Champix en het LifeRewards-programma

Champix en het LifeRewards-programma Champix is een bekend middel dat je kan helpen met stoppen met roken. Tegenwoordig is er de mogelijkheid om het middel Champix te combineren met het LifeRewards-programma. Deze combinatie vergroot de kansen dat het stoppen daadwerkelijk ook lukt. Echter, er is geen wondermiddel dat je vanzelf van het roken afhelpt. Ook bij het gebruik van Champix en het LifeRewards programma is je eigen inzet van groot belang.

Champix en het LifeRewards programma, een ideale combi

Stoppen met roken is niet eenvoudig, ook niet met Champix en het LifeReward programma. Toch, de combinatie van Champix en het LifeReward programma vergroten de kans aanzienlijk. Helaas geven veel huisartsen wel een recept mee voor Champix, maar vermelden niet dat er een mogelijkheid is met het doosje Champix deel te nemen aan het LifeRewards programma, dat je al moet beginnen voor je officiële stopdatum. Met een code die je op de verpakking van de Champix kunt vinden, kun je je online aanmelden voor het unieke LifeRewards programma. Laten we het stoppen met roken stap voor stap even doornemen.

Al 20 minuten na het stoppen starten de voordelen

Wist je dat je al na twintig minuten na je laatste sigaret de eerste voordelen merkt? Deze twintig minuten hoeven helemaal niet te verstrijken omdat je gestopt bent. Veel rokers roken minder dan 1 sigaret per 20 minuten. Hun voordeel is dan ook al ingegaan zodra zij deze weer teniet doen met een nieuw peukje. 20 minuten na het roken van je laatste sigaret verbetert de bloedsomloop, de hartslag en de bloeddruk. Een ander voordeel dat je al binnen een dag kunt merken is het herstellen van het lichaam. 12 uur na je laatste sigaret begint je lichaam de schade als het ware te repareren. Je longen en je hart gaan aan de slag om ‘de rommel van sigarettenrook’ op te ruimen. Hierdoor wordt ook je gehalte koolmonoxide weer normaal.
Dan het verdere verloop van je lichaam nadat je bent gestopt. Al 48 uur nadat je de laatste sigaret hebt gerookt, zal je merken dat je beter kunt ruiken en dat ook je smaak aanzienlijk verbeterd is. De nicotine heeft je lichaam namelijk na 48 uur al verlaten. Tussen de twee en de twaalf weken na je laatste sigaret gaat je longfunctie langzaamaan verbeteren en zal je merken dat de benauwdheid en het hoesten verminderen. Ook de bloedsomloop wordt in deze weken aanzienlijk opgepept. De kortademigheid (bij inspanning) zal in de negen maanden na de laatste peuk steeds verder verminderen.

De 3 beste feiten

Dan de 3 beste feiten, ofwel de 3 grootste voordelen, op een rij.
1. Al na 1 jaar na je laatste sigaret is je kans (of het risico) op hart- en vaatziekten nog maar de helft dan die van een roker.
2. Na 10 jaar is de kans (of het risico) op het ontwikkelen van lonkanker nog maar de helft van die van een roker.
3. 15 jaar na het roken van je laatste sigaret is je kans (of het risico) op een beroerte of een hartaanval verlaagt naar het niveau van een niet-roker.

Stoppen met roken brengt niet alleen voordelen met zich mee

Een roker weet het zeker; stoppen met roken is alles behalve makkelijk. Veel rokers zien dan ook vaak meer nadelen dan voordelen wanneer zij denken aan stoppen met roken. Toch is stoppen met roken een keuze die ervoor kan zorgen dat de kwaliteit van leven verhoogd wordt en de levensduur verlengd. Als we het nu toch even willen hebben over de nadelen, dan gaan we naar de ontwenningsverschijnselen. Deze valkuilen zorgen er steeds weer voor dat de stoppoging in het water valt. Of je nu stopt met roken met de hulp van hulpmiddelen als Champix, of volledig zelf zonder begeleiding en hulpmiddelen, er bestaat altijd een vrij grote kans dat je last krijgt van ontwenningsverschijnselen. Deze zijn heel vervelend, maar het is toch erg belangrijk dat je hier niet aan overgeeft. Probeer dan ook in ieder nadeel een voordeel te zien. Ontwenningsverschijnselen zijn een nadeel. Het voordeel van het hebben van ontwenningsverschijnselen is dat het een teken is dat het lichaam aan het herstellen is. Het gaat de goede kant op!

Champix, wat doet het?

