Leren praten met overledenen

Veel mensen hebben nog vragen aan een overleden dierbare, en zoeken daar soms hulp voor bij een medium. Het is niet eenvoudig om een goed medium te vinden, en er zijn ook oplichters op dat gebied, die er alleen op uit zijn om geld te verdienen. Toch kan iedereen leren om te praten met iemand die is overgegaan.

Wat er gebeurt als iemand "over gaat"

Een persoon die deze wereld verruild voor het "eeuwige", is er fysiek niet meer. Het lichaam sterft door ouderdom, of ziekte, maar de ziel gaat niet dood. Een ziel is een deel van iemand, waar de persoonlijkheid in huist. Op het moment dat het lichaam sterft, stijgt de ziel op uit het lichaam, en blijft aanwezig. In een normale situatie zal de ziel naar het licht gaan. Veel mensen met een "bijna-dood-ervaring" hebben dit licht gezien. In het licht wachten mensen die al eerder overleden zijn, en van ons houden, ons op. Een ziel heeft dus geen lichaam, maar kan zich wel laten zien in de gedaante van een mens.

Op een andere manier leren kijken

Hier op aarde gebruiken we allemaal onze zintuigen om met elkaar te communiceren. We gebruiken onze ogen om elkaar te zien, onze oren om naar elkaar te luisteren, en onze stem om met elkaar te praten. Als we een ziel willen zien, of horen, vraagt dit een andere manier van kijken en luisteren, dan wij gewend zijn. Als je een ziel, of een energie, wilt zien, kijk je niet gewoon met je ogen, maar je schakelt als het ware je "derde oog" in. Je derde oog is een chakra en het bevindt zich tussen je ogen, en dan een klein stukje omhoog. Dit chakra is een energiepunt, en je kijkt als het ware met je twee gewone ogen, dóór je derde oog om een ziel te kunnen zien. Dit vraagt gerust wat oefening, dus wanhoop niet als je niet meteen iets ziet. Een ziel of een energie, ziet er meestal uit als een soort wazige, menselijke verschijning, maar kan ook een soort fibrerend licht zijn.

Op een andere manier leren luisteren

Hetzelfde geldt voor het horen wat een ziel je te vertellen heeft. Normaal luisteren we met onze oren als iemand praat, of als we met iemand aan de telefoon zitten. Een ziel communiceert op een andere frequentie, en die frequentie zit vlakbij die waar onze gedachten hoorbaar zijn. Als je na zit te denken, en je vraagt je iets af, dan vindt dit gesprek plaats in je hoofd. Het lijkt alsof deze conversatie met je eigen stem gebeurt, maar als je goed luistert zijn er verschillende stemmen. Als je een vraag stelt aan iemand die je kent, die aan de andere kant is, dan kan het zijn dat de stem die het antwoord geeft, niet klinkt als die van die persoon. Ook dit vraagt enige oefening, dus neem er rustig de tijd voor om dit te leren.

Op een andere manier leren voelen

Een ziel heeft net als een levend persoon een energie die voelbaar is. Soms is dit een blije energie, soms een verdrietige, een liefdevolle, of een boze energie. Energie voelen van een persoon, of van een ziel, doe je via je hartchakra. Je hartchakra zit in het midden van je borst, en dan een klein stukje omhoog. Door je voor te stellen dat je deze chakra openzet, kun je de energie leren voelen. Je kunt dit oefenen met levende personen, door als ze tegenover je zitten, je hart open te stellen, en te voelen. Op dezelfde manier kun je de energie van een ziel voelen, en hiervoor is het niet nodig dat deze persoon tegenover je zit.

Hoe je contact maakt

De beste manier om contact te maken met een overleden dierbare is om eerst een rustige plek op te zoeken. Ga rustig zitten, sluit je ogen en probeer zoveel mogelijk te ontspannen. Als je het prettig vind kun je wat wierook branden, of een geurkaars aansteken. Als je ontspannen bent, stel je dan voor dat je je chakra's opent en dat je alles kunt zien, horen en voelen, wat je wilt. Haal dan het beeld van diegene voor je geest, waar je graag mee wilt praten. Vraag die persoon of hij of zij bereid is om met jou te praten, en kijk, luister en voel wat er gebeurt. De antwoorden op je vraag kunnen in woorden in je geest verschijnen, in beelden, of in een gevoel. Ga niet twijfelen of het misschien wel je fantasie is die met je aan de haal gaat, maar ervaar gewoon wat er is op dat moment. Als je antwoorden, beelden of indrukken krijgt, vergeet dan niet die persoon te bedanken, en vraag eventueel of jullie vaker zouden kunnen praten met elkaar.
© 2014 - 2024 Tonny548, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat doet een medium?Char, Robert van den Broeke, Jomanda... slechts een kleine greep uit het enorme aanbod van mensen die zich een medium no…
Zelf een seance houdenBen je zelf ook geïnteresseerd in het spiritisme, en zou je zelf ook eens een seance willen houden? De aanrader is om he…
Het bestaan van geestenHet bestaan van geestenHelp het spookt in huis! Maar is dat daadwerkelijk zo? Wat zijn geesten of spoken? Geesten worden vaak gezien als de zie…
Char, het medium, een oplichtster?Char, het medium, heeft in vele landen waaronder Nederland een tv-show waarin ze met de dode kennissen van de gasten pra…

Wees als water!Wees als water!“Wees als water” is zo’n kreet die we wel vaker horen, maar we staan er niet of nauwelijks bij stil wat het nu daadwerke…
Waarom yoga goed is voor lichaam en geest?Waarom yoga goed is voor lichaam en geest?Yoga is meer dan alleen bewegen en degene die aan yoga doen weet dat yoga meer een manier van leven is dan slechts beweg…
Reactie

Anita Breukers, 09-12-2015
Mijn lieve man is in febr j.l aan kanker overleden. Ik ben al bij verschillende mediums geweest. zou het graag zelf willen leren is die mogelijkheid er om hem te kunnen zien. ik zou er alles voor over hebben als er iemand was die mij dat kan leren dan kun je namelijk als het je er hoog zit contact met hem maken. Trouwens er is toch een leven na het overlijden he.

anita breukers Reactie infoteur, 10-12-2015
Gecondoleerd Anita, dat moet heel moeilijk voor je zijn. Ik denk zeker dat het leven verder gaat na de dood. Het lichaam sterft maar het bewustzijn, dus dat wat iemand tot zichzelf maakt, blijft bestaan. Sommige mensen die zijn overgegaan kunnen meteen contact maken, en anderen hebben daar soms wat langer tijd voor nodig. Soms laten ze je ook iets weten op een minder directe manier, bijvoorbeeld een liedje op de radio wat iets betekende tijdens het leven. Of als diegene bijvoorbeeld gek was op rozen in de tuin, dat er ineens een roos bloeit. Dit soort indirecte dingen kunnen ook een teken van je man zijn. Als je te hard je best doet om contact te maken, kan dat er ook voor zorgen dat het je niet lukt. Probeer er ontspannen voor open te staan. Vraag hem om een teken zodat je weet dat dat van hem komt. Ik hoop dat je hier iets aan hebt, e.n ik wens je alle sterkte en liefs.

Tonny548 (65 artikelen)
Gepubliceerd: 05-03-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.