Kamasutra: Tips voor je liefdesleven uit de Kamasutra

De Kamasutra biedt eeuwenoude Indiase wijsheid over hoe je het liefdesspel tot een kunst kunt verheffen. De Kamasutra is niet voor niets de bijbel van de fysieke liefde. Ook in de moderne tijd biedt de Kamasutra goede tips over hoe je met seks en met je liefdespartner kunt omgaan. De wijze lessen van de Kamasutra blijven ook in deze tijd interessant. Wat kunnen wij leren van de Kamasutra als het gaat om het versieren, veroveren en volledig bevredigen van je partner?
Ook in de moderne tijd zijn er veel interessante lessen te trekken uit wat dit boekwerk uit de tweede eeuw voor Christus te vertellen heeft. De Kamasutra geeft namelijk erg goede tips en instructies over alles wat de liefde tussen man en vrouw aangaat. Zo bevat het boek tips over hoe je een geschikte partner kunt aantrekken, hoe je een geliefde voor je kunt winnen en hoe je de dynamiek tussen de twee seksuele partners samen optimaal kunt maken.

Hoe kun je een geschikte partner aantrekken volgens de Kamasutra?

De Kamasustra staat vol met suggesties over hoe je jezelf maar ook je genitaliën onweerstaanbaar kunt maken. Er staan tips in om jezelf mooi te maken maar ook amuletten en speciale cremes worden aangewend om de aantrekkelijkheid te verhogen. Hoogst merkwaardig is de suggestie om een gebruikte vlieger te verpulveren en het poeder te mengen met koeienmest en honing. Dit mengsel zou voor het baden op het lichaam moeten worden gesmeerd voor het beste effect.

Voor de man zijn er met name tips voor het verhogen van de viriliteit en het uithoudingsvermogen, zodat hij in staat is om het liefdesspel, ook bij een veeleisende partner, vol te houden. Er staan een aantal speciale afrodisiaca in beschreven, die variëren van simpel tot complex. Eén van de recepten voor viriliteit is een mengsel van melk, suiker en drop. Dit recept is naar wens aan te vullen met de gemalen testikels van een ram.

Seksueel talent kan worden verhoogd door het drinken van een speciale drank: Meng rijst met de eieren van een spreeuw en kook het mengel vervolgens in melk. Lekker klinkt dat niet maar je krijgt er dan ook wel iets voor terug natuurlijk.

Voor het vergroten van de penis kunnen speciale pasta's worden gemaakt. Gemakkelijker is het om de penis te masseren en vervolgens in te smeren met de zaden van een granaatappel, komkommer en aubergine.

Hoe kun je een geliefde voor je winnen beweert de Kamasutra?

Met name de man krijgt in de Kamasutra een duidelijke set instructies mee hoe hij een geliefde voor zich kan winnen. De man moet zorgen voor voldoende cadeautjes, moet laten zien dat hij getalenteerd is in werk en liefde en moet zijn geliefde de 64 liefdesposities uit de Kamasutra bijbrengen.

De man moet absoluut attent zijn in de liefde, want de Kamasutra leert duidelijk dat de man zich moet verdiepen in wat vrouwen bezighoudt en dat hij goed moet observeren hoe ze zich voelt en wat ze graag wil. Met name dit is advies dat ook de moderne man zeker ter harte zou mogen nemen: Voor er ook maar sprake is van seksueel contact, moet de man elke angst, onzekerheid en aarzeling van zijn geliefde begrijpen en proberen deze weg te nemen. De Kamasutra geeft ook aan dat de man hard zijn best moet doen om het hart van zijn geliefde te winnen en haar te overtuigen om met hem te trouwen. Seks vóór het huwelijk is, ondanks de uitgebreide lessen in seksuele technieken en posities, uitgesloten.

De dynamiek en fysieke liefde tussen twee partners volgens de Kamasutra

De Kamasutra bevat uitgebreide leringen en instructies op het gebied van de fysieke liefde tussen man en vrouw. Bijten, krabben en voorzichtig slaan zijn hierbij toegestaan. De 64 seksuele posities beloven veel genot voor beide partners en ook voor orale seks is voor beide partners een uitvoerige handleiding beschikbaar. Voor de beschrijving worden veel vergelijkingen getrokken met de strijd gedurende een oorlog. Net zoals bij een belegering worden hier achtereenvolgens delen van het lichaam aangepakt met een aanval; het hoofd, de buik, de ruimte tussen de borsten en de genitaliën. Voor de aanval kunnen verschillende wapens en technieken worden gebruikt en tijdens de strijd worden er verschillende geluiden geuit zoals slikken, kreunen, pruttelen en zuchten.

De geliefden moeten volgens de Kamasutra goed rekening met elkaar houden en wanneer de man moe is moet de vrouw er klaar voor zijn om "de strijd" van hem over te nemen. Beide partners moeten elkaar verrassen met onverwachte dingen, tempo- en positie wisselingen. Er bestaan eenvoudige posities uit de Kamasutra, die voor beide partners aangenaam zijn en nieuwe mogelijkheden bieden tijdens het vrijen.

Na het liefdesspel moet er samen gegeten worden en wordt er geacht aangename en ontspannen conversatie plaats te vinden. De vrouw ligt hierbij in de schoot van de man. Wanneer beide geliefden er plezier in hebben, kan er eventueel gekozen worden voor een nieuwe fysieke ronde van het liefdesspel.
© 2009 - 2024 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kamasutra: Oude wijsheden over seks tussen man en vrouwDe oude Indiase wijsheden uit de Kamasutra ofwel Kama Sutra dateren uit de tweede eeuw voor Christus maar zijn nog steed…
Sex tijdens de zwangerschapSex tijdens de zwangerschapJe hebt een goed sexleven met je partner, en dan wordt je zwanger. Wat betekent dit voor jullie sexleven tijdens de zwan…
Tantra Massage, seks of massage?Tantra Massage, seks of massage?Is Tantra Massage wel een Massage of is het een nieuwe vorm van seks met een net jasje aan? Waar komt de Tantra eigenlij…

Medicijnen en de zin in seksMedicijnen en de zin in seksMedicijnen zijn soms nodig om goed of beter te kunnen functioneren of om lichamelijke klachten te verlichten of te verwi…
Seksuele problemen binnen de relatie of huwelijkSeksuele problemen binnen de relatie of huwelijkKunnen seksuele problemen de relatie of huwelijk zo dusdanig negatief beinvloeden dat de partners in een relationele twi…
Bronnen en referenties
  • Kamasutra: Sir Richard Burton's English Translation
Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 01-02-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.