Champix is een geneesmiddel dat totaal geen nicotine bevat. Het is dan ook het eerste geneesmiddel dat op de markt werd gebracht, bedoeld om te helpen bij het stoppen met roken, zonder dat het verslavende middel in de ingrediënten is opgenomen. Toch heeft Champix een dubbele werking, die de kans van slagen bij het stoppen met roken aanzienlijk verhoogt. Champix hecht zich namelijk aan dezelfde receptor als nicotine. Na het roken van een sigaret ‘wandelt’ de nicotine naar een receptor. Deze receptor wordt bij het gebruik van Champix omringd door het middel Champix, die de receptor blokkeert. Champix bindt dan ook sterker dan nicotine, waardoor het bevredigende effect van nicotine ook geblokkeerd wordt. Zo kan een terugval door ernstig verlangen naar een sigaret zo veel mogelijk worden voorkomen. Deel twee van de werking heeft vooral te maken met het onderdrukken van verlangen. Champix geeft gedoseerde dopamine af. Dit onderdrukt de ontwenningsverschijnselen en zorgt ervoor dat het verlangen naar een sigaret aanzienlijk vermindert.

Champix combineren met het LifeReward programma

Wil je gaan stoppen met roken? Dan is het zeker aan te raden te kiezen voor de combinatie van het hulpmiddel Champix en het ondersteuningsprogramma LifeRewards. Je kunt je online inschrijven voor dit begeleidende programma door de code die op de zijkant van het doosje Champix staat op de website in te vullen. Het is belangrijk dat je je minimaal 1 week voor de daadwerkelijke stopdatum in te schrijven bij LifeRewards. Later inschrijven is wel mogelijk, maar dan start je halverwege de voorbereidingsfase en dit komt de slagingskans niet ten goede. Het programma LifeRewards werd door een team van experts ontwikkeld om mensen die willen stoppen met roken te ondersteunen, te begeleiden, te motiveren en zo de kans van slagen te vergroten. Het programma is toegesneden op de individuele gewoontes rondom het roken, op de levensstijl en op elk stadium dat men doorloopt tijdens de Champix kuur (en het stoppen-met-roken proces), tot vier weken na de laatste inname van Champix. Pfizer, de aanbieder van Champix, biedt met LifeRewards dan ook een interactief programma aan om de kans van slagen voor iedere roker optimaal te maken.

Wat mag je verwachten van het LifeReward programma?

Het online programma vormt een interactieve omgeving die zeer persoonlijk is en naar mate de tijd verstrijkt ook steeds persoonlijker wordt. Het complete programma duurt 16 weken. 1 week voorbereiding voor de daadwerkelijke stopdatum, de gehele kuur Champix door en de afrondende weken. Je hebt de mogelijkheid motiverende mailtjes of smsjes te ontvangen van het LifeRewards programma. Deze functie is optioneel. Je bent dus niet verplicht deze mails of smsjes aan te vragen. Aan te raden is het echter wel. Daarbij; het is gratis, dus waarom niet? Ook spraakberichten behoren in deze tot de mogelijkheden. De peptalk kan net dat laatste steuntje in de rug zijn als je het even niet meer ziet zitten. De besparingsmonitor en het beloningsschema zijn geintegreerd om je te laten zien wat je ‘hebt verdiend ofwel bespaard’. Door te zien hoeveel geld je al hebt bespaard door de sigaretten te laten liggen, vind je hier een extra motivatie in. Tot slot bevat het LifeRewards programma een zogeheten verleidingsmeter. Deze laat je zien waar de belangrijkste en meest verraderlijke valkuilen liggen. Zo weet je hoe je erover heen kunt springen.

Alle voordelen van Champix op een rij

1. Champix vermindert het verlangen naar nicotine ofwel een sigaret.
2. Champig vermindert de ontwenningsverschijnselen.
3. Champix vermindert de bevredigende effecten die je voorheen kreeg van een sigaret.
4. Champix helpt een terugval te voorkomen.
5. Champix pakt vooral de lichamelijke verslaving ofwel de middelenverslaving aan.

Alle voordelen van LifeRewards op een rij

1. LifeRewards pakt vooral de geestelijke verslaving ofwel de gewoonteverslaving aan.
2. LifeRewards helpt de psychologische afhankelijkheid te weerstaan.
3. LifeRewards biedt een interactief persoonlijk programma met informatie.
4. LifeRewards biedt ondersteuningsactiviteiten.
5. LifeRewards biedt begeleiding en ondersteuning in iedere fase van het stopproces.

