Wat is engelen-therapie?

Engelen zijn energetische wezens die bestaan uit pure liefde en licht. Ze kunnen altijd helpen, mits je ze daar toestemming voor geeft. Als je met vraagstukken kampt, is het mogelijk om gebruik te maken van engelen-therapie. De engelen-therapeut maakt een verbinding tussen de klant en het engelenrijk. Voor de behandelingen maakt ze gebruik van diverse technieken om het helingsproces op gang te brengen. In Nederland zijn er een aantal mensen opgeleid om met deze helende werking van de engelen te werken.

Wat zijn engelen?

Engelen zijn lichtwezens die zich bevinden in hogere dimensies. Het zijn wezens die vrij zijn van vorm en materie. Ze kunnen reizen door tijd en ruimte en elke vorm aannemen die ze zelf willen. In de derde dimensie - waar wij in leven - worden engelen vaak afgebeeld in de vorm van mensen, maar dit zijn ze feitelijk niet. Engelen worden van oudsher zo afgebeeld zodat ze tastbaar en herkenbaar worden voor mensen op deze planeet. De functie van engelen is om ons te helpen met ons leerproces in deze dimensie. Ze bestaan uit pure liefde en licht, zijn vrij van oordeel en hebben geen ego.

Hoe kunnen engelen je helpen?

Engelen kunnen je altijd met alles helpen, mits je ze zelf vraagt om deze hulp. De universele regel is namelijk dat ze niet mogen helpen zonder dat jij daar eerst toestemming voor hebt gegeven. Dit heeft te maken met het feit dat de aarde een vrije-wil-zone is. Als je de engelen om hulp hebt gevraagd in een bepaalde situatie zul je merken dat je signalen krijgt. Dit kan in de vorm van een gevoel zijn, een ingeving of een object dat je informatie geeft over je vraag. Omdat engelen in tijdloosheid leven, kunnen ze overal tegelijkertijd zijn. Een van de specialiteiten van de engelen is het helpen met het vinden van verloren voorwerpen. Dus mocht je haast hebben en iets kwijt zijn, vraag de engelen om assistentie. Als je ervoor openstaat, zul je al gauw merken dat je wordt geholpen door hun liefdevolle intenties.

Wat is engelen-therapie?

Engelen-therapie is een geneeswijze waarbij gebruik wordt gemaakt van de helende kracht van engelen uit andere dimensies. De therapie bestaat grotendeels uit energetische handelingen. De therapeut legt een verbinding tussen de klant en het engelenrijk. Om zuiver te kunnen helen is het essentieel dat de therapeut is opgeleid om vrij van oordeel en ego te zijn. Voorafgaand aan de behandeling worden de aandachtspunten van de klant doorgenomen. Zo weet de engelen-therapeut goed hoe ze het beste op de vraag van de klant kan inspelen.

Welke technieken worden toegepast?

Energetisch koorden doorsnijden

Energetische koorden bestaan tussen mensen onderling, maar ook tussen mensen en objecten of mensen en situaties. Deze koorden kunnen gebaseerd zijn op angst of liefde. Als ze gebaseerd zijn op angst kan dit voor problemen zorgen. Tijdens een sessie zal de therapeut aartsengel Michaël aanroepen om te vragen waar eventuele angstblokkades zich bevinden. Indien deze aanwezig zijn, worden ze door de therapeut energetisch verwijderd.

Chakra’s schoonmaken

De chakra’s worden doorlopen. Als ze er dof uitzien, kan dit duiden op een blokkade of onderactieve chakra. Als de chakra helder en vol van kleur is, stroomt de levensenergie goed. Hierbij maakt de engelen-therapeut gebruik van de liefdevolle hulp van aartsengel Rafaël.

Energetisch voorwerpen verwijderen uit de aura

De engelen-therapeut plaatst een hand op de schouder van de klant en voelt tegelijkertijd met haar andere hand rondom het lichaam. Het kan zijn dat de engelen-therapeut een touw om de enkels van de klant voelt. De engelen geven door waar het voorwerp voor staat. Zo kan het zijn dat het touw een stagnatie in het leven van de klant symboliseert. In dat geval wordt het touw verwijderd. Na het weghalen van het voorwerp, voelt de klant zich vrij om zich verder te bewegen in zijn leven.

Is engelen-therapie iets voor mij?

Je kan voor uiteenlopende klachten bij een engelen-therapeut terecht. Een aantal voorbeelden zijn:
  • Angsten
  • Vastlopen
  • Emoties die je niet kan plaatsen
  • Slaapproblemen
  • Vermoeidheid
Op het moment dat iemand besluit een traject aan te gaan met meerdere behandelingen kunnen grotere vraagstukken worden opgelost.

Wat zijn de positieve effecten van engelen-therapie?

Het effect van engelen-therapie hangt af van je klacht en van de mate waarin je openstaat en ontvankelijk bent voor heling. Over het algemeen kun je stellen dat mensen zich na een behandeling:
  • lichter voelen
  • het gevoel hebben meer verbonden te zijn met de spirituele wereld
  • meer in contact staan met hun hart
  • meer vertrouwen en zelfvertrouwen hebben

Waar kan ik engelen-therapie krijgen?

In Nederland zijn er verschillende engelen-therapeuten. Hier is een overzicht van therapeuten bij jou in de buurt. Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij je therapeut. Heb je het gevoel nog niet toe te zijn aan engelen-therapie? Dan is het ook mogelijk om te beginnen met een engelen-reading.

Lees verder

© 2014 - 2024 Ascension, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boekrecensie: Healing met Engelen van Doreen VirtuerecensieBoekrecensie: Healing met Engelen van Doreen VirtueIn dit boek van Doreen Virtue wordt uitgelegd hoe iedereen de hulp van engelen kan inschakelen. De schrijftaal is duidel…
Leven met engelenLeven met engelenJe eigen beschermengel waakt dag en nacht over je. Hoe is het om te leven met engelen en hoe maak je contact met je eige…
De Engelen om je heenmijn kijk opDe Engelen om je heenEngelen worden tegenwoordig niet meer alleen in de sfeer van de religie genoemd waar ze met name worden beschouwd als de…
Boekbespreking: Hoog in de hemelBoekbespreking: Hoog in de hemelHoog in de hemel is het tweede boek van de Ierse schrijfster Lorna Byrne. Beide boeken gaan over haar ervaringen met eng…

Je derde chakra, het zonnevlechtchakraIeder mens heeft zeven chakra’s, waarvan het derde chakra het zonnevlechtchakra wordt genoemd. Het derde chakra heeft li…
Je zevende chakra, het kruinchakraIeder mens heeft zeven chakra’s, waarvan het zevende chakra het kruinchakra wordt genoemd. Het zevende chakra heeft lich…
Ascension (19 artikelen)
Gepubliceerd: 11-08-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.