Seks, goed voor je conditie!

Seks, goed voor je conditie! Je zult het misschien niet geloven, maar seks is heel erg goed voor je conditie, ontwikkeling van je spieren en je uiterlijk. Daarnaast verbrand je tijdens een flinke vrijpartij ook nog flink wat calorieën. Bovendien is seks, over het algemeen ook nog eens heel leuk om te doen. Hieronder lees je waarom seks goed voor je conditie is.

Seks en conditie

Een stevige vrijpartij duurt zo een 20 tot 30 minuten. Deze 20 tot 30 minuten kunnen erg inspannend zijn en dus goed voor je conditie. Als bewegingsadvies wordt over het algemeen een advies gegeven van 30 minuten bewegen/sporten per dag. En wat is nou een leukere manier van bewegen dan seks. Wat ook nog een groot voordeel van vrijen is dat je in een vrijpartij veel calorieën verbrand. Per vrijpartij verbrand je zo een 300 i. Dus wil je een paar kilootjes kwijt, dan weet je wat je te doen staat.

Hoofdpijn

Tijdens het orgasme van een vrouw wordt er bij de vrouw endorfine aangemaakt. Dit stofje zorgt er voor dat de pijngrens twee keer zo hoog wordt. Dit komt omdat endorfine pijnstillend werkt. Volgens sommige onderzoeken werkt endorfine net zo effectief als twee paracetamollen. Dus dames: last van hoofdpijn, een vrijpartij kan de pijn wegnemen.
Voor mannen is een zaadlozing erg gezond. Bij een zaadlozing worden kankerverwekkende stoffen weggespoeld waardoor het risico op prostaatkanker afneemt.

Een heftige vrijpartij zorgt er voor dat je hart tot wel 100 slagen per minuut extra slaat. Je bloed gaat hierdoor sneller stromen en worden hart en bloedvaten even goed door worden gespoeld.

Spieren trainen

Als je tijdens je vrijpartij verschillende standjes doet, train je een aantal spieren zeer intensief. Het is dan ook niet voor niets dat je na een stevige vrijpartij je spieren natrillen. Dit is niet alleen van het genot wat je net hebt gehad maar ook door de inspanning.

Goede weerstand

Door regelmatig te vrijen wordt je weerstand ook beter. Doordat je conditie verbeterd wordt je weerstand ook meteen veel beter. Als je vrijt gaat je lichaamstemperatuur ook omhoog. Doordat je je lichaamstemperatuur tijdelijk wordt verhoogd, kunnen de eventuele virussen in je lichaam gedood worden.

Ontspannen

Tijdens het vrijen word dopamine aangemaakt. Dit stofje zorgt er voor dat je na het vrijen een ontspannen en een gelukzalig gevoel geeft. Naast dopamine wordt ook de stofjes oxytocine en vasopressine tijdens het vrijen aangemaakt. Deze twee stofjes zorgen er voor dat de partners zich verbonden voelen en bovendien zorgt oxytocine er voor een rustgevende werking. De combinatie van deze stofjes zorgt er voor dat je makkelijk en heerlijk ontspannen is slaap valt.

Seks maakt mooi

Regelmatig vrijen maakt je mooier. Tijdens het vrijen worden het vrouwelijke hormoon oestrogeen en zweet geproduceerd. Dit reinigt de poriën waardoor huid en het haar gaan glanzen. Mensen die dus seksueel actief zijn, zien er aantrekkelijker en gezonder uit.

Tijdens de seks wordt er over het algemeen ook flink gezoend. Door te zoenen verlaag je de zuurgraad in het speeksel waardoor de kans op gaatjes in het gebit afneemt.

Door meer te vrijen krijgt u ook meer zin in vrijen. Het lichaam wordt gezonder, u zit lekkerder in uw vel en heeft u een beter humeur.
In het kort gezegd: seks houd je lichaam in vorm

Tot slot heb ik er nog maar een ding aan toe te voegen. Vrij veilig of vrij niet!
© 2008 - 2024 Lautof, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De positieve bijwerkingen van seksDe positieve bijwerkingen van seksBij relatief veel stellen is seks enig moment slechts een onderdeeltje van de relatie ... als het al een onderdeel is. T…
Misvattingen over seks in de relatieMisvattingen over seks in de relatieSeks is een onderwerp waar door veel mensen over wordt gepraat. Toch zie je dat er veel misvattingen zijn met betrekking…
Sporten voor een beter libidoSporten voor een beter libidoWanneer we jong en energiek zijn is er meestal niets mis met ons libido. Zin in seks hebben we vaak bijna dagelijks, maa…
'Seks' of 'sex'?'Seks' of 'sex'?Door de opkomst van internet en mobiele telefonie is een nieuw soort ‘schrijftaal’ ontstaan, welke gebruikt wordt in voo…

Erotiek en etenErotiek en etenIn dit artikel bespreek ik hoe erotisch eten wel kan zijn. Een etentje hoeft niet altijd romantisch te zijn maar kan ook…
Zal penisvergroting geaccepteerd worden als borstvergrotingZal penisvergroting geaccepteerd worden als borstvergrotingPenis verlenging is tientallen jaren een onderwerp geweest wat zich afspeelde in de achterkamertjes van de alternatieve…
Bronnen en referenties
  • www.sochicken.nl
  • www.mkw-tekst.nl
Reactie

Het Mysterie, 29-03-2011
Vrijen is zeker goed voor je gezondheid, zolang je het met liefde en plezier doet.
Een kleine correctie/aanvulling: niet iedereen is het er overeens dat een regelmatige zaadlozing voor een man gezond is. In oosterse levensvisies wordt juist gezegd dat te veel zaadlozingen kunnen zorgen voor een (onnodig) verlies van energie en een slechtere gezondheid. Maar aangezien orgasme en zaadlozing twee losse dingen zijn, hoeft dit niet te betekenen dat mannen geen orgasmen meer zouden mogen hebben. Reactie infoteur, 30-03-2011
Gelukkig wonen wij niet in het oosten. En volgens mij krjg je juist van seks nieuwe energie. :)

Lautof (148 artikelen)
Laatste update: 27-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.