Seks: weet wat je te eten krijgt!

Seks: weet wat je te eten krijgt! Veel mensen zijn ontevreden over hun seksleven. Naast uitgekeken zijn op elkaar kunnen slechte eetgewoonten en een stresserend leven ook de oorzaak zijn. Eén op de drie mensen geeft toe dat zijn slechte bedprestaties aan vermoeidheid of het niet op het gemak voelen bij 'opgeblazen gevoel' of 'winderigheid'. Maar gelukkig kun je hier wat aan doen en je seksleven verbeteren door beter op te letten met wat je eet. Nu eens niet om die kilo's te verliezen maar écht voor jezelf en je partner...

Wat je absoluut moet laten staan

Begin meteen goed en verminder drastisch het gebruik van verzadigde vetten die je bijvoorbeeld aantreft in cake en koekjes. Verzadigde vetten verminderen je bloedtoevoer, en die heeft de man nu net nodig om te presteren en goed te kunnen vrijen. Teveel zout op je eten heeft een invloed op je bloeddruk. Die kan verhoogd raken en ook dan kun je de stijfheid wel vergeten. Kortom let op verzadigde vetten en verminder je zoutgebruik.

Vermoeidheid en gapen

Wit brood, suiker en aardappelen verhogen tijdelijk je bloedsuikerspiegel, maar na korte tijd stort dat meteen weer in. Je kunt je hierdoor al na een paar uur slaperig door gaan voelen. Niet erg bevorderlijk voor een actieve stoeipartij. Stelletjes met zin in seks kunnen beter met eten wachten tot na de daad. Velen hebben in ieder geval al honger na die sekspartij.

Maar bedenk dat als je toch laat gaat eten en dus ook met een lege maag naar bed gaat om te slapen dan zul je merken dat het niet comfortabel slaapt met een dergelijk volle maag. Je lichaam krijgt het op deze manier ook nog eens zwaar te verduren. De kans is erg groot dat je daarom in zijn algemeenheid geen zin meer in seks zult hebben. Simpelweg doordat je er geen energie meer voor hebt.

Alcohol

Een roseetje op een terras een goed glas wijn: je kunt er flink van in de stemming raken. Maar weet goed waar je grenzen liggen. Voor de man: met hoeveel op kun je nog presteren en voor vrouwen geeft je wel je juiste grenzen aan? Van drank wordt je vaak vrijer en dat kan erg fijn zijn. Maar het kan ook tegen je gaan werken. Vooral ook weer in combinatie met (warm) eten kun je er een behoorlijke dip van krijgen of je wordt 'gewoon' dronken. Dat wordt dan een domper op je geplande seksavond. Dus wees voorzichtig met alcohol.

Winderigheid

Niks is vervelender dan je billen dichtknijpen tijdens de seks, omdat je bang bent 'er één te laten'. En dan hebben we het nog niet eens over orale seks. Om winderigheid maar ook een opgeblazen gevoel te vermijden, kun je het beste geen koolsoorten, uisoorten en bonen op tafel zetten. Ga bij jezelf ook na of er eventueel nog meer voedingsmiddelen zijn waar je last van hebt. Bijvoorbeeld prei valt niet bij iedereen even lekker. Zorg ook dat je niet te snel eet, zo krijg je geen overschot van lucht naar binnen en dat helpt ook tegen het onverwachts boeren. Ook al niet zo prettig.

Wat kan dan wel?

Als je een hele nacht lekker door wilt gaan eet dan vooral trage koolhydraten die je aantreft in volkorenbrood en pasta. Dat zal een goede invloed hebben op je uithoudingsvermogen gedurende de passionele spelletjes. Eten met ijzer bijvoorbeeld rood vlees, eieren en groene groenten gaan de strijd met de vermoeidheid tegen. Biefstuk, kaas, zalm en magere yoghurt verhogen het niveau van dopamine, noem dit maar het knuffelhormoon. Dit brengt je niet alleen in de juiste stemming maar zal je de energie geven om uren in extase te blijven.

Potentie

Om het bloed sneller door het mannelijk lid te laten stromen kun je het beste vette vissen als makreel en sardines eten. Zij zijn een goede bron van omega-3-vetzuren en naast het bloed versnellen maken ze ook de huid zachter. En dat zal je partner weten waarderen. Proteïne rijk voedsel als vis, kip en tofu zorgen voor een boost van je hormonen, ze hebben ook een gunstige invloed op je concentratie, ook maar weer meegenomen. Voor de echte mannelijk potentiebevorderende voedsel bron doen mannen er goed aan genoeg zink te eten Dit tref je aan in meergranenbrood, oesters en rood vlees.
© 2008 - 2024 Hoptunaa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Behandeling van winderigheid/flatulentieJe bent in gezelschap en voelt een wind opkomen. Je geneert je, want het is alweer de zoveelste keer. Wat kun je tegen w…
Last van winderigheidWinden laten is een normaal verschijnsel dat bij iedereen voorkomt. Gemiddeld laat een persoon 10 tot 20 winden per dag.…
Flatulentie of winderigheid: oorzaken, behandeling & tipsFlatulentie of winderigheid: oorzaken, behandeling & tipsHet laten van scheten of winden is voor sommigen een handeling die met heel wat humor gepaard gaat. Maar voor wie last h…

Zal penisvergroting geaccepteerd worden als borstvergrotingZal penisvergroting geaccepteerd worden als borstvergrotingPenis verlenging is tientallen jaren een onderwerp geweest wat zich afspeelde in de achterkamertjes van de alternatieve…
Libido en oorzaken libidoverliesLIBIDO is het woord voor de sexuele lust van mensen. Deze sexuele lust vormt de motor voor al onze sexuele activiteiten.
Hoptunaa (55 artikelen)
Gepubliceerd: 15-06-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.