Leuke weetjes - Seksweetjes - Deel 2

Leuke weetjes - Seksweetjes - Deel 2 Seks is nog nooit zo grappig en interessant geweest als in deze reeks merkwaardige seksweetjes. Wist je bijvoorbeeld dat zeeduivels letterlijk met elkaar versmelten als ze seks hebben? Dat klaarkomen, geeuwen en niezen door dezelfde zenuw, de navuszenuw, worden geleid? Dat passionele seks je relatie in gevaar brengt? Of dat 1 man op 3 boven de veertig erectiestoornissen heeft?

Doodsoorzaak: seks

Eén van de meest merkwaardige manieren om zich voort te planten vinden we bij sommige muggen. Het vrouwtje kiest haar mannelijke partner uit de zwerm, duwt haar zuigorgaan in zijn hersenen en zuigt zijn bloed weg. Het mannetje reageert door zijn voortplantingsorgaan diep in het vrouwtje te planten zodat het daar blijft zitten nadat ze de rest van zijn levenloze lichaam al van zich heeft afgeworpen.

Ontmaagd door de Koning

Vele koningen zijn jaloers op de adelijke plichten van Koning Lapetamaka II van Tonga. Hij was immers verplicht om elke vrouw op het eiland te ontmaagden. In de realiteit kwam dat neer op 8 tot 10 ontmaagdingen per dag.

Seks record

Een andere seksueel actieve koning was Koning Ibn Saud van Saoedi-Arabië. Hij had 63 jaar lang elke nacht seks met 3 verschillende vrouwen. In totaal heeft hij met meer dan 65.000 vrouwen de liefde bedreven.

Erectiestoornissen

Eén man op drie tussen 40 en 70 jaar heeft te kampen met ernstige erectiestoornissen. Vooral na de leeftijd van zestig jaar kunnen veel mannen geen erectie meer krijgen. De stoornis zou te maken hebben met algemene gezondheidsproblemen zoals hoge cholesterol, hoge bloeddruk en depressie. Mannen die minstens één maal per week twintig minuten aan lichaamsbeweging doen, hebben minder problemen.

Navuszenuw

Barry Komisaruk en Beverly Whipple, twee professoren van de Amerikaanse Rutgers Universiteit, ontdekten dat de navuszenuw niet alleen verantwoordelijk is voor niezen en geeuwen, maar ook voor het geleiden van een orgasme. De navuszenuw loopt over ons hele lichaam en wordt ook de zwervende of de tiende hersenzenuw genoemd.

Seks veroorzaakt auto-ongevallen

In Zweden is seks de oorzaak van vele dodelijke auto-ongevallen. Dit komt omdat elanden tijdens de paartijd moeilijkheden krijgen om gevaren in te schatten. Ze rennen de bossen uit en de snelwegen over waardoor er botsingen ontstaan tussen auto’s en elanden.

Passionele seks als relatie killer

Uit Hollywood films blijkt dat elke geslaagde relatie met passionele seks moet starten. De realiteit is echter helemaal anders. Uit verschillende onderzoeken blijkt immers dat koppels die binnen de eerste maand van de relatie met elkaar seks hebben, gedoemd zijn om te mislukken. Dit komt onder meer omdat mannen zich minder aangetrokken gaan voelen tot vrouwen als de seks te vroeg in de relatie gebeurt. Hoe trager de relatie op gang komt, hoe meer kans op slagen ze heeft.

Fusionele seks van zuiduivels

Bij zeeduivels is het belangrijk één te worden tijdens seks. De vrouwelijke zeeduivels liggen met akelig opgengesperde monden op de donkere bodem van de oceaan te wachten totdat de mannetjes zich aan hen vast komen hechten. Vervolgens lost het mannetje letterlijk op; zijn huid, mond en bloedvatenstelsel verdwijnen en smelten samen met dat van het vrouwtje. Er blijft alleen nog een klier over die goed is om sperma te leveren voor de bevruchting.

Vrouwen houden van groot

Een studie van de Universiteit van Liverpool heeft aangetoond dat grote mannen meer geluk in de liefde hebben. Blijkbaar zijn vrouwen dus wel degelijk op zoek naar een sterke schouder om op te huilen.

Anale seks voor kuise vrouwen

In landen waar vrouwen tot na het huwelijk maagd moeten blijven, is anale seks populairder dan elders in de wereld. Kwestie van kuis te blijven.
© 2009 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leuke weetjes - SeksLeuke weetjes - SeksWist je dat dikkere mannen een kortere penis hebben? Of dat cornflakes oorspronkelijk bedoeld waren om het masturberen b…
Sporten voor een beter libidoSporten voor een beter libidoWanneer we jong en energiek zijn is er meestal niets mis met ons libido. Zin in seks hebben we vaak bijna dagelijks, maa…
Seksproblemen na beroerte komen veel voorVeel mensen die een beroerte hebben gehad krijgen daarna problemen in hun seksleven. Zeker 6 van de 10 personen heeft da…
Weetjes over landenHieronder staan een aantal leuke weetjes (en het zo leuke weetjes) over verschillende landen. Bijvoorbeeld wat zijn de k…

Condooms: Een overzicht van de verschillende soortenCondooms: Een overzicht van de verschillende soortenEr zijn zeer veel verschillende anticonceptiemiddelen, waarbij het condoom tot de meest gebruikten behoord. Naast antico…
Anticonceptie mogelijkhedenAnticonceptie mogelijkhedenIn Nederland hoeven we niet bang te zijn dat er producten op de markt komen die niet veilig zijn, wel is er nog een ‘str…
Avalon (367 artikelen)
Laatste update: 16-05-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.