Conclusie

Champix is het eerste geneesmiddel dat speciaal bedoeld is voor mensen die willen stoppen met roken en geen nicotine bevat. Je bent dan ook direct van de nicotine af en laat dit niet vervangen door een geneesmiddel. LifeRewards is een persoonlijk online programma dat na veel onderzoek is samengesteld door experts op het gebied van stoppen met roken en door gedragstherapeuten. De combinatie vormt samen een unieke methode om de verslaving voorgoed naast je neer te leggen.
© 2011 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stoppen met roken: Hoe stop ik met roken?Als je stopt met roken heb je daar veel voordelen van. Maar hoe stop je met roken? In dit artikel worden verschillende m…
Champix om te stoppen met roken, uitlegChampix om te stoppen met roken, uitlegZyban en Champix zijn medicijnen om te stoppen met roken. Stoppen met roken met Champix, hoe gaat dat? Champix (in Ameri…
Stoppen met roken: ChampixStoppen met roken: ChampixRoken is een ware verslaving en het vergt dan ook erg veel van je om te stoppen met roken. Niet alleen het lichamelijke…
Stoppen met roken, hoe doe je dat?Stoppen met roken, hoe doe je dat?De meeste mensen die roken, willen hier mee stoppen. Er zijn verschillende manieren om te stoppen met roken en vaak is d…

Slecht slapen door roken: Rokers hebben vaak slaapproblemenSlecht slapen door roken: Rokers hebben vaak slaapproblemenVeel mensen kampen met slaapproblemen, in bepaalde gevallen kan roken de oorzaak zijn van het slecht slapen. Naast de ve…
Roken – zo stop je ermee!Roken – zo stop je ermee!Bent u ook een verstokte roker? Hebt u ook al van alles geprobeerd? Van nicotinepleisters tot meditatie? En heeft het al…
Bronnen en referenties
  • Pfizer BV Capelle a/d IJssel
  • LifeRewards/Champic (Pfizer)
  • Diaconessenziekenhuis Leiden
  • Dr. M. van Galen (longverpleegkundige)
Reacties

Van Herck Geert, 09-02-2015
Beste, ik ben net gestopt met roken en zou nu graag starten met het lifeRewards-programma, maar het lukt mij niet om mij aan te melden voor het programma, nochtans overloop ik de aanmeldingsprocedure en toch lukt het niet om mij in te schrijven,
wat moet ik doen? of is er een andere manier om het programma te kunnen volgen.
met vriendelijke groet
Geert Van Herck Reactie infoteur, 12-02-2015
Beste Geert,

LifeRewards is enkele maanden geleden gestopt met het aanbieden van hun ondersteunende online programma. Zij werken momenteel wel aan een vernieuwde vorm van online ondersteuning, maar dit is nog niet van start gegaan. Dit is natuurlijk heel vervelend voor iedereen die op dit moment met Champix bezig is en de ondersteuning echt nodig is. Als enige tip kan ik je verwijzen naar de diverse apps die een soortgelijke ondersteuning aanbieden. Je kunt eens kijken naar de volgende mogelijkheden:

Online-ondersteuning en stop-apps:

Smokealert.nl (voor jongeren)
My stop buddy (app)
Mobikicks (app)

Goed om te weten:
•Smokealert en My stop buddy staan in de database van het RIVM-Centrum Gezond Leven. Dat betekent dat de manier van stoppen (‘interventie’) onderzocht is en dat het effect (wetenschappelijk) bewezen is.
•Bij Mobikicks zijn de app-onderdelen bewezen effectief bij stoppen met roken, maar deze app staat niet in de RIVM-database.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt, en dat ik je toch een beetje heb kunnen helpen. Hou vooral vol! Achteraf zal je zien dat stoppen met roken de beste keuze was die je ooit gemaakt hebt, hoe moeilijk het soms ook lijkt!

Heel veel succes!

Groetjes, Marensa

Rika, 21-11-2014
Als de hele kuur is afgelopen, kun je beter nog 4 weken extra nemen. Anders is de verleiding nog te groot! Reactie infoteur, 23-11-2014
Beste Rika,

dank je wel voor je goede advies. Ik hoop dat het veel lezers nog een maandje verder helpt!

Groetjes, Marensa

Manita van den Berg, 24-08-2014
Ik zou mij graag aanmelden voor het liferewards programma, alle hulp is meer dan welkom! Maar er staat dat je je niet meer kunt aanmelden! Deze week mijn Champix doses opgehaald met het bijbehorende nummer maar aanmelden is/lijkt niet mogelijk!
Weet iemand hoe dit zit?
Alvast bedankt voor de moeite!
Groet Manita Reactie infoteur, 04-09-2014
Beste Manita,

het is helaas onlangs bekend gemaakt dat LifeRewards niet doorgaat met het bieden van online ondersteuning. Zij werken wel aan een nieuwe opzet, maar deze is nog niet actief. Het beste lijkt me daarom om op zoek te gaan naar andere vormen van online hulp (gratis). Denk bijvoorbeeld aan websites als www.eenrookvrijleven.nl of www.bewustgezonder.nl. Deze laatste heeft een compleet gratis online programma waar je misschien iets aan hebt.

