10 tekenen van spiritueel ontwaken

Je zit anno 2014 in het Aquariustijdperk. Je voelt dat er allemaal veranderingen gaande zijn, zowel in de wereld als in jouw persoonlijke leven. Wat is er aan de hand? Mensen zeggen dat je spiritueel aan het ontwaken bent. Maar wat is dit is precies? En wat zijn de 10 tekenen van spiritueel ontwaken?

Wat is spiritueel ontwaken?

Spiritueel ontwaken is bewustwording van het feit dat we bestaan uit spirituele energie die zich tijdelijk manifesteert in een menselijk lichaam. Daarnaast is spiritueel ontwaken een evolutie in ons bewustzijnsproces. We ontwaken uit de illusie.

Wat is de illusie?

Alles wat we waarnemen is een projectie van onze gedachten. Zo is het huis waar je in woont begonnen bij een gedachte. Namelijk dat je wilde verhuizen, en hoogstwaarschijnlijk had je ook een gedachte over hoe je wilde dat het huis eruit zou zien. Nu leef je in dit huis. Dit geldt eigenlijk voor alle materiële manifestaties maar ook situaties die jij als jouw realiteit ervaart. En omdat alle materiële manifestaties en situaties tijdelijk zijn, is het een illusie. Niet alleen je huis, baan, auto en ervaringen zijn tijdelijk, maar ook je lichaam. Het enige wat echt is, is jouw bewustzijn. Want met jouw bewustzijn creëer jij deze gedachten.

De nieuwe wereld

Het besef dat gedachten energieën zijn die zich manifesteren in deze 3D-realiteit, leidt ertoe dat veel mensen besluiten hun TV weg te doen en geen kranten meer te lezen. Ze willen geen negatieve gedachten meer binnenkrijgen omdat deze direct invloed hebben op de manier waarop ze het leven ervaren. In plaats daarvan gaan ze naar yoga, mindfulness of besluiten elke dag een half uur te mediteren. Ze gaan hun intenties opschrijven en uitspreken. Bovendien doen veel mensen positieve visualisaties. Hierdoor ervaren ze meer rust en liefde in hun leven en zullen hun intenties zich steeds sneller gaan manifesteren. In toenemende mate komt er hierdoor meer licht op aarde.
Daarnaast zal er een transitie in behoeften plaatsvinden. Op dit moment leven we in het Aquariustijdperk. Waar in het afgelopen Vissentijdperk mensen waarde hechtten aan prestatie, macht, geld en status staan nu eerlijkheid en authenticiteit centraal. De focus verschuift van het ego naar het hart. Mensen gaan zelf initiatieven ontplooien en hun potentie als machtige scheppers ontdekken. Bewust van hun goddelijke missie op de aarde willen ze alleen nog maar waarde toevoegen.

10 tekenen van spiritueel ontwaken

Hoe weet je of je zelf aan het ontwaken bent uit de illusie?
 • De activiteiten die voorheen voldoening gaven, verliezen hun aantrekkingskracht. Voorbeelden hiervan zouden kunnen zijn: tot laat uitgaan, dronken worden, promiscuïteit en doelloos consumeren.
 • Je hebt in toenemende mate behoefte aan alleen zijn en voelt je meer verbonden met je hogere zelf.
 • Je verlangt steeds vaker naar gezond eten.
 • Drukke plekken zijn uitputtend en de natuur is een echte oplader voor je.
 • Je wordt je steeds vaker bewust dat de 3D realiteit een illusie is. Je hebt momenten waarbij je het gevoel hebt dat je in een droom zit.
 • Je wordt gevoeliger en kan slecht tegen harde geluiden en drukke plekken.
 • Je verandert van werk, omdat je er geen voldoening meer uit haalt, of omdat je in een moreel conflict komt met jezelf.
 • Je wordt steeds intuïtiever en voelt steeds meer energieën van andere mensen, maar weet vaak ook wat ze denken.
 • Je ziet overal 11:11 of 22:22.
 • In toenemende mate vindt er synchroniciteit plaats. Schijnbare toevalligheden. Een voorbeeld hiervan is: je denkt aan iemand, en net op dat moment belt die persoon jou.

Hoe kan ik dit proces in gang zetten?

Denk je na het lezen: ik wil ook ontwaken, dan is dit mogelijk. Het is belangrijk om hiervoor je intenties op te schrijven en activiteiten te ondernemen die je frequenties verhogen. Voorbeelden hiervan zijn: Sjamanistische healing, engelen-therapie, regelmatige beoefening van yoga maar ook natuurwandelingen en licht, gezond eten. Licht eten maakt je letterlijk licht. Hierdoor kom je meer in contact met de astrale wereld en minder met de aardse wereld. Bovendien is het erg raadzaam om elke dag een half uur te mediteren. Het maakt je geest leeg, er is op deze manier stilte en ruimte om in contact te komen met je hogere zelf. Je voelt je hierdoor lichter, scherper en zelfverzekerder. Je weet dat je wordt begeleid door je bewustzijn. Je bewustzijn is namelijk vrij van tijd en vorm. Jij bent je bewustzijn.

Lees verder

© 2014 - 2024 Ascension, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ontwaken tijdens een narcoseOntwaken tijdens een narcoseOperaties onder volledige narcose zijn tegenwoordig een routinezaak. Maar er zijn echter patiënten die tijdens de operat…
BewustzijnsniveausOns bewustzijn verandert van tijd tot tijd en soms zelfs van moment op moment. Maar op welk bewustzijnsniveau leven wij…
Boekrecensie: Eenvoudig spiritueelrecensieBoekrecensie: Eenvoudig spiritueelBoeken met een spirituele insteek gaan als warme broodjes over de toonbank, maar de kwaliteit laat nogal eens te wensen…
Depressie en slaapstoornissenEen depressieve persoon lijdt vaak aan slapeloosheid. Toch komt het niet zelden voor dat personen een overmatige slaapbe…
Yogahoudingen bhujangasana (cobrahouding)Yogahoudingen bhujangasana (cobrahouding)Bhujangasana (cobrahouding) wordt ook wel sarpasana genoemd. De yogahouding lijkt op een cobra die dreigend zijn kop hef…
Ascension (19 artikelen)
Laatste update: 21-08-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.