Astraal reizen; bewustwording van de 5de dimensie

Als wij het hebben over astraal reizen dan hebben we het over bewustwording van de 5de dimensie. De 5de dimensie speelt zich af als wij dromen, bij uittredingen, bij bijna dood ervaringen en bij de dood zelf. Zodoende kan het bewust astraal reizen op twee manieren worden geleerd, namelijk door visualisatie/concentratie en bewust opstaan tijdens dromen. Elke nacht gaan wij dus bewust of onbewust naar de 5de dimensie tijdens onze slaap. Je kunt in de astrale wereld overal naar toe reizen en ervaringen opdoen, die je in de fysieke wereld ook kunt doen, maar dat is een grote tijdverspilling. Het is veel effectiever om je te richten op het fundamentele, zoals: wat is er werkelijk gaande is in de astrale wereld, het ontvangen van spirituele kennis of het pad van verlichting te volgen. Met dit doel voor je ogen kan je spirituele wezens ontmoeten zoals we die kennen in grote religies, mythologieën of esoterie. Naast dit kun je in de astrale wereld kennis ontdekken over je innerlijke obstakels, je eigen innerlijke defecten, het leren van verborgen wijsheid over de dood, beelden zien van de toekomst, ontdekken van het doel in ons leven.

Astrale wereld

De astrale wereld kent objecten die wij niet kennen in de fysieke wereld (3de dimensie, waar wij dagelijks in leven) waardoor wij het gevoel kunnen hebben dat het onbewuste een rol speelt, maar door ervaring zul je de astrale wereld kunnen onderscheiden van de onbewuste gedachten. Net zoals je vanaf de geboorte, elke dag in de 3de dimensie (fysieke wereld) kennis opdoet met behulp van je ouders, zo leer je in de 5de dimensie (astrale wereld) door ervaring en vertrouwde gidsen die je daarbij helpen.

Vele malen is het voorgekomen dat mensen tijdens dromen, bewust of onbewust, hun vrienden/familieleden hebben geobserveerd, zonder dat zij die observatie bemerkten. Naderhand wisten zij precies te vertellen wat de vrienden/familieleden hadden gedaan en dit met een grote nauwkeurigheid. Uiteraard komen er kleine afwijkingen voor doordat wij niet volledig ons onderbewustzijn kunnen uitschakelen.

Tijdslimiet

De tijd dat je kan doorbrengen in de astrale wereld heeft een limiet in vergelijking met de tijd die wij doorbrengen in de fysieke dimensie, dus maak goed gebruik van de tijd. Spiritueel en negativiteit vinden allebei plaats in de astrale wereld en je zult naarmate van genoeg ervaring daar achter komen. Ook is het mogelijk om in de astrale wereld andere mensen te ontmoeten. Vaak is het zo dat veel mensen zich niet bewust zijn dat men zich in de astrale wereld bevindt(dromen) waardoor hun aandacht te trekken bijna onmogelijk wordt. Dit komt omdat onbewuste gedachten de overhand hebben.

Het kan mogelijk zijn dat je in de astrale wereld bewust aanwezig bent en beelden anders zijn dan dat je gewend bent. Er vinden dan evenementen plaats in de astrale wereld of er zijn objecten geplaatst door leraren (ontwakende meesters) om jou iets te leren.

Lucidity

Het kan voorkomen dat er een periode is dat je het gevoel hebt dat je helderder van geest bent tijdens een droom, dit noemen we ook wel "lucidity". In deze periode kan je werkelijk zien wat er zich afspeelt in vanuit de astrale wereld in de fysieke wereld. Op deze heldere momenten is het mogelijk om heel veel te leren van hogere wezens die je dingen kunnen laten zien, dingen kunnen leren door je bewustzijn tijdelijk helderder te maken.
Zelf kun je ook werken aan je bewustzijnsniveau. Hoe bewuster je omgaat met je zintuigen in de dagelijkse wereld, hoe meer je je ook bewust wordt van aktiviteiten in de astrale wereld. Als je je eigen wereld creëert in de astrale wereld of als je onbewuste je beïnvloedt mis je de werkelijke waarheid. Dat willen we niet. Veel mensen hebben angst voor het onbekende wat een belemmering oplevert voor astraal reizen. Door hier over te lezen, ga je het begrijpen en valt je angst weg.