Ik hoop dat je goede ondersteuning hebt van de Champix en dat het je gaat lukken. Probeer hoe dan ook vol te houden en kijk goed naar de online mogelijkheden. Er zijn meer programma's te volgen naast het programma dat LifeRewards aanbood, dus het moet je zeker gaan lukken. Hou vol hoor!

Heel veel succes! Je kan het!

Groetjes, Marensa

Lydia Hesseling, 25-05-2014
Ik heb mij al verschillende keren aangemeld bij liferewards, incl.nr. van het doosje Champix! Waarom krijg ik geen enkele reactie, wat doe ik fout? Terwijl ik zit te springen om een beetje bijstand want ik heb het ongelooflijk moeilijk!
Help mij alstublieft,
met vr.grt.
Lydia Hesseling Reactie infoteur, 26-05-2014
Beste Lydia,

graag hoor ik even van je waarop je een reactie verwacht, want dat is mij niet helemaal duidelijk.

LifeRewards is een informatieve website die niet bedoeld is ter vervanging van gesprekken en overige ondersteuning vanuit de gezondheidszorg. De website is er als ondersteuning met informatie, en niet met mensen die klaar staan om je te helpen (helaas). Het is ook niet mogelijk om LifeRewards een mail te sturen. Met deze informatie in gedachten kan ik niet helemaal plaatsen op wat voor reactie je wacht. Als je dit aan mij door zou kunnen geven, dan zal ik eens kijken hoe e.e.a. zit.

Voor bijstand (wat heel begrijpelijk is dat je daarom zit te springen) kun je niet bij LifeRewards terecht, maar moet je echt bij een huisarts of ander medisch specialist zijn. Probeer vol te houden hoor!

Groetjes, Marensa

Folkers, 20-02-2014
Aanmelden gelukt, maar soms lukt het wel en soms lukt het niet om in de site te komen,
opgegeven voor hulp via sms en email, maar er komt niets. jammer dat het allemaal zo slecht werkt. Reactie infoteur, 21-02-2014
Dat is inderdaad heel jammer Folkers. Laten we hopen dat ze snel weer wat aandacht gaan besteden aan hun programma! Bedankt voor je reactie!

Groetjes, Marensa

Sabrina van Rooy, 17-02-2014
Al een paar dagen rookvrij en wil het heel graag zo houden. Heb me ingeschreven op de site van Life Rewards maar als het dan al lukt om de website te openen dan ondervind ik enorm veel problemen. Al mailtje gestuurd, gebeld… geen reactie. Je slaagkans zou zo veel groter zijn, staat in het artikel maar heb nog nooit zoveel problemen ondervonden met een website zoals deze… Reactie infoteur, 18-02-2014
Beste Sabrina,

er zijn inderdaad behoorlijk wat problemen met de website van LifeRewards. Op het moment dat ik het artikel schreef, zomer 2011, waren er totaal geen problemen mee. Jammer genoeg lijkt het erop dat de website steeds slechter wordt in plaats van beter. Helaas weet ik niet of er nog een site is die een vergelijkbare service biedt, vooral omdat LifeRewards wordt aangeraden door artsen. Dit is heel vervelend, omdat het inderdaad een heel goede extra ondersteuning zou zijn, zoals jij ook zegt. Je gaat het stoppen zeker volhouden, ook zonder het programma. Hou vast aan de vele voordelen die je ondervindt (en nog gaat ondervinden) van het stoppen met roken, en het gaat je zeker lukken!

Heel veel succes!

Groetjes, Marensa

Folkers, 08-02-2014
Hoe/ waar moet ik inloggen voor de hulp van Liverewards, de stick werkt niet, en ik vind alleen een inlog mogelijkheid voor Belgen. Reactie infoteur, 11-02-2014
Beste Folkers,

op LifeRewards.nl moet je op aanmelden klikken (dus niet op inloggen) en hier moet je het lotnummer invullen dat op je verpakking Champix staat. Als hier aangegeven staat dat dit alleen voor Belgen is, dan zit je waarschijnlijk op de verkeerde site. De Belgische en Nederlandse verpakkingen zijn namelijk hetzelfde en lotnummers zijn even lang. Als je lotnummer niet werkt, dan kun je hierover contact opnemen met de apotheek waar je de verpakking hebt gehaald. Mogelijk is de code eerder uitgegeven (wat niet hoort!), en kunnen zij je een nieuwe code geven. Echter, niet alle apotheken werken hieraan mee.

Ik wens je heel veel succes!

