De aartsengel Uriël lichtkrachten van transformatie

De aartsengel Uriël lichtkrachten van transformatie Uriël is een van de aartsengelen. Zijn naam betekent "Vuur van God", of "Licht van God". Het is de "Engel van de Aanwezigheid". Hij wordt in verband gebracht met plotselinge actie, bliksem, electriciteit. In zijn handen draagt hij vaak een staf, of een boekrol die informatie over je levenspad bevat. In deze tijd helpt hij ons om het spirituele en het materiële te verenigen. Het lijkt hoog tijd te zijn dat de heldere, machtige lichtkrachten waar hij de vertegenwoordiger van is, een plek vinden in onze concrete wereld. Transformatie van onze wereld kan alleen maar geschieden met de vermogens waar Uriël voor staat. Uriël helpt bij het brengen van structuur. Hij helpt bij het overwinnen van angst en het doorzien van wat er werkelijk aan de hand is.

Lichtkracht van transformatie

De kracht van Uriël is immens. De aartsengelen hebben als functie de mensheid bij te staan en het leven op aarde zo goed mogelijk te ondersteunen. Uriël geeft een helderheid die onverbiddelijk kan zijn. Dat is nodig. De mensheid kan zich niet langer verstoppen achter smoesjes. De mensheid als geheel, en de mens in het klein hebben een verantwoordelijkheid. Die blijkt moeilijk te erkennen te zijn. Uriël is de lichtkracht van transformatie. Het materiële heeft meer licht nodig. Uriël verschaft dat licht, voor wie kijken wil.

Kapitalisme en Uriël

Het geldsysteem wordt misbruikt en de vraag is hoe lang dit nog door kan gaan. Moeder aarde wordt uitgebuit. Vele mensen zijn werkslaven. Uriël is een kracht die aangeroepen kan worden. Onze wereld kan beter ingericht worden.

Uriël, engel in geval van nood en angst

Uriël heeft een enorm krachtig energieveld en met zijn hulp kun je in de moeilijkste omstandigheden staande blijven. Het is niet altijd mogelijk om te weten wat de volgende stap moet zijn. We weten niet wat de volgende dag of de komende decennia zal brengen, en we voelen we ons niet toegerust om de situatie het hoofd te bieden. In dat soort omstandigheden is Uriël de engel die inzicht geeft, standvastigheid, doelgerichtheid, de wijsheid om op het juiste moment het juiste te doen.

Uriël en het licht van vertrouwen

Als we verdwaald zijn is Uriël er en schijnt zijn warme robijnrode gloed. Dit licht geeft moed en vastberadenheid. Diep van binnen voelen we dat er een pad is voor elk van ons en voor de mensheid als geheel, en dat ons leven een doel heeft. Diep in ons ontmoeten we ons eigen innerlijke weten en een vernieuwd vertrouwen vestigt zich in onze borst. We voelen moed en liefde, we accepteren onszelf en zijn niet meer bang om tekort te schieten. Innerlijke wijsheid leidt ons. Uriël is daar waar we kracht nodig hebben. Ook al denken we alleen te zijn op ons pad, we weten dat we altijd begeleid worden, we worden niet in de steek gelaten.

Uriël en transformatie

De kleur die bij Uriël past is het diepe robijnrood. Deze kleur staat voor transformatie op het fysieke niveau. Uriël helpt om de spirituele dimensie te incarneren in het aardse. Dit wil zeggen, de spirituele laag van het bestaan wil geworteld zijn op aarde, om zo te helpen het aardse te verheffen. Zonder dat zouden we in een altijddurende herhaling van handelingen en gehechtheden blijven hangen. De bedoeling is dat we het aardse leren te overstijgen, zodat we wel op en in het aardse leven, maar dat onze gerichtheid niet aards is. Overstijgen betekent dus niet vluchten voor de werkelijkheid.

Transformatie van het menselijk bewustzijn

In ons bewustzijn zijn we als mensheid nog gevangen, vandaar de vele oorlogen bijvoorbeeld, maar we moeten verder. Uriël helpt bij het transformeren van diep gewortelde angsten, die uitwerken in manipulatie en oorlog. Gelukkig bestaat tijd niet in de hemelse dimensie, want we lijken nog ver af te zijn van een bewuste mensheid, maar de engelen geven nooit op. Hun taak is het de mensheid te helpen verder te groeien.

De functie van Engelen

Engelen zijn de boodschappers van God. Het zijn de handen en voeten van God, net zoals wij op aarde de handen en voeten van God zijn. Het allerhoogste, God zelf, is op geen enkele manier materiëel, daarom is het nodig dat er tussenschakels zijn. De engelen vormen die tussenschakels. Het Goddelijke bevindt zich in ons binnenste, dus we kunnen zelf contact maken met God, maar we hebben als gids vaak de engelen nodig, om de juiste weg en wijze te vinden. We kunnen contact maken met de aanwezigheid en de stem van God, maar dat is een weg die soms overwoekerd is met onze aardse gehechtheden en beslommeringen. De engelen helpen ons om zuiver te worden en te blijven, ze helpen ons om ruimte te maken voor het Hogere.

