Innesteling bevorderen met tarwekiemolie

Innesteling bevorderen met tarwekiemolie Wil je graag zwanger worden, dan is het natuurlijk belangrijk dat je op de juiste momenten vrijt én dat je gezond leeft. Maar dat is niet het enige dat je kan doen om de kans op een geslaagde zwangerschap zo groot mogelijk te maken! Door middel van tarwekiemolie vergroot je de kans op een goede innesteling. Wil je zwanger worden, dan weet je dat je op de juiste momenten gemeenschap moet hebben. "Op het juiste moment" betekent hier: vlak vóór of tijdens de eisprong. Immers, alleen wanneer er een eisprong heeft plaatsgevonden ligt er een eicel klaar, die vervolgens bevrucht kan worden door een zaadcel. Omdat eicellen maar kort leven, zal je moeten zorgen dat de zaadcellen op het juiste moment arriveren. Je kan hierbij beter iets te vroeg zijn dan te laat, want zaadcellen kunnen wel een paar dagen in leven blijven en zodoende de eicel "opwachten". Weet je niet precies wanneer je eisprong is, dan kan je deze vaststellen door middel van een speciale ovulatietest.

Weet je wanneer je eisprong is geweest en heb je op het goede moment gevreeën? Dan is je eicel hopelijk bevrucht. De bevruchte eicel gaat zich vervolgens delen. Tijdens deze celdelingen gaat de eicel via de eileiders op weg naar de baarmoeder. Dit is een reis van slechts enkele centimeters, maar neemt wel 5 tot 8 dagen in beslag. Pas als het embryo in spe is aangekomen in de baarmoeder, kan het gaan innestelen. Dit is een belangrijk moment: als de innesteling niet goed verloopt, wordt de eicel afgestoten en komt er dus een einde aan de zwangerschap. Omdat dit nog gebeurt vóór de menstruatiedatum, merk je in dat geval niet dat er sprake is geweest van een bevruchting. Zonder geslaagde innesteling geen zwangerschap!

Hoe verloopt een innesteling?

Een innesteling verloopt in 3 fasen: in de eerste fase gaat de bevruchte eicel tegen het baarmoederslijmvlies aanliggen. Hierna volgt fase 2, waarin het aan het baarmoederslijmvlies aanhecht. Pas in de derde en laatste fase van de innesteling boort het embryo zich als het ware ín het baarmoederslijmvlies. Of het innestelingsproces goed verloopt, staat of valt met een heleboel factoren, zoals suikers, eiwitten, hormonen maar ook bloedvaten. Ook de dikte van het baarmoederslijmvlies is van belang: bij een te dik of te dun baarmoederslijmvlies neemt de kans op een geslaagde innesteling af. Een optimaal baarmoederslijmvlies is ten tijde van de innesteling 7-13 mm dik. Is de innesteling geslaagd, dan gaat het embryo HCG produceren: het hormoon waarop een zwangerschapstest reageert.

Hoe tarwekiemolie de innesteling kan bevorderen

Bij vrouwen bij wie het baarmoederslijmvlies te dun is, zal de innesteling moeilijker of zelfs niet plaatsvinden. Er is dan wel sprake geweest van een bevruchting, maar de bevruchte eicel heeft geen kans zich te ontwikkelen tot een embryo omdat de innesteling niet goed verloopt. De eicel wordt dan afgestoten. In feite krijg je in dat geval een zeer vroege miskraam, alleen weet je dat niet, omdat de zwangerschap nog niet aantoonbaar was door middel van een zwangerschapstest (er is immers nog geen HCG geproduceerd).

Het slikken van tarwekiemolie zorgt ervoor dat het baarmoederslijmvlies dikker en beter doorbloed wordt. Hierdoor wordt de kans op een geslaagde innesteling vergroot. Ook merken sommige vrouwen dat de luteale fase (de tijd die zit tussen eisprong en menstruatie) wordt vergroot. De eisprong vindt dan eerder plaats, waardoor een eventuele bevruchte eicel langer de tijd krijgt om in te nestelen.

Hoe ziet tarwekiemolie eruit en waar kan je het kopen?

