Seksuele problemen binnen de relatie of huwelijk

Seksuele problemen binnen de relatie of huwelijk Kunnen seksuele problemen de relatie of huwelijk zo dusdanig negatief beinvloeden dat de partners in een relationele twijfel toestand verkeren en zich afvragen: Blijven? Uit elkaar gaan? Of scheiden? Neemt je eigen partner of echtgenoot je nog serieus als je het over een seksueel probleem binnen de relatie wil hebben? Kunnen jullie samen communiceren over problemen op het gebied van seksualiteit, seks, vrijen en geen zin hebben? Versterken deze problemen de relatieproblemen? Een overzicht:

Welke seksuele problemen binnen een relatie of huwelijk bestaan er?

  • Ontbreken van seksuele zin bij een van de partners,
  • Ruzie over de vraag hoe vaak er gevreeen moet worden,
  • De behoefte onder een van de partners aan een langere voorspel,
  • (Bizarre) seks voorkeuren waar de ander niet aan wil voldoen,
  • De seksuele sleur (Al jaren altijd hetzelfde),
  • Veel te vroege ejaculatie,
  • Een van de partners kan geen orgasme krijgen.

Wanneer beinvloeden seksuele problemen de relatie negatief?

Een vrouw kan geen orgasme krijgen. Ontzettend vervelend, maar het kan toch niet zo zijn dat zij nu haar partner wil verlaten en haar relatie wil verbreken? Deze zelfde vrouw gaat er wel serieus over nadenken om haar partner te verlaten en de relatie te beeindigen, als ze het gevoel krijgt dat ze absoluut NIET met haar partner kan praten over het feit dat ze geen orgasme krijgt. Dat de vrouw het gevoel krijgt dat haar partner haar niet serieus neemt met haar seksueel probleem.

Veegt jouw partner seksuele onderwerpen van tafel?

Telkens als jij met je partner een seksueel probleem binnen jullie relatie of huwelijk wil bespreken, veegt jouw partner deze seksuele problemen van tafel alsof ze er niet toe doen? Alsof ze niet belangrijk zijn?

Goede relatie: samen oplossen van de seksuele problemen

Als je geluk hebt, heb je een fijne, hechte en goede relatie met je partner. Heb je een partner die het bespreken van seksuele problemen binnen jullie relatie of huwelijk niet van de tafel veegt als onzin. Jullie kunnen hierdoor vooruitgang boeken bij het oplossen van seksuele problemen en geeft een grote verbondenheid. Als jullie samen inderdaad kunnen praten over seksuele problemen binnen jullie relatie of huwelijk, mag je er van uitgaan dat je relatie te goed is om uit elkaar te gaan.

Heeft jouw relatie het vermogen om belangrijke zaken aan de orde te stellen?

Als jullie nooit over echt belangrijke zaken, zaken die er echt toe doen zoals bv het bespreken van seksuele problemen, hebben kunnen praten, zal dat binnen jullie relatie of huwelijk een hoop narigheid, verdriet en teleurstellingen met zich meebrengen.

Bevredigende seks een oplossing voor relatieproblemen?

Het vermogen om belangrijke zaken samen te kunnen bespreken, zoals seksuele problemen, kan leiden tot een oplossing van jullie seksuele problemen binnen jullie relatie of huwelijk. Omgekeerd, betekent bevredigende seks met je partner NOOIT een oplossing voor het probleem binnen jullie relatie of huwelijk dat je niet met elkaar kunt bespreken.

Was jullie seksuele verhouding vanaf het begin van de relatie goed?

Een kapotte fiets kan je herstellen door te repareren. Deze fiets is te herstellen omdat deze fiets vanaf het begin het heel goed heeft gedaan. Als jullie seksuele verhouding vanaf het aller eerste begin van de relatie niet goed is geweest, hoe moet je dan nu jullie seksuele problemen gaan herstellen? Iets wat vanaf het begin al kapot was, kan je niet gaan repareren!

Is minder seks hebben een probleem binnen de relatie?

Minder seks hebben met je partner hoeft niet te betekenen dat er iets mis zou zijn met je relatie! Minder seks hebben met je partner hoeft helemaal niet te betekenen dat je relatie in gevaar verkeerd of dat er relatieproblemen zijn. Minder seks met elkaar kunnen veroorzaakt worden door (tijdelijke) omstandigheden, doordat jullie het te druk hebben, te veel en te hard moeten werken, vreselijk vermoeid zijn bij thuiskomst en enz.
© 2009 - 2020 Roberta, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Epilepsie en de invloed op de seksualiteitEpilepsie en de invloed op de seksualiteitEpilepsie zelf is niet vaak een probleem tijdens het vrijen, wel komen seksuele problemen bij mensen met epilepsie iets…
Dwangstoornis en de invloed op de seksualiteitDwangstoornis en de invloed op de seksualiteitEen dwangstoornis wordt ook wel dwangneurose genoemd. Iemand heeft last van steeds terugkerende opdringerige obsessieve…
Sexuele fantasieën binnen je relatieSexuele fantasieën binnen je relatieHet komt vaak voor dat mensen tijdens het vrijen sexsuele fantasieën hebben over anderen dan hun partner, hoe ga je hier…
Seksproblemen na beroerte komen veel voorVeel mensen die een beroerte hebben gehad krijgen daarna problemen in hun seksleven. Zeker 6 van de 10 personen heeft da…

Kamasutra: Oude wijsheden over seks tussen man en vrouwDe oude Indiase wijsheden uit de Kamasutra ofwel Kama Sutra dateren uit de tweede eeuw voor Christus maar zijn nog steed…
Je seksverleden: wat vertel je - en wat niet?Je seksverleden: wat vertel je - en wat niet?Sommige gespreksonderwerpen liggen moeilijk. Je seksuele verleden bijvoorbeeld is bij uitstek zo’n gevoelig onderwerp. W…
Bronnen en referenties
  • Scheiden of blijven (too good to leave, too bad to stay) - Mira Kirshenbaum - Archipel - Amsterdam, Antwerpen

Reageer op het artikel "Seksuele problemen binnen de relatie of huwelijk"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Tom, 10-10-2015 11:44 #3
Hallo, ik ben een griekse jongeman van 31 en heb nu 2 jaar een Nederlandse vriendin. Wij houden beiden erg veel van elkaar en doen erg ons best voor elkaar.

