Hoe activeer ik mijn derde oog?

Hoe activeer ik mijn derde oog? Heb je altijd al een reis willen maken door het universum naar andere dimensies? Dan is het handig om te weten dat je derde oog je paspoort is om deze legendarische reis te gaan maken. Door verschillende technieken kun je je derde oog, ook wel pijnappelklier, activeren. Maar wat zijn deze technieken? En wat staat je aan de andere kant te wachten?

Wat is het derde oog?

Je derde oog is het punt iets boven het midden tussen je wenkbrauwen op je voorhoofd. In de traditionele Indiase cultuur wordt dit punt ook wel het zesde chakra genoemd. Chakra’s zijn energie-organen die onze ziel met ons lichaam verbinden. Elk chakra heeft een specifiek doel. Zo staat het zesde chakra voor intuïtie, visioenen, visualisatie en verbeelding. Tegelijkertijd is dit punt de toegang tot andere dimensies. In de Indiase cultuur dragen veel mensen een gekleurde stip op hun derde oog. Dit wordt ook wel Bindi genoemd. Hiermee dragen ze deze esoterische kennis uit. Het derde oog staat eveneens bekend als het eerste oog. Dit komt omdat op het moment van geboorte je derde oog nog helemaal open staat. Zo zie je vaak baby’s of kleine kinderen met denkbeeldige vrienden spelen. Bovendien zien zij vaak engelen en lichtwezens uit andere dimensies. Zij spelen en communiceren met deze wezens, maar helaas wordt al snel aan deze kinderen verteld dat dit onzin is en dat deze wezens niet echt bestaan. Hierdoor sluit gaandeweg hun levensjaren het derde oog en zijn ze alleen nog maar in staat om met hun twee fysieke ogen waar te nemen.

Het derde oog is je pijnappelklier

Het derde oog is eigenlijk je pijnappelklier. Deze is zo groot als een erwt en is precies in het midden van je hersens gelokaliseerd. Op het moment dat de pijnappelklier verschuift is dat een indicatie voor een arts, dat er een hersentumor aanwezig is. Het is tevens het eerste orgaan dat zich vormt in de foetus en kan al na drie weken worden waargenomen. De klier maakt diverse soorten hormonen aan, waaronder serotonine, melatonine en Dimethyltryptamine (ook wel DMT genoemd). DMT wordt voor zover bekend aangemaakt als mensen geboren worden, slapen, sterven, mediteren en tijdens bijna-dood-ervaringen. Melatonine reguleert je dag- en nachtritme en wordt eveneens het ‘hormoon van de duisternis’ genoemd. Serotonine bepaalt stemmingen, gedrag en reguleert de activiteiten van vele andere neurotransmitters waaronder noradrenaline, dopamine, en endorfinen. Diverse externe en interne factoren zorgen ervoor dat de pijnappelkier beschadigd raakt waardoor deze hormonen niet voldoende geproduceerd worden.

Hoe raakt je pijnappelklier beschadigd?

Een belangrijke oorzaak van beschadiging van de pijnappelklier is fluoride. Uit onderzoek blijkt dat de pijnappelklier fluoride aantrekt als een magneet en hierdoor het hoogste percentage fluoride bevat van alle organen, meer dan bijvoorbeeld de botten of tanden. Veel mensen maken gebruik van fluoride tandpasta. Het is aan te raden om tandpasta te kopen die fluoridevrij is en om een water filtersysteem te laten installeren, zodat je gegarandeerd bent van schoon en betrouwbaar drinkwater. Bovendien zijn er diverse andere technieken om het derde oog bewust te activeren.

Activeer je derde oog met behulp van meditatie

Met behulp van meditatie kun je je derde oog activeren. Dit komt door de stof DMT die wordt aangemaakt tijdens deze meditatie. Het beste is om tijdens de stilte meditatie je aandacht geheel naar je derde oog te brengen. Je zult in het begin misschien nog niets zien. Dit komt omdat je derde oog nog niet is getraind. Het is vergelijkbaar met een baby die in zijn eerste maanden alles vaag ziet. Het kijken zal hij gaandeweg leren. Hetzelfde principe geldt voor het activeren van je derde oog. Door actief te oefenen, zul je merken dat je al snel vormen en kleuren gaat zien. Als je dit minimaal vier weken dagelijks doet, kun je beginnen het universum vragen te stellen. Zoals: Wat is de baan die nu bij mij past? Of: naar welke plek zal ik reizen? Je zult zien dat er direct beelden te zien zijn, die jou informatie geven. Bij een regelmatige beoefening van deze techniek, zul je zien dat je het derde oog niet meer hoeft te activeren. Het derde oog zal vanzelf actief blijven. Je bent nu een actieve channel tussen verschillende dimensies, wat erg waardevol kan zijn voor jezelf en mensen om je heen.