Tijdens uittreden in de astrale wereld zijn we verbonden met een zilveren koord en dit zorgt ervoor dat we altijd terug keren in ons eigen lichaam. Tijdens dromen worden er berichten verzonden naar onze geest vanuit de astrale wereld naar ons fysieke lichaam door het zilveren koord.

De astrale wereld is het eerste deel van de 5de dimensie. Het is een complete dimensie van leven, wachtend om ontdekt te worden door de mensheid. Het is de plaats waar mystieke oefeningen plaats vinden, waar dromen plaatsvinden en waar overledenen heen gaan.
© 2008 - 2020 Justbe, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Astraal reizen en dromen: een wereld in de 5de dimensieAstraal reizen en dromen: een wereld in de 5de dimensieAstraal reizen of astrale dromen is het overgaan van de derde dimensie naar de vijfde dimensie. Een ingewikkeld proces,…
Astraallichaam en astraal reizenAstraallichaam en astraal reizenHet astraallichaam is het geestlichaam en de vierde laag van de aura. Sommige mensen ervaren astraal reizen waarbij ze b…
De geneeskracht van bijvoetDe geneeskracht van bijvoetBijvoet groeit in vrijwel elk weiland aan de slootkant. Het is familie van de absinth maar de bijvoet smaakt veel minder…
Wanneer gaan we naar de vijfde dimensie? Spiritueel reizenWanneer gaan we naar de vijfde dimensie? Spiritueel reizenIn de vijfde dimensie kun je reizen in tijd en ruimte en iedere gewenste vorm aannemen die jij je maar wenst. Veel mense…

Stappen naar een goede relatie: de 7 spirituele wettenStappen naar een goede relatie: de 7 spirituele wettenIn het verleden werden relaties voor het leven aangegaan, die koste wat kost moesten blijven bestaan. Vaak kenden de par…
De illusies van het egoDe illusies van het egoHet ego neemt verschillende rollen aan. Vaak zijn we hier onbewust van. Hoe vaker wij de gedachten van de egorollen door…
Bronnen en referenties
  • Chellius

Reageer op het artikel "Astraal reizen; bewustwording van de 5de dimensie"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Heymans Veerle, 04-11-2016 11:02 #5
Graag zou ik met iemand willen praten die kennis heeft over astraal reizen. Omdat het mij soms spontaan overkomt dingen te zien bij iemand thuis. Wanneer ik mij intens concentreer op iemand. Maar ik heb er geen controle over. Gebeurd ook niet dikwijls. Maar ik ben dan wel wakker, en in gesprek. Dus wat ik allemaal lees over dit onderwerp is mij totaal onbekend. Ook ben ik nooit voorbereid. Waarom gebeurd dit eigenlijk, hoe kan dit?

Anita Breukers, 11-07-2016 00:39 #4
Als we in de 5de dimensie leven kan ik dan ook mijn overleden man weer terugzien? Is die mogelijkheid er dan? Liefs Anita

