Esoterie: drie spirituele geheimen

Misschien denk je dat alles in je leven toevallig gebeurt. Dat gebeurtenissen en ervaringen je zomaar overkomen. Toch is dit niet het geval. Er zijn drie spirituele geheimen die jouw leven compleet kunnen veranderen. Alleen moet je deze maar net kennen. Wat zijn deze geheimen en waar komt deze kennis vandaan?

Esoterische kennis

De oude Egyptenaren maakten veel gebruik van esoterische kennis gedurende de bloeitijd van hun beschaving (3300 voor Chr. tot 332 v.Chr.). Esoterie is geheime spirituele kennis die alleen voor ingewijden te doorgronden is. Deze kennis werd toegepast om in een hogere bewustzijnstoestand te komen. Zo maakten de Egyptenaren gebruik van klanken en zongen mantra’s. In onze hedendaagse westerse maatschappij zijn we langzamerhand steeds verder van deze esoterische kennis vervreemd. Onderwijs, werk, relaties en de samenleving zijn vaak gericht op de linkerhersenhelft, die ook wel bekend staat als de mannelijke energie. Voorbeelden van mannelijke energie zijn: rationeel denken, analyseren en wetenschap. Doordat we begin 2013 in het Aquariustijdperk zijn gekomen, krijgt de rechterhersenhelft (ook wel vrouwelijke energie genoemd) een prominentere rol in ons leven. Hierdoor komen we weer in contact met de esoterische geheimen. Maar wat zijn deze geheimen, en hoe kun je ze toepassen op je eigen leven?

De kracht van gedachten

Gedachten zijn ijzersterke instrumenten om al je intenties te laten manifesteren. Hier maken reclamebureaus al lange tijd gretig gebruik van. Neem bijvoorbeeld Coca-Cola. De mainstream TV laat overal ter wereld beelden op een scherm zien van mensen die het drankje Coca-Cola drinken. Deze beelden komen ook in jouw hoofd en worden gedachten. Deze gedachten worden op den duur vertaald in 3D-manifestaties. Het resultaat is dat de helft van de mensen op deze planeet Coca-Cola drinkt.

Laten we het nu eens omdraaien. Esoterische kennis wordt interessant wanneer je het zelf positief in je leven toepast. Neem een wens die je allang koestert. Stel dat je al een langere tijd wilt gaan ondernemen. Je wilt een succesvol eigen bedrijf. Dit begint dan met de gedachte dat je het bedrijf al hebt. Hoe vaker je de gedachte herhaalt, hoe groter de kans dat deze zich gaat manifesteren. Belangrijk hierbij is dat je niet denkt dat je iets wilt - maar juist denkt dat je gewenste situatie al volledig leeft. Dus hoe ziet je bedrijf eruit? Wat zijn de diensten of producten die je aanbiedt? Heb je een fysieke plek waar je werkt? Ontvang je klanten? Hoe ziet de ruimte eruit? Welke kleuren zijn er? Hoe is de energie? Maak een paar scènes zoals een regisseur van een film dat zou doen. Speel deze elke ochtend en avond vijf minuten af in je hoofd. Na een korte periode zul je zien dat kansen zich gaan aandienen waardoor jouw droom zich gaan manifesteren.

De kracht van klank

Elke klank is in essentie frequentie, en alles bestaat uit frequentie. Ook wij mensen. Op het moment dat we luisteren naar hogere klanken wordt automatisch onze frequentie verhoogd. Zo kan een klankschaal- of harpconcert erg harmoniserend en helend werken. Maar ook de geluiden van golven van de zee hebben een ontspannende werking. Letterlijk kom je daarmee in een hogere frequentie. Klanken kunnen echter ook destructief werken. Zo kan een hele lage, harde bas jouw frequentie verlagen. Je kunt daardoor onrustig, opgewonden of zelfs agressief worden. Dit is wat een housefeest of een drukke winkel met je kan doen. Doordat je frequentie is gedaald, krijg je zin in seks, vet eten en verlang je meer naar materiële bezittingen. Door deze lage bas geef je voeding aan het ego. Je frequentie is lager geworden.

