Voorkomen van een vroegtijdige zaadlozing

Voorkomen van een vroegtijdige zaadlozing Veel mannen kampen met het probleem van een vroegtijdige zaadlozing. Niet alleen kan dit gênante momenten veroorzaken, het is ook vervelend voor zowel de vrouw als de man. Er zijn meerdere oorzaken van dit probleem en gelukkig ook meerdere technieken om het te voorkomen.

Vroegtijdige zaadlozing

Een vroegtijdige zaadlozing wil zeggen dat de man klaarkomt voordat de vrouw haar hoogtepunt heeft bereikt. Meestal gaat het wel om een echt noemenswaardig tijdsverschil, van meerdere minuten. Dit is één van de meest voorkomende klachten van mannen op seksueel gebied. De combinatie van seksuele opwinding, onrust en overweldigende stimulatie kan leiden tot een vroegtijdige zaadlozing. Het komt vaker voor bij jong volwassenen en mannen die nog onwennig zijn op seksueel gebied. Een andere groep die er last van kan hebben, zijn mannen die lang geen seks hebben gehad. Vroegtijdige zaadlozing heeft zelden te maken met fysieke problemen of ziektes.

Oorzaken

De oorzaak van een vroegtijdige zaadlozing zal van man tot man verschillend zijn. Voor de meeste oorzaken is er wel een manier om het te voorkomen of in ieder geval minder vaak voor te laten komen. Een vroegtijdige zaadlozing is niet iets om je voor te schamen, maar het voorkomen is voor zowel de man als de vrouw vaak een verademing. Oorzaken zijn vooral psychologisch.

Faalangst

Faalangst is waarschijnlijk de meest voorkomende oorzaak van een vroegtijdige zaadlozing. Praten met je partner is eigenlijk het enige wat je hier mee kan helpen. Praat erover, voel geen schaamte, zorg dat jij je comfortabel voelt. Als je ontspannen kunt zijn, gaat dit probleem vaak weg.

Voorkomen

Er zijn gelukkig meer dan genoeg dingen die je kunt proberen om een vroegtijdige zaadlozing te voorkomen. Het is aan te raden om verschillende dingen te proberen, je zult vanzelf wel merken welke dingen bij jou werken.

Afleiding

Als je merkt dat jouw hoogtepunt eraan komt, zoek dan afleiding. Haal diep adem en richt je aandacht ergens op, het liefste iets wat saai of niet opwindend is. Zorg ervoor dat je wel jouw erectie behoudt. Waar je aan moet denken is heel erg persoonlijk, probeer verschillende dingen en richt je aandacht daar op. Zorg wel dat je partner niet aan jou merkt dat je aandacht ergens anders is dan bij haar/hem.

Pauze

Als je merkt dat jouw hoogtepunt eraan komt, trek dan je penis terug uit je partner. Haal een paar keer adem en zorg ervoor dat je weer iets tot rust komt. Zodra je merkt dat het weer wat beter gaat, kun je weer verder gaan. Op deze manier kun je de seks langer laten duren.

Knijpen

Bij deze methode knijpt ofwel de man zelf, of zijn partner aan het einde van jouw penis voor ongeveer tien tot twintig secondes. Knijp niet zo hard dat het pijn doet. Dit kan zo vaak herhaald worden als wenselijk om de zaadlozing uit te stellen. Dit is goed te combineren met de pauze, je moet tenslotte uit je partner komen, wil je kunnen knijpen.

Verlengen voorspel

Als je langer aan voorspel doet, kun je het klaarkomen vaak uitstellen. Als zowel jij als je partner in een erg opgewonden staat verkeren, kun je beter tegelijk klaarkomen. Probeer dit dan wel in overleg met je partner.

Masturberen

Als je vaker masturbeert, leer je jezelf beter kennen. Ook zul je minder opgebouwde seksuele frustraties hebben, waardoor je waarschijnlijk minder snel klaarkomt als je seks hebt.

De meeste dingen vergen wel enige tijd en gewenning, niks zal waarschijnlijk in één keer het hele probleem oplossen.
© 2012 - 2024 Sfinx, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Te vroeg ejaculerenTe vroeg ejaculerenWeinig mannen hebben een goede controle over het moment van de zaadlozing. Bij veel gebeurt het dan ook weleens dat ze v…
Problemen bij de zaadlozing: oorzaken en oplossingProblemen bij de zaadlozing: oorzaken en oplossingEr zijn heel wat mannen die problemen hebben met de zaadlozing en het is een probleem waar niet graag over gesproken wor…
Seksuele disfuncties: orgasmestoornissenSeksuele disfuncties: orgasmestoornissenDe orgasmestoornis is een vorm van een seksuele disfunctie. Orgasmestoornissen uiten zich bij de vrouw vaak in het gerem…
Droog klaarkomen na operatie aan zaadbalDroog klaarkomen na operatie aan zaadbalWanneer een man een operatie heeft ondergaan waarbij een zaadbal is verwijderd dan kan dit tot gevolg hebben dat hierna…

Waarom heeft mijn partner geen zin in seks?Waarom heeft mijn partner geen zin in seks?Veel stellen gaan wel eens door een periode waarin de seks even op een lager pitje staat. Maar in sommige gevallen duurt…
10 tips voor een beter liefdesleven!10 tips voor een beter liefdesleven!Wil je een beter seksleven begin dan bij jezelf en kijk naar je eigen behoeften. Probeer te voorkomen dat je seksleven s…
Sfinx (51 artikelen)
Gepubliceerd: 24-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.