je ex zijn, maar voor dit moment is dit echt het beste. Ook is het verleidelijk om je ex er steeds opnieuw van te willen overtuigen dat hij of zij een verkeerde keuze heeft gemaakt door jullie relatie te verbreken. Dit is een logische reactie op je gevoel, maar je bereikt er meer mee wanneer je dit juist niet doet. Wanneer je je ex steeds controleert, belt, smst of mailt, kan dit al gauw overkomen als stalking wat als gevolg kan hebben dat je ex je volledig gaat negeren en je écht nooit meer wil zien.

Zelfverzekerd

De beste manier om je ex terug te krijgen is door zelfverzekerd te zijn. Door zelfvertrouwen uit te stralen gaat je ex beseffen wat hij of zij nu moet missen. Zorg ervoor dat je er goed verzorgd uitziet en probeer, hoe moeilijk dat ook is, te blijven lachen. Iemand die vrolijk is trekt nu eenmaal meer aandacht dan iemand die somber en verdrietig voor zich uit zit te kijken. Door lekker je eigen ding te gaan doen en volop te gaan genieten van het leven straal je zelfvertrouwen uit. De kans is groot dat je je ex nieuwsgierig wordt naar je nieuwe leven zonder hem.

Afsluiting

Wil jouw ex na al je pogingen om hem of haar weer terug te krijgen toch niet verder met jullie relatie? Dan zit er maar één mogelijkheid op en dat is accepteren dat jullie nooit meer bij elkaar zullen komen. Dit zorgt voor veel pijn en verdriet. Neem vooral de tijd om dit verlies te verwerken en je emoties te uiten. Liefdesverdriet is iets waar iedereen in zijn of haar leven mee te maken krijgt. En hoe hopeloos de situatie op dit moment ook lijkt, je komt echt wel weer een nieuwe liefde tegen. Geef het vooral de tijd.

Lees verder

© 2014 - 2024 Lisa1987, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat te doen met liefdesverdriet?Wat te doen met liefdesverdriet?Het leiden aan liefdesverdriet is alles behalve leuk. Het voelt alsof je hart in stukken is gescheurd en het is bijna ve…
Liefdesverdriet: Wat kun je doen om de pijn te verzachten?Liefdesverdriet: Wat kun je doen om de pijn te verzachten?Liefdesverdrietů De meeste mensen krijgen hier minstens een keer in hun leven mee te maken. Wanneer een relatie wordt ve…
Liefdesverdriet wordt door anderen niet altijd begrepenLiefdesverdriet wordt door anderen niet altijd begrepenLiefdesverdriet is geen zeldzaamheid en veel mensen krijgen er in hun leven mee te maken. Soms is het verdriet om een on…

Bruiloft: invulling van de avondBruiloft: invulling van de avondIn veel gevallen krijgen de ceremoniemeesters op een bruiloft de taak om de avond min of meer in te richten. En dat kan…
Waarom een bruid haar trouwboeket in de lucht gooitWaarom een bruid haar trouwboeket in de lucht gooitEen bruiloft kent veel tradities. Een voorbeeld van zo'n traditie is het in de lucht gooien van het bruidsboeket. Dit ri…
Lisa1987 (29 artikelen)
Gepubliceerd: 11-08-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.