Engelen en vrije wil

We zijn hier op aarde om ons te ontwikkelen, dat doen we met vallen en opstaan, we maken fouten en herstellen ze. De engel kijkt toe, en soms vraagt hij zich af waarom we geen hulp vragen als het leven te moeilijk is geworden voor ons en we geen uitzicht hebben, geen idee van hoe verder te gaan. De engel wacht en hoopt dat we hem om hulp vragen, want zonder dat we erom vragen grijpt de engel niet in, hij geeft geen ongevraagde hulp.

Om hulp vragen

Als we in diepe nood zijn, of in een acute noodsituatie verkeren, dan kunnen we om hulp vragen. Dat is iets heel natuurlijks, "Nood leert bidden," luidt het gezegde. Ook wie totaal niet gelooft in God, engelen, of iets bovenaards, merkt tot zijn eigen verrassing dat hij wanneer hij in diepe nood is, ineens om hulp vraagt, vanuit het diepst van zijn wezen. Blijkbaar is er iets in ons, dat ver aan het verstand voorbij, voelt dat er iets meer moet zijn, dat er ergens een instantie is die je horen kan.

Niet tót onze engel moeten wij bidden, maar mét hem. Het is de engel die ons gebed bij God brengt.

Leren luisteren en je open stellen

De lichtkracht van Uriël staat de mensheid op vele manieren bij, maar vergeet je persoonlijke engel niet die je hele leven bij je is. Als we vragen om hulp of goede raad, is het belangrijk om de hulp ook te herkennen of te luisteren naar wat er als ingeving in ons omhoog komt. We moeten er ook open voor staan. Rustig proberen te worden, dan zijn we ontvankelijk. Aanvankelijk zien we vaak niet dat er hulp is gekomen. We verwachten de hulp in een andere vorm. Soms beseffen we later pas dat de gevraagde hulp werkelijk gekomen is. De engelen werken stil en ongemerkt, ze komen niet met trompetgeschal. Het zijn meestal subtiele krachten. Het kan zijn dat je je op een gegeven moment gesterkt voelt, 's ochtends word je wakker en je weet wat je moet doen. Je hebt nieuwe moed en vertrouwen. Je hebt een ingeving en weet dat dát de goede weg is.

Bedanken schept een positief krachtenveld

Bedanken is een vorm van bidden en een belangrijk onderdeel ervan. Een hele goede "truc" is, te bedanken voor alle goede dingen die je in de toekomst nog mag ontvangen in je leven. Als je vooraf bedankt, dan schep je ruimte en een positief krachtenveld. Het belangrijkste van bedanken is, dat je het werkelijk diep voelt. Soms vergeet je te bedanken, maar dat kun je later goedmaken. Voor engelen bestaat er geen tijd, bedanken kan altijd, ook achteraf. Het voelt goed om te bedanken.

Lees verder

© 2015 - 2024 Sofiaroc, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De kracht van het bewustzijnBewustzijn kan zowel helen als vernietigen. De manier waarop we denken, reageren, overtuigingen hebben en bepaalde houdi…
De acht verheven aartsengelen – ZadkiëlDe acht verheven aartsengelen – ZadkiëlIn het christendom verzinnebeeldt de aartsengel Zadkiël de ‘rechtschapenheid van God’. Hij is de engel die voorkwam dat…
De acht verheven aartsengelen – Hanaël (Chamuël)De acht verheven aartsengelen – Hanaël (Chamuël)Aartsengel Hanaël, ook wel Chamuël genoemd, wordt door gelovigen tijdens het gebed aangeroepen wanneer ze overmand worde…
Aartsengel GabriëlU kunt hulp van aartsengel Gabriël aanroepen in moeilijke tijden om uw verbeelding te inspireren en uw plannen te verwez…

Het Maya dagteken Ix: de witte MagiërHet Maya dagteken Ix: de witte MagiërIn de Tzolkin, de dagtelling van de Maya, komen 20 dagtekens voor, die in 13 verschillende energievormen naar voren tred…
Lotusbloem, wat de bloem met je kan doenLotusbloem, wat de bloem met je kan doenSlechts weinig mensen hebben niets met bloemen. Bloemen kunnen een ruimte opfleuren met kleur en geur, ze verzachten, be…
Bronnen en referenties
  • De Engelengids. Hazel Raven
Sofiaroc (77 artikelen)
Laatste update: 18-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.