Groetjes, Marensa

Sien, 16-12-2013
Hallo,

Nu werkt ineens de site terug, maar weet ik niet welke code ik moet ingeven om me aan te melden. Kan iemand me helpen?

Groetjes Reactie infoteur, 16-12-2013
Beste Sien,

de code die je moet invullen staat op het doosje Champix. In de meeste gevallen aan de dunne zijde (die je niet open klapt). Het kan voorgedrukt zijn, maar soms staat het ook op een smal stickertje.

Succes!

Groetjes, Marensa

Hannie, 03-10-2013
Ik ben met de tweede maand bezig en dat lukt me aardig
dankzij champix. Reactie infoteur, 05-10-2013
Dat is heel fijn voor je Hannie. Hou vol! Het gaat je zeker lukken!

Groetjes, Marensa

Anneke Faassen, 10-09-2013
Gebruik nu 2 weken champix. kan niet in het life rewards -programma komen.
heeft U een tip Reactie infoteur, 11-09-2013
Beste Anneke,

er staat niet in je bericht waarom het niet lukt. Hierdoor kan ik je niet goed helpen, omdat ik niet precies weet wat er verkeerd gaat. Als de code niet werkt, dan zou je eens de apotheek in kunnen lopen met het doosje en kunnen vragen waarom de code niet (meer) werkt, eventueel een nieuwe code vragen. Veel apotheken zijn overigens ook wel bereid om de eerste stappen voor aanmelding samen even te doen.
Het programma hoor je te volgen vanaf het begin, en je bent al twee weken bezig. Ik weet dus niet in hoeverre het nog zin heeft voor jou. Als je zelf denkt dat het je kan helpen, dan zou ik het wel op zo kort mogelijke termijn regelen. Anders heeft het echt geen zin meer.

Succes!

Groetjes, Marensa

Johanna Wijnen, 02-09-2013
Ik ben nu aan de laatste 1mg champix bezig. Heb diverse malen geprobeerd me aan te melden voor het ondersteuning programma. Helaas niet gelukt, het LOT; nummer op de verpakking is niet juist? Reactie infoteur, 03-09-2013
Beste Johanna,

als het systeem aangeeft dat het nummer niet juist is, dan kan het zijn dat het pakje eerder aan iemand anders is uitgegeven. Het komt voor dat medicijnen die niet worden gebruikt terug worden ingeleverd bij de apotheek. Het hoort niet, maar het komt voor dat als de verpakking compleet en onbeschadigd is deze nogmaals wordt uitgegeven. Hierdoor kan het wel zijn dat de code al gebruikt is. Een andere optie is dat de code van deze verpakking niet overeenkomt met het nummer dat op je eerste verpakking heeft gestaan. Bij LifeRewards gaan ze ervan uit dat mensen zich direct aanmelden, dus met het nummer van de eerste (zwaarste) verpakking. Dit hoort ook zo, dus het is niet vreemd dat zij daar ook vanuit gaan. Hierdoor kan het zijn dat je eerste code wel geldig is geweest, maar dat de codes voor laatste verpakkingen niet worden herkend door het systeem. Nog een optie is uiteraard een foutje in een cijfer, letter, streepje of wat dan ook in het invoeren van de code. Echter, omdat je het al meerdere keren hebt geprobeerd lijkt me dit het meest onlogisch.

Gelukkig voor jou heeft het aanmelden bij het programma nu eigenlijk geen zin meer. Het programma moet worden gevolgd aan het begin van de kuur, en niet aan het einde. Het is bedoeld om je juist door de eerste moeilijke momenten heen te trekken, waarna ze je blijven ondersteunen tot je er volledig af bent, en nog een tijdje daarna. Als je er nu nog mee zou beginnen, dan zou je zoveel informatie over het begin en voor het begin met de pillen moeten invullen, dat de herinneringen hieraan juist kunnen zorgen voor een terugval, en dat zou heel zonde zijn.

Ik wens je heel veel succes. Ik hoop dat je het volhoudt!

