Natuurgeneeskunde: Impotentie, prostaatproblemen

Impotentie is het onvermogen de geslachtsdaad te volbrengen. Het lid wordt niet stijf. Maar ook voortijdige zaadlozing, waarna het lid slap wordt, kan eronder worden verstaan.

Impotentie

Symptomen:

Bijna 50% van de mannen heeft hier last van; sommigen hun hele leven lang omdat ze het verafschuwen naar de dokter te gaan. Meestal zijn psychische gronden (als er tenminste geen organische kwaal is) de oorzaak van impotentie. Men zegt dat voor een meisje de eerste man beslissend is, maar nog meer is de eerste vrouw voor de seksuele ontwikkeling van de man belangrijk.

Oorzaak:

Naast de psychische oorzaken kunnen ook een zware lichamelijke ziekte, uitputtingsverschijnselen, een ziekte aan het ruggemerg of aan de hersenen, vernauwing van de voorhuid, misvorming van de urinebuis, vernauwing van de urinebuis door een ongeluk of een druiper de oorzaak zijn.

Behandeling:

Er zijn veel manieren om een psychische knoop te ontrafelen, de belangrijkste is suggestie. In samenhang daarmee kunnen we gelijk een bakerpraatje uit de weg ruimen. Er zijn mannen die een goede minnaar naar minuten beoordelen. Wie zo denkt, denkt onnatuurlijk en maakt er een sport van. Amerikaanse sexuologen hebben berekend dat de geslachtsgemeenschap tussen de 120 en 180 seconden duurt en dat zowel man als vrouw binnen die tijd tot een volledige lichamelijke bevrediging komt. Maar dit kan alleen als het voorspel bij beiden geleid heeft tot bijna een hoogtepunt. Een goede minnaar is diegene die het voorspel vóór het lichamelijk samenkomen goed beheerst. Hoe langer het liefdesspel duurt, hoe rustiger de man wordt. Een praktische raad is : bemerkt men dat spoedig een zaadlozing zal volgen dan met duim en wijsvinger het begin van het lid dichtknijpen.

Genezingsproces.

Bij moeilijke gevallen is een open gesprek tussen de partner en de dokter doelmatig. Verder helpt hypnose (bij complexen die ver in het onderbewuste zitten), een cellen- kuur (bij uitputting) en bijna in ieder geval suggestie. Zo gauw de barrière één keer genomen is, is het voor altijd goed. En nog iets: de schuld ligt niet altijd bij de man.

Een niet onbelangrijke (psychische) werking hebben de huismiddeltjes chemische crèmes en drankjes zijn in ieder geval af te raden 15 kersenpitten kapot slaan en 100 g wijngist erbij doen. Dit 4 weken laten trekken en dan zeven. s Morgens en s avonds een theelepel ervan innemen. Natuurlijke prikkelende middelen zijn zoete amandelen, hazelnoten, honing, uien, haver, knoflook, asperges, selderie. Ook uitgeperst uiensap en selderie moeten een sterke werking hebben.

Ter voorkoming:

Een gezonde levenswijze met krachtig natuurlijk voedsel. Veel wandelen in de frisse lucht. Gymnastiek. Elk jaar vakantie. Vermijd uitputting en overbelasting.

Prostaatontsteking

Symptomen:

Erg vaak moeten urineren, pijn en branderig gevoel bij het plassen, drukgevoel en spanningsgevoel in de bilnaad en bij de anus. Pijn onder in de buik.

Oorzaak:

De ongeveer kastanje-grote klier ontsteekt door bacteriën die via de bloedbaan komen of die van de nabijgelegen organen als urinebuis of endeldarm overkomen. De klier wordt dik en doet pijn. Eigenlijke oorzaken zijn, meestal angina, griep, longontsteking.

Behandeling:

Steeds heter wordende heermoes-zitbaden met koude begietingen; gezond, niet prikkelend voedsel. Stoelgang regelen.

Genezingsproces:

Als de oorzaak weggenomen is, geneest het verder snel. Nog lange tijd dieet houden.

Ter voorkoming:

Vermijd infectieziekten als griep, amandelontsteking, bof en longontsteking. Het gebit goed verzorgen.
© 2008 - 2024 Sophocles, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alternatieve geneeskundeWat is alternatieve geneeskunde? Werken alternatieve geneeswijzen echt? En kan het dragen van een edelsteen echt mijn ge…
Alternatieve geneeswijzenNaast de reguliere geneeswijze die wij in Nederland kennen, van de huisarts en de ziekenhuizen met hun specialisten, bes…
Impotentie: beter voorkomen dan genezen!Eén op drie mannen boven de veertig heeft te kampen met impotentie. Niettegenstaande er verschillende manieren zijn om h…
De Fysieke en Mentale oorzaken van impotentieDe oorzaken van impotentie zijn in te delen in 2 categorieën, namelijk lichamelijke en mentale oorzaken. In bijna alle g…

Natuurgeneeskunde: Voortijdige zaadlozingDe scheidingsstatistieken laten maar weinig gevallen zien, waar als reden voor de scheiding opgegeven wordt dat het seks…
Bronnen en referenties
  • Bron: Naturheilkunde
Sophocles (334 artikelen)
Gepubliceerd: 26-02-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.