Zwangerschapskleding
Tijdens de eerste en zelfs het tweede trimester kun je een hoop niet-zwangerschapskleding nog in je garderobe hebben hangen en zwangerschapskleding kan dan uiteraard nog te groot voor je zijn. Tijdens het derde trimester zijn baby’s druk met groeien als voorbereiding op het leven buiten de baarmoeder en dus zijn ze bezig met het verkrijgen van een aanzienlijke hoeveelheid gewicht per week. Hoewel de meeste baby’s beginnen te draaien naar een hoofd-beneden positie in deze fase, hebben ze nog genoeg ruimte om te bewegen. Het gevolg van deze factoren is dat je op een ochtend wakker voelt en je enorm voelt. Als je buik plotseling groter wordt en je merkt dat je meer positiekleding nodig hebt, trakteer jezelf dan op een dagje shoppen. Het klopt, je zult deze kleding nog maar een paar maanden dragen. Maar er zijn manieren om schattige moeder-kleding te kopen, zonder een al te grote aanslag op je portemonnee.
Wat draag je het meest
Denk allereerst na over dat wat je het meeste zult dragen. Als je aan het werk bent tijdens de zwangerschap is het handig om te investeren in een paar meer formele kledingstukken om er professioneel uit te zien. Mits dit voor je baan ook nodig is. Je kunt dan denken aan een zwarte broek, een zwarte blazer, enzovoorts. Deze kunnen makkelijk worden afgestemd met andere items die je op kantoor draagt.
Stap voor stap
Koop verder niet meteen positiekleding voor de hele zwangerschap, maar zorg eerst dat je een aantal stukken hebt die je op dit moment past. Je weet nog niet hoe je lichaam zich na verloop van de zwangerschap zal gaan vormen. Het kan zijn dat je hele figuur tijdens de zwangerschap anders wordt.
Koop ook geen dure schoenen tijdens je zwangerschap. Je voeten kunnen opgezwollen zijn, waardoor ze na de zwangerschap, als je voeten de normale proporties weer hebben aangenomen te groot zijn.
Waar koop je de kleding
Koop je kleding verder op de juiste plek, tenzij je het geld hebt om te winkelen zonder geweten. Je wilt echter waarschijnlijk niet een fortuin besteden aan een kast die je voor een paar maanden zult dragen. Er zijn verschillende winkelketens met een breed scala aan zwangerschaps-stijlen tegen betaalbare prijzen. Veel van deze winkelketens hebben een online shop. Durf te zoeken op internet.
Er zijn veel websites die zich specialiseren in zwangerschaps-kleding en de lagere overheadkosten van internet gebaseerde bedrijven, worden vaak vertaald in lagere prijzen.
Winkels met zwangerschapscollecties zijn onder andere H&M, C&A, Miss Etam, Mama-licious en Esprit.
Bereid je er op voor dat je na de bevalling nog niet direct op het gewicht zult zijn van voor de zwangerschap. Je kunt dan ook kleren kopen die je ook na de geboorte van je baby nog kunt dragen. Je kunt fantastische verpleegstertopjes kopen die speciaal zijn ontworpen om discreet borstvoeding te geven, maar die ook goed passen tijdens de zwangerschap.
Het is zeker de moeite waard om te investeren in leuke zwangerschaps-kleding. Je zult je beter voelen over jezelf en de zwangerschap als je tevreden bent met de manier waarop je er uit ziet. Pronk dan ook met je buik.
Buikband
Mocht je toch nog wat langer je eigen kleding willen dragen, kun je een buikband overwegen. Deze buikband kun je onder of over je kleding heen dragen, zodat je eigen kleding niet te kort lijkt. Deze banden kunnen vervolgens ook nog eens een goede steun geven aan je buik.
Na de zwangerschap
Na je zwangerschap kun je je kleding delen met familie of vriendinnen. Of je kunt er voor kiezen je kleding op Marktplaats te verkopen.
Uiteraard kun je er ook voor kiezen om op marktplaats je zwangerschapskleding aan te schaffen. Denk er echter om dat je dan een en ander niet zo makkelijk zult kunnen retourneren als bij een online-shop. Of in een winkel waar je de mogelijkheid hebt om een en andere te kunnen passen.
Zelf kleding maken
Mocht je handig genoeg zijn met de naaimachine, kun je natuurlijk ook zelf kleding maken. Op internet zijn legio aan patronen te vinden voor positiekleding.
© 2013 - 2024 Evertse, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bronnen en referenties