Groetjes, Marensa

Wilma de Jong, 01-09-2013
Hallo, ik ben 21-08-2013 met Champix begonnen, ik werd in het begin misselijk als ik rookte maar gewoon doorgerookt en geslikt.
29-08-2013 was mijn stopdag. Het is nu 01-09-2013 dus ik heb nu drie rookvrije dagen en ik weet dat de nicotine nu al uit mijn lichaam is. Dus vanaf nu word het alleen maar makkelijker. Maar op mijn Life Rewards programma staat dat dit mijn 12de stopdag is.
Ik weet niet hoe ik dat moet veranderen. Maar verder ik word nu ik niet meer rook ook niet meer misselijk van de Champix en ik vind het fijn om met jullie programma mee te kunnen doen, is toch een steuntje in de rug. Ik rook al 43 jaar en heb al meerdere keren geprobeerd te stoppen. Maar ik voel het gewoon nu is het voor altijd en dat is dan mede door de Champix en jullie programma.
Met vriendelijke groet Wilma de Jong. Reactie infoteur, 03-09-2013
Beste Wilma,

wat ontzettend knap dat je na zoveel jaren bent gestopt met roken! Dat lukt zeker niet iedereen en er is een groot doorzettingsvermogen voor nodig. Zeker iets om trots op te zijn! Dat het programma de verkeerde dag aangeeft, dat komt naar alle waarschijnlijkheid door het verkeerd invullen van de stopdag in het systeem. Als dit eenmaal geregistreerd is, dan kan dit helaas niet meer worden aangepast. Die optie zou er overigens wel moeten komen, want een foutje zit in een klein hoekje als het om invullen van data gaat.
Dat je in het begin misselijk wordt van de Champix als je doorrookt, dat is heel normaal. Het is dan ook het idee dat dit ervoor zorgt dat het roken je al wat meer tegen gaat staan voor je echt stopt, juist omdat het roken je een ziek gevoel geeft waar je niet op zit te wachten. Dit is dus een heel normale reactie op de nicotine en het is vooral een teken dat het voor jou goed gewerkt heeft.

Ik wens je ontzettend veel succes. Je bent al zo ver gekomen, dus dat laatste beetje gaat ook zeker lukken. Je zult de komende weken, en zelfs maanden, misschien nog wel moeilijke momenten ervaren die worden veroorzaakt door de geestelijke verslaving waar je zo lang aan hebt vastgehouden. Onthou dat dit slechts momenten zijn en geef er niet aan toe, hoe lastig dit soms ook kan zijn. Je kunt het, zeker!

Groetjes, Marensa

Bellefroid Rosette, 16-06-2013
Ben vandaag aan mij laatste pilletje van de startverpakking. Ik heb gisteren toch nog twee sigaretten gerookt, krijg het altijd moeilijk rond 18 uur. Vandaag nog niet gerookt maar moet echt op mijn tanden bijten om die ene sigaret te weerstaan. Heb me ook ingeschreven op het livereward programma maar heb nog geen reactie gehad en moet het nu helemaal alleen doen. Reactie infoteur, 26-06-2013
Beste Bellefroid Rosette,

Tijdens de startverpakking moet je stopdag al vaststaan. Hier hoor ik je niet over, dus ik vraag me af of je een stopdag hebt? Met Champix is het de bedoeling dat je met de startverpakking nog gewoon doorrookt zoals je normaal deed, totaan de stopdag, die tussen de 8 en 14 dagen na het eerste pilletje moet liggen. Op de startverpakking kun je ook schrijven voor welke datum je gekozen hebt.
Ik zie helemaal niets van een stopdag, maar ook niet van het feit dat je gewoon als normaal doorgerookt hebt. Ik vraag me dus eigenlijk af of je wel gewoon doorgerookt hebt tot aan een vaste stopdag, of dat je direct zo min mogelijk bent gaan roken bij het nemen van de eerste pil (wat dus niet de bedoeling is).
Het laatste pilletje van de startverpakking valt altijd na de stopdag. Het kan dus zijn dat je de stopdag al voorbij bent, maar je er toch niet aan hebt kunnen houden en gisteren daardoor nog twee sigaretjes hebt gerookt, maar dat kan ik niet echt duidelijk krijgen uit je reactie.

Dus, voor de zekerheid, in ieder geval zoals het hoort:

Je start met de startverpakking. Je zet daarop een datum waarop je daadwerkelijk stopt, zodat je daar naartoe kan leven. Je begint met de pilletjes en rookt gewoon door zoals je altijd gedaan hebt en je stopt volledig met roken op je vastgestelde stopdag. Vanaf dat moment mag je echt helemaal niet meer roken, anders gaan de pillen je echt niet verder helpen en kun je er beter mee stoppen, want op een gegeven moment word je ziek van de pillen als je doorrookt (mijn eigen ervaring).

Het LifeRewards-programma is geen programma dat je antwoord geeft op vragen of dat je een persoonlijke coach biedt of iets dergelijks. Je moet zelf elke dag inloggen, alles voor jezelf invullen, de dingen van de dag lezen enz. Je kunt eigenlijk geen contact met hen opnemen, je moet gewoon het programma volgen dat start vanaf het moment dat je je ingeschreven hebt. Je logt een paar keer per dag in en leest wat er voor de betreffende dag staat (en voert eventuele opdrachten uit). Je krijgt dus geen reactie, dus daar hoef je ook niet op te wachten.