In de geschiedenis zijn zelfs hele beschavingen vernietigd door klank. Maar ook anno 2014 gebruikt het Amerikaanse leger sound geluidsgolven om demonstranten weg te jagen. Het is daarom goed om je ervan bewust te zijn wat klank met je doet en na te gaan welke klanken je wel en niet wilt ervaren. Hoe hoger je frequenties zijn, hoe makkelijker je alles kunt manifesteren in deze 3D-realiteit. Dit is omdat je letterlijk lichter wordt en hierdoor meer in contact staat met de universele krachten. Je frequenties kun je verhogen door het ondergaan van een klankschaalmassage, het luisteren naar muziek met hoge klanken en wandelen in de natuur. Mensen kunnen frequenties tussen de 20HZ en de 20KHZ waarnemen. Veel vogels maken hogere klanken, ook wel ultrasone geluiden genoemd, die wij niet meer kunnen horen. Door in hun omgeving te verblijven wordt wel automatisch je eigen frequentie verhoogd.

De kracht van woorden

Woorden zijn hele krachtige instrumenten. Zo is de esoterische kennis ‘de kracht van mantra zingen’ al langere tijd doorgedrongen tot de westerse consumptie-economie. Herhaal een boodschap maar vaak genoeg en het wordt een onderdeel van je realiteit. Niet voor niets is bijna alle mainstream popmuziek gericht op seks, consumptie, status en materiële rijkdom. Vaak wordt in liedjes het woord money als mantra herhaald zodat jij dat als consument gaat meezingen. Omdat woorden krachtige energieën zijn die zich manifesteren in 3D-realiteit rekent de markt zich rijk.

Eveneens is deze kennis zeer interessant om te weten om zodoende positief toe te passen in je eigen leven. Wat wil je bereiken? Wat wil je graag manifesteren? Is het je eigen bedrijf waarbij je mensen kan helpen? Spreek het dan ook uit. Hoe ziet je bedrijf eruit? Vertel over je successen, over de meerwaarde die je gaat realiseren en de overvloed die daarmee naar je toekomt. Het is raadzaam deze mantra elke dag te herhalen.

Tot slot

Door deze verschillende elementen met elkaar te combineren, vergroot je je kans om alles te manifesteren wat je maar wilt. Het is aan te raden om elke dag te mediteren, je doelen op papier op te schrijven en deze hardop voor te lezen, over je successen te vertellen aan mensen, het universum te bedanken voor alles wat je hebt en om rustgevende muziek te beluisteren met hoge klanken. Doe dit een maand en vergelijk je leven dan met de vier weken ervoor. Zie je hoe snel belangrijke zaken kunnen veranderen in je leven?

Lees verder

© 2014 - 2024 Ascension, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voordelen en nadelen van de app SecretSecret is een erg populaire app onder jongeren. Met behulp van de Secret app kunnen anoniem berichten en foto's worden g…
Betekenissen tarotkaarten Grote ArcanaDe Grote Arcana bestaat uit 22 kaarten met allemaal een verschillende afbeelding en benaming. Hieronder kan je de uitleg…
Het grote unificatie tijdperkHet Universum is ontstaan in het Planck tijdperk. In deze periode waren de vier fundamentele natuurkrachten nog verenigd…

Seleniet de engelensteenSeleniet de engelensteenSeleniet is een witte (half)doorzichtige steen met een glas- tot parelmoerglans. De naam komt van Selena, de Griekse maa…
Ademoefeningen – vasthouden van de adem (kumbhaka pranayama)Ademoefeningen – vasthouden van de adem (kumbhaka pranayama)In de Indiase yogaleer is kumbhaka – het vasthouden van de adem – zeer belangrijk. Het doel ervan is het beheersen van d…
Bronnen en referenties
  • http://www.bibliotecapleyades.net/vimanas/esp_vimanas_3.htm
  • http://gizmodo.com/what-is-the-lrad-sound-cannon-5860592
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Gehoor
Ascension (19 artikelen)
Gepubliceerd: 22-12-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.