Ik ben zelf mantelzorger voor mn moeder die altzheimer heeft en werk daarnaast 40 uur per week. Mn moeder gaat smiddags naar een dagopvang en s'avonds zorg ik thuis voor haar. In het weekend ga ik naar mn vriendin en blijft mijn moeder bij mn tante. Doordeweeks komt mijn vriendin echter vaak niet of soms 1 keertje, vooral omdat ze de situatie niet kan aanzien en ik vaak ook geen tijd voor haar heb.

In mn vrije tijd speel ik graag gitaar of rijd ik op mn motor.

Nu je een beeld van mij hebt, heb ik nog een andere kant wat echt een probleem is binnen onze relatie en dat is dat ik vaak zin heb in sex. Min. 2 keer per week. Mn vriendin probeert hier rekening mee te houden, maar ook zij heeft vaak echt geen zin, waarna ik erg gefrustreerd en boos wordt. Zij heeft dan het gevoel dat ik haar niet respecteer, integendeel ik respecteer haar heel veel, ik zou mn leven voor haar geven, maar ik begrijp best dat zij dat gevoel heeft. Ik wil niet uit elkaar voor deze reden, noch wil ik vreemd gaan, maar ik vraag mij vaak af of mijn drang voor sex wel normaal is. Hebben andere mannen hier ook last van?

Roos, 22-08-2012 10:38 #2
Hallo ik ben 41 jaar en zit midden in en scheiding en woon nu 3 maanden met mijn dochter van 8 ergens anders… ik zie het even niet meer zitten. Binnenkort moet ik uit de woning waar ik nu ben weer weg en ik heb het financieel heel moeilijk. Daarbij wil mijn dochter na schooltijd altijd in het huis van papa spelen met vriendinnen omdat ze bij mij te weinig ruimte heeft… mijn partner en ik hebben een goede vriendschappelijke relatie, 7 jaar lang is er geen sex geweest tussen ons en heb ik geen liefde ervaren van hem, daardoor ben ik dit elders gaan zoeken… omdat ik nu veel problemen heb en van hot naar her leef (ik zit veel in het huis van mijn partner omdat ik geen wasmachine heb en geen internet doe ik dit in zijn huis). Ben ik door mijn energie heen en verlang ik terug naar een stabiel leven… die ik met mijn partner had… maar de seksuele aantrekkingskracht is er niet meer en komt volgens mij ook echt nooit meer terug… voor mijn dochter zou ik zo terug gaan naar mijn partner die mist haar huis met vriendjes in de buurt enorm maar ik ben bang dat ik de liefde weer ergens anders ga zoeken… mijn leven is 1 groot vraagteken op het moment… ik weet het even niet meer… gr.Roos

J., 06-06-2010 18:00 #1
Hallo Ik ben een 31 jarige moeder van 2 kinderen. Niet getrouwd maar wel al een relatie vanaf mijn 13 jaar. Toen mijn jongste dochter 1,5 jaar oud was, is mijn vriend vreemdgegaan (slippertje). Dit heeft hij 2 jaar verborgen kunnen houden tot ik er uiteindelijk via een sms van iemand achter ben gekomen. Zij was ook nog een bekende van me. Sinds die tijd is mijn sexdwang knuffeldwang en kusdwang helemaal over. Hier loop ik nu al 4 jaar mee, met de hoop dat het gevoel weer terug komt. Tevergeefs uiteindelijk. Telkens wanneer we sex hebben krijg ik een vies gevoel en hoop dat het snel voorbij is. Nu weet ik niet wat ik hier mee aan moet, maar diep in mijn hart wil ik weg en opnieuw mezelf terug vinden. Reactie infoteur, 07-06-2010
Beste J,

Wat een afschuwelijke situatie en dat al meer dan 4 jaar!

Je voelt je dubbel belazerd, zowel door je vriend als door de bekende. De vernedering van het vreemdgaan kunnen zeer diepe littekens achter laten, dat blijkt wel uit jouw verhaal.

Als je schrijft dat je hoopt dat het nare gevoel "snel" verdwijnt en na 4 jaar zit je nog met de gebakken peren, trek je eigenlijk zelf al de conclussie: " Diep in mijn hart wil ik weg en opnieuw mezelf terug vinden, "

Een moeder die zichzelf is en zichzelf kan en mag zijn is zo veel meer waard voor haar kinderen dan een moeder die gevangen zit in een afschuwelijk naar gevoel.

Ik kan echter niet het besluit voor je nemen of je vertellen wat je moet doen beste J. Het moet echt je eigen besluit zijn, het gaat namelijk over je eigen toekomst.

Beste J, ik wil je oprecht heel veel succes en sterkte toewensen voor de toekomst en geef je kinderen een dikke knuffel.

Met vriendelijke groet, Roberta

Infoteur: Roberta
Gepubliceerd: 24-08-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 3
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!