Het komt een beetje op mij over dat alles net even verkeerd is aangepakt. Dat ligt niet aan jou, maar aan de persoon die je de pillen heeft voorgeschreven of aan de apotheek waar je ze hebt gehaald. De arts of de apotheker had je een duidelijke uitleg moeten geven van hoe alles werkt, want nu heb je alles net een beetje verkeerd gedaan en werkt het helemaal niet. Dat kost veel geld (want de pillen zijn behoorlijk duur als je rekent naar de periode van 3 tot 6 maanden) en als het niet werkt dan is het meer dan zonde!

Groetjes, Marensa

Dina, 07-05-2013
Ik vind het super champix ben nu 7 dagen bezig geen behoefte meer aan een sigaret. Reactie infoteur, 09-05-2013
Helemaal top Dina! Volhouden hoor! Ik hoop dat je het red en dat je straks van alle voordelen van een rookvrij leven kan genieten!

Heel veel succes nog!

Groetjes, Marensa

Maarten Wieggers, 21-04-2013
Al twee weken maak ik gebruik van champix, nog niets vernomen van de ondersteuning die mij geboden is, is iets minder, maar het werkt wel. Voel me al echt beter en absoluut geen bijwerkingen. Reactie infoteur, 22-04-2013
Beste Maarten,

wat vervelend dat je niet de hulp krijgt die je is beloofd. Dat helpt toch altijd nog een beetje extra en sommige mensen hebben dit kleine beetje echt nodig. Ik ben wel heel blij te lezen dat het je zo ook goed af gaat. Ik hoop dat je het vol kunt houden!

Groetjes, Marensa

Dersing Singelenberg, 20-03-2013
Ik vind die LifeReward-site waardeloos. Er zitten allerlei fouten in en laatst liep mijn computer er op vast. De feiten kloppen ook niet en dat komt niet doordat gegevens verkeerd zou hebben ingevoerd. Zo stellen ze mijn succespercentage te laag. Ik heb sinds de stopdag 0 keer gerookt, dus 100% succes. Je kan ook niet met ze in contact komen.
Champix doet ook niks en mijn verlangen naar roken blijft groot. Het is puur mijn wilskracht waardoor ik het volhou en niet die zogenaamde ondersteuning. Reactie infoteur, 20-03-2013
Beste Dersing,

iedereen ervaart het programma anders. Voor de ene persoon is het net even dat steuntje in de rug waardoor het wel lukt en voor anderen is het helemaal niks. Het succespercentage waar jij het over hebt, is gebaseerd op antwoorden die je hebt gegeven. Hieruit komt een percentage, dus hoe negatiever jij vooraf tegen het hele plan aankijkt, hoe lager het succespercentage. Het is dan ook zo dat je waarschijnlijk faalt als je er niet helemaal achter staat. Met een laag percentage verwachten ze dus dat je het niet gaat redden. Dit is niet om je te ontmoedigen, maar juist om je vooraf al aan te moedigen je instelling te wijzigen. Het is dus om je te helpen, en niet om je af te kraken.

Ik heb twee kanten gezien, dus ik kan het niet met je oneens zijn dat de Champix voor jou niet werkt. Zelf heb ik tweemaal Champix gekregen en het hielp bij mij totaal niet. Mijn schoonvader kreeg twee jaar geleden Champix voorgeschreven en heeft daarna nooit meer gerookt. Dit is dus volledig afhankelijk van de persoon, je instelling en ook je lichamelijke reactie op het middel (iets waar je zelf dus helemaal niks aan kunt doen).

Ondanks dat je niets aan de Champix of het programma hebt (gehad), hoop ik toch dat je het vol gaat houden. Het belangrijkst is je eigen instelling en een goede wil om te stoppen. Als dat er niet is, werkt geen enkel middel en geen enkel programma.

Heel veel succes!

Groetjes, Marensa

Annelies Brouwer, 27-02-2013
Dag,
Het liferewards-progamma functioneert niet voldoende. Ik kom tot de startdatum maar het verzenden lukt niet. Mijn startdatum met champix was 20-02-2013, mijn stopdatum is 28-02-2013. Wat te doen?
Groet, Annelies Reactie infoteur, 03-03-2013
Beste Annelies,

ik heb de site eens gecheckt en deze werkt bij mij prima. MIsschien heb je iets niet helemaal ingevuld zoals het moet? Het kan ook zijn dat er een tijdelijke storing was of dat het nummer van de Champix al geregistreerd is. Deze kan je namelijk geen tweede keer gebruiken. Ik zou het gewoon nog eens proberen. Als het echt niet lukt, dan kun je contact opnemen met het programma zelf. Het mailadres staat onderaan de pagina.