Activeer je derde oog door middel van voeding

Eet een spiritueel georiënteerd dieet. Dit zou een vegetarisch of veganistisch dieet kunnen zijn. Etenswaren zoals vlees en patat zijn zwaar. Je bent hierdoor meer geaard dit zorgt ervoor dat je de derde dimensie ervaart in plaats van de hogere dimensies. Voeding die ligt verteerbaar is, maakt je lichter waardoor je je bewustzijn verruimd en je multidimensionaliteit kunt ervaren. Bovendien is het raadzaam om de volgende voeding tot je te nemen:
 • Rauwe cacao
 • Limoen
 • Gojibessen
 • Lavendel
 • Spiruline
 • Honing
 • Kokosolie
 • Hennepzaad
 • Zeewier

DMT activeert je derde oog

Dimethyltryptamine ook wel DMT genoemd is een stof die de pijnappelklier aanmaakt waardoor we interdimensionaal kunnen reizen. Mensen maken DMT aan bij de geboorte, dood, bijna-dood-ervaringen, in hun slaap en bij diepe meditatie. DMT wordt echter ook gevonden in verschillende planten en dieren, alleen weten mensen vaak niet wat de functie hiervan is. In Peru wordt DMT getrokken uit de plant genaamd Psychotria Virides. (Verides betekent in het Latijns bloeiende jeugd). en wordt gebruikt voor ayahuasca ceremonies. Dit zijn ceremonies waarbij je soms wel 24 uur in een trip bent om in contact te komen met bovennatuurlijke werelden. DMT is de stof waarmee je met je ziel interdimensionaal kan reizen door het universum naar andere planeten en realiteiten. Het is voor veel mensen daarom ook een ervaring die hun leven 180 graden verandert. In Nederland is het mogelijk om een ayahuasca ritueel te ondergaan. Mensen gebruiken het ook in veel gevallen om angsten, depressies en verslavingen te overwinnen. In Nederland is het verboden om de pure vorm van DMT te verkopen. De trip van pure rookbare DMT is een trip van 15 minuten waarbij je ook een interdimensionale reis maakt. Het is een zeer bijzondere ervaring die niet in woorden te omschrijven is. Omdat je naar andere dimensies reist, duurt je trip voor je gevoel uren terwijl het in de 3D-realiteit maar 15 minuten bedraagt.

Staren naar het licht

Staren naar de zon bij zonsopgang of zonsondergang is een effectieve manier om je derde oog te activeren. Je lichaam maakt hierdoor extra melatonine aan in de nacht wanneer het donker is. Bovendien gaat zonlicht via de ogen naar de hypothalamus, een onderdeel van de hersenen dat betrokken is bij alle aspecten van de emotionele, reproductieve, vegetatieve, endocriene, hormonale en autonome functies. Via dit onderdeel van de hersenen wordt de pijnappelklier geactiveerd. Hetzelfde geldt voor staren naars kaarslicht. Dit kun je elke dag vijf minuten doen.

Mijn derde oog is geactiveerd wat nu?

Veranderingen kunnen zich voordoen op zowel fysiek als emotioneel vlak. Je merkt bijvoorbeeld dat tijd steeds sneller gaat. Gidsen komen overal op je pad, je merkt nu dat het universum actief tegen je spreekt. Je krijgt een boost van creativiteit en je voelt dat je iets anders moet gaan doen in je leven. Je wordt gevoeliger voor energieën van andere mensen. Je voelt alles aan en weet precies wat mensen denken. Een ander kenmerk is dat je lucide dromen krijgt. Terwijl je in droom bent weet je dat het een droom is en ben je tevens in staat om de droom te veranderen naar eigen smaak. Wat ook veel voorkomt is een zoom in je hoofd. Je kunt ervoor kiezen om je hierop te concentreren waardoor je derde oog nog meer geactiveerd wordt. Daarnaast verandert je eetpatroon. Je krijgt zin in gezond en licht eten waar dat vroeger niet het geval was. Tegelijkertijd kun je veel minder goed tegen suiker en ongezond of vet eten. Al je zintuigen worden gevoeliger. Je geniet hierdoor meer van de natuur en dieren maar je kunt ook minder goed tegen harde geluiden en drukte. Doordat je frequentie is verhoogd, merk je dat je gedachten zich veel sneller gaan manifesteren. Je bent in een nieuwe realiteit aangekomen die zo fantastisch is, alsof je onbewust al wist dat dit bestond.

Lees verder

© 2015 - 2024 Ascension, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pijnappelklier of epifyse nog veel onderzoek nodigDe pijnappelklier (ook epifyse genoemd) is een kegelvormige klier die zich in het midden van de hersenen bevindt. De kli…
Kosmisch bewustzijnKosmisch bewustzijnWat is dat eigenlijk. Zit dat in ons lichaam? Of is het iets dat buiten ons is? Universeel bewustzijn is een staat van '…
Wormholes de tijdmachines van ons universum?Wormholes de tijdmachines van ons universum?Altijd al willen reizen door de tijd? Op verkenning willen gaan diep in ons universum naar ver afgelegen melkwegen? Miss…

Yogahoudingen – utthita parsvakonasana (gestrekte driehoek)Yogahoudingen – utthita parsvakonasana (gestrekte driehoek)Deze zeer effectieve flankstrekking rekt een zijde van het lichaam uit, van de tenen tot de hals. De yogahouding is verw…
De levensboom, schakel tussen hemel en aardeDe levensboom, schakel tussen hemel en aardeIn vele culturen bestaat en bestond het concept van de levensboom. Bij de Germanen was het de wereldboom Yggdrasil, de e…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Wortflow, Pixabay
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Bindi_%28decoration%29
 • http://www.extreme-art.nl/Pijnappelklier.html
 • http://fluoridealert.org/issues/health/pineal-gland/
 • http://www.pure-earth.com/fluoride-water-filters.htm
Ascension (19 artikelen)
Gepubliceerd: 13-01-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.