Toekomst, heden en verleden zien + Visualiseringoefeningen

Het is de eigenschap om dingen te zien voordat ze gebeurd zijn, als ze aan het gebeuren zijn, of als ze al gebeurd zijn. De helderziende ziet deze beelden als een film of als een diaserie in het hoofd plaatsvinden.

Toekomst

De beelden die een helderziende over de toekomst ziet door zijn derde oog of zesde zintuig gebeuren niet altijd echt. Dit komt doordat de toekomst nog niet vast staat. Ieder mens volgt zijn eigen levensweg tijdens het bestaan op aarde. Deze levensweg is een weg vol keuzes, waaruit je je hele leven lang moet kiezen. Wanneer je altijd dezelfde keuzes maakt volg je een lange, recht weg. Als je beslist een andere weg in te slaan wordt deze lang weg echter verbroken. Al je keuzes, besluiten en gedachten hebben andere gevolgen voor latere momenten. Dit wil dus zeggen dat je de weg waarop je loopt, zelf geplaveid hebt. De wegen die je als mens kunt kiezen kunnen door een helderziende, die in te toekomst ziet, worden opgepikt. De helderziende kan dan één van de mogelijke wegen waarnemen die je in de toekomst kan volgen. Je hebt de vrijheid om andere keuzes te maken, maar een aantal factoren zijn zeer definitief. Dan is het moeilijk, of zelfs onmogelijk, om nog een andere richting in te gaan.

Heden

Het heden ziet de helderziende meestal alleen over vrienden of familieleden. Als er bijvoorbeeld iets ergs gebeurt dan kan de helderziende dit ook mee volgen via zijn zesde zintuig.

Verleden

Het verleden kan de helderziende van iedereen zien. Hiervoor moet hij zich alleen ontspannen en de beelden die hij ziet goed interpreteren. Omdat de dingen over het verleden al gebeurd zijn is deze vorm van helder zien één van de gemakkelijkste methoden voor de helderziende zelf.

Het doorkrijgen van symbolen

Het doorkrijgen van symbolen komt zelden voor, en op welke manier ze doorkomen is helemaal nog niet bekend. De helderzienden zien deze symbolen voor het geestesoog verschijnen maar weten ook niet wat ze betekenen. Ze lijken te duiden op kosmische taal, dus een taal in tekens die in de kosmos gebruikt wordt. De helderzienden hebben een sterk gevoel dat ze in zulke gevallen te maken hebben met ruimtewezens die met de mens willen communiceren.

Oefeningen om het helder zien te vergemakkelijken

Voor veel helderzienden is het erg moeilijk om hun controlerend denken uit te schakelen. Dat controlerend denken kan elk signaal uit het onderbewustzijn belemmeren. Om het controlerend denken beter uit te kunnen schakelen bestaan er enkele oefeningen die de meeste helderzienden daarom ook vaak toepassen.

Visualiseringoefeningen

Visualiseren betekent 'je zo helder en levendig mogelijk voorstellingen van dingen voor je geest halen'. Voor het kunnen zien van beelden uit het onderbewustzijn is deze beeldgevoeligheid dus onmisbaar. Men kan zichzelf daarom regelmatig trainen in het 'voor de geest halen' van beelden.

Hoe doet men dat dan? De helderziende formuleert een zin in zijn hoofd waarna hij die zin in beelden probeert om te zetten. Het is ook een goede oefening als men er een gewoonte van maakt om de droombeelden die je je bij het wakker worden nog herinnert niet in een logisch verhaaltje om te zetten, maar als je ze als het ware in beelden in je hoofd omzet. Ook bij het vertellen van verhalen aan iemand kan men het verhaal zo beeldend mogelijk proberen uit te leggen, m.a.w. in geuren en kleuren.

Oefeningen voor het opspeuren van vermiste dingen

Als je iets kwijt bent moet je niet in het wilde weg overal gaan zoeken zoals bijna iedereen gewend is. Probeer het vermiste voorwerp te vinden op deze manier: ga ontspannen op een stoel zitten met je ogen dicht. Breng het vermiste voorwerp zo helder mogelijk voor de geest en bekijk het langdurig vanuit verschillende gezichtshoeken. Kruip als het ware in het voorwerp en vereenzelvig je ermee. De kans is groot dat je rond het voorwerp andere beelden begint te zien die een aanwijzing kunnen zijn van de plaats waar het zich bevindt. Het kan ook zijn dat je spontaan een impuls krijgt om naar een bepaalde plek te lopen en een intuïtieve zekerheid hebt dat het voorwerp daar wel eens ergens zou kunnen liggen.

Lees verder

© 2013 - 2024 Sarahh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waarzeggers: zien ze echt in de toekomst?Waarzeggers: hoe doen ze het? Zien ze echt in de toekomst? Of zijn ze allemaal oplichters? In dit artikel het resultaat…
HelderziendheidAls je het zesde zintuig hebt ben je paranormaal begaafd. Het zesde zintuig is heel breed. Zo kan je helderziend zijn, H…
Zo vind je de beste paragnost, helderziende of medium onlineZo vind je de beste paragnost, helderziende of medium onlineEr zijn tientallen personen online die beweren paranormaal begaafd te zijn. Maar hoe maak je de juiste keuze om tussen a…
De wetenschap en helderziendheidIn de parapsychologie gaat men er vanuit dat alle vreemde verschijnselen niet alleen door geesten worden veroorzaakt, ma…

Hulpmiddelen van helderziendenSoms laat een helderziende zich helpen door allerlei middelen, methodes en technieken om dingen beter te kunnen waarneme…
Lijst met symbolen voor de Tarotkaarten van Rider WaiteIn de kaartspellen van de Tarot komt veel symboliek voor. Door goed te kijken naar de vele symbolische elementen die op…
Bronnen en referenties
  • http://home.hetnet.nl
  • www.skepsis.nl
Sarahh (77 artikelen)
Gepubliceerd: 18-05-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.