Groetjes, Marensa

Y. V. D. Poel, 05-02-2013
Ik ben net begonnen. Net een week van het roken af en met champix 18 januari begonnen. Ik vind het heel goed helpen met champix. Succes en we gaan ervoor.
Yvonne Reactie infoteur, 05-02-2013
Beste Yvonne,

ik ben heel blij dat je alles goed ervaart met de Champix. Het gaat je zeker lukken!

Heel veel succes!

Groetjes, Marensa

Gerda Goosens, 22-07-2012
Voor de derde keer een stop met rokenpoging.de eerste gelukt en 2 en een half jaar niet gerookt, de tweede keer 3 maanden niet gerookt en nu 4 weken niet.ik ben er nog niet maar ik voel me stukken beter dan de vorige keren.ik weet van mezelf waar ik door struikel en handel daar nu naar.het is nu makkelijker dan de eerste keren, ik denk mede dank zij champix.de hulp op de computer vind ik persoonlijk geweldig, beter nog dan persoonlijk contact wat ik de vorige keren wel heb gehad.nu lees ik als het mij uitkomt en me daar op kan voorbereiden. Reactie infoteur, 23-07-2012
Beste Gerda,

bedankt voor je reactie. Het is fijn te horen dat er mensen zijn die baat hebben bij de Champix en het programma waar gebruik gemaakt kan worden. Ik hoop natuurlijk van harte dat je het volhoudt en een rookvrij leven tegemoet gaat!

Heel veel succes!

Groetjes, Marensa

W. Jonkers, 14-06-2012
Er staat dat je ergens een code moet ingeven dat op je doosje staat. Maar ik kan niet vinden waar je dat kan doen. Kan iemand me daar in helpen? MVG Wendy Reactie infoteur, 15-06-2012
Beste Wendy,

als je naar de website van LifeRewards gaat (www.liferewards.nl) dan heb je twee mogelijkheden, namelijk inloggen of registreren. Je kiest voor registreren, waarna je naar een nieuw scherm gaat, waar je je 'lotnummer' in moet voeren om verder te gaan met de registratie.

Dit lotnummer is de code die op de zijkant van het doosje Champix staat, op het smalste stukje van het doosje.

Ik hoop dat je het zo kunt vinden!

Groetjes, Marensa

C. Mossink, 04-04-2012
2 Oktober ben ik begonnen met champix, Ik rookte anderhalf pakje per dag het ging erg goed. Ik vond het makkelijke dan ik gedacht had. Ik spaar het geld op, dat is 280 euro in de maand. Daar kun je leuke dingen voor doen. Ik gebruik medicijn voor hoge bloeddruk en pillen voor suiker, dus in overleg met me huisarts ben ik dus Champix gaan gebruiken. Wat voelde ik me goed, niet meer hoesten veel meer lucht, Veel mensen zeiden als jij het kan ga ik het ook proberen.en paar maanden geleden zonder de Champix, heb ik me huisarts gebeld en gevraagd of ik per dag een half pilletje mocht nemen, dat mocht ging weer prima. Nu daar weer mee gestopt en soms heb ik zo zin om te roken, vooral als ik mensen zie roken of als ik weet dat iemand sigaretten bij zich heeft, af en toe rook ik dus, heb nog niet zelf een pakje gehaald, wil dat ook niet. Wat moet ik nu doen? Weer Champix nemen wie kan mij helpen? Misschien LifeRewards-progamma? Reactie infoteur, 13-04-2012
Beste C. Mossink,

het is inderdaad zo dat de behoefte aan nicotine weer veel sterker kan worden wanneer je met Champix stopt. Veel mensen hebben voldoende aan 3 maanden gebruik van Champix, maar er zijn ook zeker mensen die het een half jaar moeten gebruiken om ervoor te zorgen dat de behoefte aan nicotine niet weer dramatisch erger wordt, waardoor men toch weer snel de mist in gaat. Het is zonde dat je weer af en toe rookt, zeker omdat het zo goed ging met de Champix. Ik zou je inderdaad adviseren om het weer te gaan gebruiken en dan voor langere periode. Het is namelijk zo dat je tijdens het gebruik van Champix al snel denkt dat je het ook makkelijk zonder die pilletjes kunt, maar als je er eenmaal mee stopt, dan wordt vaak het tegendeel bewezen. Ik weet het, de pilletjes zijn behoorlijk prijzig, maar als je er iets langer mee doorgaat, dan kun je zeker voorgoed stoppen met roken en dan heb je het zo weer terug verdient!

Ik wens je heel veel succes!

Groetjes, Marensa

Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 14-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Verslaving
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.