Verheyen Theo, 28-08-2011 13:24 #3
Astraal is een groot woord in de volksmond het is kleins met grote gevolgen die soms kunnen uitlopen tot een gestoord verder leven dwz dat je in twee werelden leeft en daar niet meer tussenuit kan; door verwaarlozingen of afstand houdingen kan je in onaangename ervaringen uitlopen er is geen terug weg meer mogelijk ik heb er veel ervaringen over ook van manifestaties van mijn eigen persoon dat soms zo ver uitloopt dat je lichaam in een onmenselijk gedaante veranderd met alle pijn van dien, net zoals mijn lichaam ik ben van kindsafaan al vertrouwd met dezeastrale begrippen;momenteel ben ik 72 jaar en heb het lichaam van 40 jaar ongerimpeld lichaam; lang zwart haar en maak vaak een uittreding mee, is is net of het mijn ouders zijn, en leef naar mijn eigen wetten en niet naar de aardse, heb alles waar ik naar verlang, bezit een energie vermogen ver boven het normale, kracht; helderziendheid; niets is voor mij een verontwaardiging, nee, want toekomst bestaat niet die is al geweest en is een herhaling, dus al verleden.toch worden zulke mensen niet aanschouwd als echt en worden vaak onder spsychologische feiten gesteld; niettegenstaande zij verder staan dan anderen.daarom is het soms gevaarlijk je hier over uit te spreken.Ik ben een man die al lang leeft maar eigenlijk is het maar de helft van mijn ouderdomIk woon in de bossen en ben verwend aan de natuur en dieren, heb nog nooit een dier gedood omdat deze verder staan dan de mens neem bv het woord mens-DOM en het woord dieren-RIJK de laatste woorden geven je de bewuste waarde er van net zoals de grote het op aarde noemen van ONZE PLANEET,is onjuist wij mogen deze planeet GEBRUIKEN maar is niet de eigendom van de mens, en daar zit het juist, er zal een zuivering komen en zullen terug leven als 100den jaren geleden De hogere eigennaars van deze planeet laten het niet meer toe te aanziens van de verwoestingen van deze, terwijl wij in letterlijk naam maar huren of mogen gebruiken. De macht, corruptie en beheer over andere zal gestuit worden tot herziening.door rampen enzovoort en alles wat de mens de zee heeft ontnomen zal terug genomen worden; de natuur neemt terug wat zij destijds werden ontnomen. De mens is zodanig gefustreed dat hij het allemaal als eigendom aanziet terwijl zij afhankelijk zijn van een hogere kracht en macht vanuit het astrale.zo staat het geschreven, zo zal het geschieden.dit schrijven is geen grap, maar de werkelijkheid dat komen zal

Ena_196, 23-05-2010 11:28 #2
Ik heb een vraag die me bezig houd naar aanleiding van een discussie die ik met mijn vriend heb gehad en niet begrijp.
hij heeft het over "Dus men gaat zich zowel lichamelijk kunnen zien, maar astraal elkaar zien en voelen vrijen en bevredigen.
Want als je alles gaat bekijken wat ik bedoel, is lichamelijk maar een aspect van wat ik wil bereiken" dus hij zegt dat astraal mogelijk is om met je eigen partner te kunnen vrijen als we niet bij elkaar zijn, daar hij voor 3 maanden naar peru wil vertrekken. ik heb hier moeilijk mee daar ik niet weet hoe ik uit mijn eigen lichaam kan treden want ik ben hier een leek in. kan iemand mij hier over informeren alstublieft of vertellen hoe ik astraal kan leren reizen. hoop van een paar reacties te mogen ontvangen die begrijpelijk voor me zijn. dank bij voorbaat hoor. en nu maar spannend afwachten

Ra, 18-07-2008 16:47 #1
Interessant stuk. Dromen intrigeren me al erg lang en ik droom dan ook veel (onthoud veel). Dromen kunnen zo divers zijn en verschillende manieren van "communiceren" laten zien. Ik krijg af en toe ook heel direct dingen te horen over mijn leven. Betekent die 5e dimensie dat wij als we hier naar toe overgaan in een soort droom gaan leven, waar gedachten de situaties direct beïnvloeden? Dat is heel bizar en zou betekenen dat er een massa onnodige zaken uit ons bewustzijn moet worden verwijderd… anders zou die 5e dimensie chaos betekenen… Reactie infoteur, 19-07-2008
"waar gedachten de situaties direct beïnvloeden?"

Zo waar als een bus Ra.
Wat er allemaal precies gaat gebeuren weet niemand, maar feit is, dat gedachtenkracht steeds krachtiger wordt. Wees daarom heel goed bewust van hetgeen je uitspreekt en denkt.

Hoe we de vijfde dimensie daadwerkelijk gaan beleven is nog onduidelijk. Persoonlijk verwacht ik niet al te veel verschil.
Voor mij betekent de vijfde dimensie een dimensie van bewustzijn en harmonie met jezelf en je omgeving.

Chaos heerst momenteel. Kijk maar om je heen. Geweld, criminaliteit, verloedering van de maatschappij.
Dat is chaos. Vanuit deze chaos moet er weer harmonie komen…

Infoteur: Justbe
Gepubliceerd: 12-07-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 5
Schrijf mee!