Waarzegkaarten Mlle Lenormand: betekenis van de vier kleuren

Elke kaartlegging vertelt een eigen verhaal en door gebruik te maken van de vier kleuren kun je het verhaal in de juiste context plaatsen. Deze kennis verdiept en verrijkt jouw duidingen, want de kleuren in combinatie met de betekenissen geven je een bijkomend informatief overzicht.

Inhoud


Kleurensymboliek

Het kaartspel van Mlle Lenormand bevat vier "kleuren”. De vier kleuren zijn een duiding voor de vier symbolen: Harten, Ruiten, Klaveren en Schoppen. Deze zijn gebaseerd op de vier kleuren van de Tarot en worden eveneens beheerst door de vier astrologische elementen.

Tijdens een kaartlezing zijn de kleuren zeer belangrijk, want ze kunnen de grondbetekenis van de kaarten sterk beïnvloeden: de Harten en Ruiten kleuren rood en hebben een positieve duiding. De Klaveren en Schoppen die zwart kleuren hebben in tegenstelling tot het rode kleur een negatieve duiding.

Er zijn ook andere interpretaties mogelijk, want elke kaartlegger volgt zijn eigen intuïtie: zo kunnen de Harten en Klaveren positiever zijn dan de Ruiten en Schoppen, dit omdat ze de ruiten interpreteren met het element vuur in plaats van aarde en de klaveren met het element aarde in plaats van vuur: lees meer daarover in het artikel Waarzegkaarten van Mlle Lenormand:astrologische betekenis, zodat je weet welke methode het best bij je past.

De vier kleuren en hun betekenis

De kleuren zullen ieder afzonderlijk een bepaald facet benaderen.
 • Rood staat voor het lichaam, de jeugd, het bloed en de levenskracht.
 • Zwart staat voor reïncarnatie, ouderdom en dood.
 • Harten en Klaveren kunnen de levendigheid van de jeugd voorstellen: veel energie, humor en geluk.
 • Ruiten en Schoppen kunnen de ervaren en wijze volwassen mens voorstellen.
 • Ruiten en Klaveren voorspellen voorspoed in zaken en een goed financieel beleid.

Harten

Sleutelwoorden

Harten kleuren rood en geven een gunstig resultaat weer.
 • Emotionele problemen/relaties, geboorten, geluk, genezing, geschenken, gesprekken, gevoelens, gezin, huwelijksperikelen, huiselijke situatie, illusies, liefde, liefdesavonturen, liefdesbrieven, onderwijs, relaties, romantiek, samenwerking, teleurstelling, tevredenheid, vooruitgang en vriendschap.

Orakel

 • Harten wordt beheerst door het astrologisch element “water” en symboliseert al de “gevoelens” van de mens. Ze reflecteren al onze noden en vertellen ons iets meer over de liefde, vriendschap en relaties. De harten geven eveneens de angsten en verlangens van de vraagsteller weer.
 • Het kleur Harten is liefdevol: wanneer de harten overheersend naar voren komen, dan duidt dit op een gunstig resultaat en mag je veel geluk verwachten.

Beroepen

 • Kunst, medisch, verzorgende

Ruiten

Sleutelwoorden

Ruiten kleuren rood en vertellen ons dat er tijd en geduld nodig is om een gunstig resultaat te kunnen boeken.
 • Ambitie, beroepsleven, bezittingen, buitenland, brieven, collega’s, communicatie, documenten, geld, handel, intelligentie, kunst, loopbaan, ontwikkeling, promotie, vreemdeling, succes, status, studie, werk en winst.

Orakel

 • Ruiten wordt beheerst door het astrologische element “Aarde” en symboliseert alles wat de mens in zijn “bezit” heeft. Ze vertellen ons iets meer over het tastbare en ontsluieren alle financiële, zakelijke kanten van de mens. Ruiten spreekt niet alleen over het geld en het werk dat het geld binnenbrengt, maar ook de winsten of verliezen worden door het kleur Ruiten duidelijk weergegeven.
 • Het kleur Ruiten is materialistisch: wanneer de Ruiten overheersend naar voren komen, dan duidt dit op een gunstig resultaat en mag je veel succes en winst verwachten, maar er is wel wat geduld en tijd nodig wil je dit resultaat boeken.

Beroepen

 • Financiën, grote geldzaken

Klaveren

Sleutelwoorden

Klaveren kleuren zwart en tonen aan dat je, na hard werken, zult oogsten wat je zaait.
 • Concurrentie, contracten, creatie, doelgerichtheid, energie, groei, handel, investeringen, landbouw, onderneming, onderhandelingen, ondernemingslust, overeenkomsten, reizen, tegenstand, uitnodiging, wilskracht, zaken, zakelijke documenten en strijd.

Orakel

 • Klaveren wordt beheerst door het astrologische element “Vuur” en staat symbool voor de “ambitie en ondernemingslust” in ieder mens. Ze vertellen ons iets meer over het werk en alles wat we ondernemen. Klaveren laat de energie en creativiteit van de vragensteller zien en geven de mogelijkheden weer om een doel te kunnen bereiken.
 • Het kleur Klaveren is doelgericht: wanneer de Klaveren overheersend naar voren komen, dan duidt dit op welstand in zaken en ondernemingen.

Beroepen

 • Media, handel, makelaar

Schoppen

Sleutelwoorden

Schoppen kleuren zwart en waarschuwen je voor tegenstand.
 • Autoriteit, conflicten, denken, gerechtigheid, gevangenschap, gezag, haat, intriges, moeilijkheden, oordeel, spanningen, transformatie, vijandschap, wanhoop, wet, ziekte.

Orakel

 • Schoppen wordt beheerst door het element “lucht” en staat symbool voor “rechtvaardigheid”. Ze vertellen ons iets meer over het denkvermogen, de intuïtie en alles wat de mens doet met zijn verstand. De kleur schoppen is sober en onheilspellend. Ze weerspiegelen de moeilijkheden en de strijd van het dagelijkse leven en hebben betrekking op serieuze beslissingen.
 • Het kleur schoppen is ernstig: wanneer de Schoppen overheersend naar voren komen, dan duidt dit op problemen en mislukking.

Beroepen

 • Juridische en officiële zaken
© 2011 - 2024 Worm, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Tarot (het Rider Waite kaartspel)Al eeuwenlang spreekt het kaartspel met de Tarotkaarten tot de verbeelding. De verschillende kaartensets (dit artikel he…
Het ontstaan van de waarzegkaartenMensen zijn al eeuwen lang gefascineerd om een glimp van de toekomst op te vangen en hun lot te kennen. Daarvoor werden…
De Osho Zen Tarot: een transcendentaal zenspelDe Osho Zen Tarot is genoemd naar Bhagwan Shree Rajneesh, beter bekend als Osho, een spiritueel meester. Deze kaarten ve…
Europese kentekenplatenEuropese kentekenplatenOp de Nederlandse autowegen kunt u auto's uit verschillende landen tegenkomen. Vaak is dan de vraag: wat betekenen die l…

Specifieke meditatiemomentenSpecifieke meditatiemomentenDe een zoekt en vindt de meditatie vanuit de stilte in zichzelf en de ander “zweeft” weg op gedachten die hem/haar helpe…
Wierook; waarvoor te gebruiken?Wierook wordt door veel mensen nog steeds gezien als een zweverig middel, welke alleen voor zweverige mensen bedoeld is.…
Worm (73 artikelen)
Laatste update: 18-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.