Erotische dromen en hun betekenis

’s Nachts kan de mens veel over zich leren. Omdat onze erotische dromen een persoonlijke betekenis hebben. U leest hier erotische dromen en droombeelden met hun betekenis.
Hebt u ook wel eens gedroomd met een ster in bed te duiken? Met vochtige handen, hartkloppend hart en een slecht geweten wordt u wakker, terwijl uw partner niets van uw stoute dromen heeft gemerkt. Droom verder! De nachtelijke beelden zijn spannende boodschappen van uw ziel en hebben niet per se iets met seks en liefde te maken. Zij willen u iets over uw verlangen, angsten en geheimen wensen vertellen.

Seks met een ster

Betekenis: Wie droomt van seks met een ster, heeft misschien te weinig gevoel van eigenwaarde. Door de nacht met een ster door te brengen wordt de wens duidelijk: zichzelf opgewaardeerd te voelen.

Seks met een vreemde

Betekenis: Wie droomt van seks met een vreemde, krijgt vaak geen bijzondere kick in zijn eigen seksleven. De onbekende in de droom vervult fantasieën die men in waaktoestand niet uitleeft: snel, direct, bevordert.
Tip: Praat met uw partner en probeer iets nieuws uit. Dan hebt u beide iets van uw droom!

Seks met de ex

Betekenis: Geen paniek! Als u in uw dromen met uw ex de lakens deelt, betekent dat niet per se dat u uw ex terug wilt hebben. Uw ex symboliseert vertrouwen en staat voor belevenissen uit de gemeenschappelijke tijd die u mist. Droomt u echter vaak van uw ex, kan het zijn dat u nog niet over die relatie heen bent.

Seks met een vrouw (als vrouw dromende)

Betekenis: U verlangt naar meer gevoel en tederheid in uw relatie en u wilt graag opener met uw eigen seksualiteit omgaan.
Tip: Praat met uw partner! Uw dromen zullen uw partner (mannelijk) namelijk enorm opwinden…

Droombeeld – Alcohol

In een bar in uw dromen een glaasje te veel op? Ook in het nachtelijke dubbelleven kent alcohol geen remmingen en laat ons dingen doen, die men in wakkere toestand als immoreel zal zien. Als u in een droom dronken bent, kan het daarop wijzen dat u zich in de realiteit al zo veel mogelijk van uw verstand sturen laat.

Droombeeld – Bed

Een fris, schoon opgemaakt bed belooft geluk in de liefde. Een smoezelig onopgemaakt bed veroorzaakt pech en is een tip, dat men zijn relatie in het reine brengen moet. Zoals in het echte leven ook.

Droombeeld – Clown

Synoniem voor een toestand tussen lachen en huilen. Hij staat voor een teken van onzekerheid, ook in seksueel bereik! Misschien spiegelt u andere mensen in het echte leven ook wat voor.

Droombeeld – Doornen

Blijven vrouwen in een droom aan doornen hangen of steken zich aan de doornen, is dat een teken dat de liefde zich in een crisis bevindt. Doornen zijn bovendien een hint op de geheime liefde voor een man, die (nog) niet van iets weet.

Droombeeld – Vliegen

U geniet van uw vrije tijd en houden van de bijzondere kick tijdens de seks. Diepe, intensieve gevoelens vallen u echter toch zwaar. Amper bent u ergens gearriveerd, of uw vluchtinstinct is gewekt.

Droombeeld – Vruchten

Hebt u de laatste tijd van een kers gedroomd? De kers is een symbool voor liefde en gevoelens. Zoete kersen in een droom zijn als zoenen. Aardbeien in een droom staan voor de vrouwelijke tepel of de vervulling van erotische verwachtingen. Hebt u zin in vijgen? Zeer goed, het eten van deze vrucht duidt op een gelukkige seksuele vereniging. Droomt u over een banaan? Er zijn onvervulde hartstochten.

Droombeeld – Geliefde

Als u van seks met een geliefde droomt, die er in de realiteit niet is, kan het zijn dat u in het echte leven te veel van uw partner of een ander persoon afhankelijk bent. De denkbeeldige relatie in uw slaap is een vlucht voor ontevredenheid.

Droombeeld – Huisdier

Aait u in uw droom een hond of een kat, kunnen deze dieren uw partner waarnemen, die u in de laatste tijd misschien te weinig tederheid gebracht heeft. Bent u het dier dat lief gekozen wordt, duidt dat mogelijkerwijze op een gemis aan warmte in uw leven.

Droombeeld – Lippen

Rode, volle lippen kunnen op een vervulling van erotische wensen duiden. U weerspiegelt het seksuele zelfbewustzijn. Zijn de lippensmal en verbeten, is het met de erotiek niet zo goed in het leven.

Droombeeld – Muizenval

De muis die in de val zit, bent u zelf. Het kan een teken zijn dat men in een relatie ‘vastzit’, waaruit men niet zo makkelijk uitkomt.

Droombeeld – Naaktheid

Zonder bekleding en camouflage vertroont de dromer wie hij/ zij werkelijk is. Voelt u zich zonder bekleding ongemakkelijk, kan dit een teken zijn voor seksuele angsten. Vindt u het niet erg poedelnaakt in uw dromen voor te komen, treedt u in het echte leven zelfbewust op.

Droombeeld – Orgie

Orgieën geven veel energie vrij! Dus geen paniek. Bovendien weerspiegelt een orgie de relatie tot andere mensen. Droomt u van seks met meerdere mensen, verlangt u eenvoudig weg naar meer liefde om u heen.

Droombeeld – Roofdier

Komen leeuwen, tijgers en panters in uw dromen voor? Dan ontbreekt misschien wel lichamelijke aandacht. Het roofdier staat dan voor een wild verlangen naar heftige seks zonder remmen.

Droombeeld – Ring

Wie in een droom een ring vindt, heeft goede kansen om binnenkort verliefd te worden! Trekt u de ring van uw vinger, verliest u misschien dat wat u lief hebt of u speelt met de gedachten een sprong in het leven te nemen.

Droombeeld – Tanden

Dromen mannen dat zij hun tanden verliezen, hebben zij mogelijkerwijze angst voor het verlies van hun macht. Bij vrouwen kan dit een teken zijn voor schuldgevoelen in de liefde.
© 2007 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor een goed sekslevenWat er tussen de lakens afspeelt is belangrijk. Het liefdesleven is heel goed in een gezonde relatie, de moeite waard om…
Erotiek en etenErotiek en etenIn dit artikel bespreek ik hoe erotisch eten wel kan zijn. Een etentje hoeft niet altijd romantisch te zijn maar kan ook…
Een dromendagboek bijhoudenEen dromendagboek bijhoudenDromen, iedereen doet het, of je het nu wil of niet. In je dromen is je belevingswereld eindeloos, de leukste, vreemdste…
Wat dromen je kunnen vertellenTijdens het dromen komt informatie naar boven uit het onderbewustzijn. Dromen kunnen je op deze manier helpen bij het ve…
Seksuele burn-outAls twee geliefden elkaar net kennen is vrijen enorm boeiend en leuk, maar na verloop van tijd is de spanning eraf en ve…
Jootje (353 artikelen)
Gepubliceerd: 25-10-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.