Lijf en leden: Erotische massage

Bij een massage is het ondermeer de bedoeling dat diegene die de massage ondergaat ontspanning en rust verkrijgt. Zich na de behandeling optimaal voelt en vol energie weer aan de slag kan. De bloedsomloop is gestimuleerd en spieren tot rust gebracht. Dit alles met wrijf- en kneedtechnieken.

Misverstanden

Een erotische massage is moeilijk onder de noemer van een “ontspannende massage” te plaatsen waarbij het doel rust en ontspanning is. Het doel van de erotische massage daarentegen is optimale sensitiviteit te bekomen. Sensitiviteit die de deur openzet naar het optimaal genieten van het liefdesspel. Erotische massage kan niet afgedaan worden als het wrijven en kneden van lijf, leden en geslachtsdelen om daarna met een ‘erotisch naspel’ te eindigen.

Zowel diegene die masseert als diegene die de massage ondergaat zijn actief tijdens de erotische massage. Iemand kan de massage dus niet ‘ondergaan’. Hij of zij zal tijdens de massage moeten aangeven in hoeverre hij of zij geniet van deze massage. Erotische massage is een wisselwerking tussen de twee partners.

Erotische massage beperkt zich niet tot het kneden, strelen en knijpen van de geslachtsdelen met als doel het orgasme op te wekken. Deze massage ‘behandelt’ de hele persoon en is een zoektocht naar de fysieke eenheid van de partners.
Erotische massage eindigt altijd in een vrijpartij is ook een veel voorkomend misverstand. Een erotische massage op zichzelf kan zorgen voor een innerlijke verbondenheid die groter is dan een vrijpartij.

Het doel van de erotische massage

Het doel van de erotische massage is anders dan bij het gewone voorspel het hele lijf te betrekken bij de zoektocht naar plekken die ‘opwindend’ zijn. Al te veel worden er bij zowel vrouw als man heel wat erotische plaatsjes op het lichaam niet aangesproken bij het liefdesspel. We gaan te snel op ons doel af, zonder ons te bekommeren of het hele lijf geniet van de warme en zachte aanrakingen en strelingen.

Zowel vrouwen als mannen zijn ‘erotisch gevoelig’ in de nek, de knieholten, voeten, oorschelpen en handen. Bij een erotische massage worden deze delen niet overgeslagen, integendeel zij worden als eerste gestimuleerd.

Technieken

Waar het bij een gewone massage er om gaat de spieren “los te kneden” om de bloedsomloop te stimuleren, gaat het bij de erotische massage om de totale ontspanning. Een deel van de massagetechnieken worden gebruikt bij de grotere spiergroepen zoals rug en bilspieren maar de kleiner spiergroepen van tenen, vingers, nek, knieholten vereist een andere techniek. Niet meer het ‘kneden’ speelt op deze plekjes een rol maar ‘wrijven’, ‘strelen’, ‘kietelen’, ‘krabbelen’ zijn woorden die de te hanteren techniek beter benaderd.

Benodigdheden

Massagetafel : De hoogte van de massagetafel moet zo zijn ingesteld dat diegene die masseert niet belemmert wordt in zijn bewegingen. De breedte moet zo zijn dat diegene die gemasseerd wordt gemakkelijk met de armen naast het lichaam kan liggen. Een ondergrond die niet te zacht is maar ook niet te hard. Een bed is in principe géén goede massagetafel. Niet alleen omdat de twee partijen in hun bewegingen belemmerd kunnen worden, maar omdat de erotische massage zich moet toespitsen op het lichaam en niet op een vrijpartij achteraf. In de zomer is een massagetafel in de zon een uitgelezen plek.

Massageolie: Niets is irritanter dan handen die stroef over het lichaam glijden. Een geurige massageolie is aangeraden en liefst in veel hoeveelheden. Ook kan men overwegen om het lichaam te ontharen. Lichaamshaar kan ondanks de olie toch irritant zijn omdat tegen de haarwortel in wordt gewreven, ook belemmert het het goed verspreiden van de olie. Onthaar het lichaam een paar uur voor de massage of gebruik olie die geschikt is voor na ontharing. Voor de mannen onder de lezers die enige gêne hebben omtrent een haarloze schaamstreek, bedenk dat de grootste Griekse sporthelden uitsluitend hoofdhaar hadden en volledig naakt sporten en hun lauwerkrans in ontvangst namen.

Aan te raden: Zet de telefoon uit zodat niemand de massage kan storen. Zet een zacht muziekje aan indien dit u niet irriteert. Zoals aangegeven, in de zomer, de massagetafel buiten in de zon en verwarm de olie tot ongeveer 37 graden.
© 2008 - 2024 Sophocles, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Massages - ontspanning en verfrissingEen massage geeft de gelegenheid om even volledig te ontspannen. Zowel fysiek als psychisch gezien heeft een massage vaa…
Het masseren van je paardHet masseren van je paardIn dit artikel zal ik uitleggen hoe je je paard een simpele massage moet geven. Een massage is zeer ontspannend voor paa…
Masseren, een weldaad voor het lichaamMasseren, een weldaad voor het lichaamJe lichaam laten masseren kan een weldaad voor je lichaam zijn en pure luxe of noodzakelijk voor het functioneren van he…

Seks bij rusthuisbewonersGeruststellend nieuws met het oog op uw oude dag: er wordt flink gesekst in de Vlaamse rusthuizen. Uit onderzoek blijkt…
Geen zin in seks: kijk uit voor de 7 passiekillers!Een goed, sprankelend en bevredigend seksleven. Wie droomt er niet van? Alleen liggen droom en werkelijkheid vaak mijlen…
Sophocles (334 artikelen)
Gepubliceerd: 07-01-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.