Tarwekiemolie is een koudgeperste, goudgele olie. De olie is gemaakt van de kiemen van tarwekorrels, vandaar de naam. De olie is dus gemaakt uit de levensbron van een nieuwe plant en bevat vele vitaminen en vetzuren. Ook bevat tarwekiemolie veel bestanddelen die ook in het menselijk lichaam voorkomen. Tarwekiemolie is niet alleen goed voor de innesteling, maar ook voor de gehele bloedsomloop en het zenuwstelsel. Verder bevat tarwekiemolie veel vitamine E. Vrouwen met een tekort aan vitamine E worden meestal niet snel zwanger.

Tarwekiemolie is te koop bij reformwinkels, maar ook bij drogisterijketens zoals Etos en Kruidvat. Wie geen zin heeft in een hap olie, kan in plaats van tarwekiemolie ook capsules kopen waarin deze olie is verwerkt. Meestal moet je deze capsules één tot drie maal per dag slikken. Ze zijn niet duur en slikken gemakkelijk weg, omdat ze in de vorm van kleine bolletjes gemaakt zijn. (Een soort badparels, maar dan de minivariant.)

Tarwekiemolie en de wisselwerking met andere medicijnen

Wil je graag zwanger worden en overweeg je om tarwekiemolie te slikken, maar gebruik je ook andere medicijnen? Dan kun je dat veilig doen: er zijn geen wisselwerkingen met andere medicatie bekend. Wel is het uiteraard verstandig om je kinderwens eerst te bespreken met je behandelend arts: niet ieder medicijn mag worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Tarwekiemolie slikken om de innesteling te bevorderen mag echter altijd.
© 2014 - 2024 Stippels, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Datum innesteling berekenenDatum innesteling berekenenEen van de eerste processen van een zwangerschap is de innesteling. Wanneer vindt deze plaats en kan je het voelen? En h…
Wanneer vruchtbaar, eisprong, testen, innesteling, bevallingWanneer vruchtbaar, eisprong, testen, innesteling, bevallingWanneer je zwanger wilt worden heb je te maken met diverse data waarmee je rekening moet houden. Lees in dit artikel wan…
3 weken zwanger, symptomen of kenmerken3 weken zwanger, symptomen of kenmerken3 weken zwanger: de eerste verschijnselen of kenmerken kunnen zich nu voordoen. Zo kan de innesteling gevoeld worden of…

Zwanger en rauwe hamZwanger en rauwe hamTijdens de zwangerschap moet er extra voorzichtig met voedsel worden omgegaan. Sommige producten kunnen vanwege gevaren…
Zwanger en salamiZwanger en salamiEr bestaan veel lijsten van voedingsmiddelen die wel en niet gegeten mogen worden als je zwanger bent. Op deze lijsten k…
Bronnen en referenties
  • http://www.ovulatie-berekenen.com/de-bevruchting/
  • http://www.dokteronline.com/blog/aandoening/de-innesteling-van-een-bevruchte-eicel/
  • http://www.fertimagazine.nl/behandeling/mogelijke-resultaten/uterus-receptiviteit/
  • http://www.ovulatie-berekenen.com/de-innesteling-en-innestelingsbloeding/
  • http://www.ziektefaq.info/N2/6/2012/02/bijwerkingen-van-tarwekiemolie.html
  • http://snelzwangerworden.nl/tarwekiemolie-zwanger-worden/
Reacties

Renske, 31-10-2018
Ik heb een dun baarmoederslijmvlies en ga weer voor een cryo terugplaatsing. Wanneer kan ik het beste beginnen met de tarwekiemolie? Enerzijds lees ik verhalen waarin er gestart wordt na een aantal dagen menstruatie en anderzijds hebben ze het over na de eisprong (is dat dan de terugplaatsing?) Reactie infoteur, 01-11-2018
Hoi Renske, ik zou de tarwekiemolie de hele cyclus gebruiken. Duur is het niet en het kan geen kwaad, je cyclus verandert er niet door (wat bij teunisbloem wel kan gebeuren). Verder na de terugplaatsing lekker je buik + voeten warm houden schijnt ook de innesteling te helpen bevorderen. Ik weet niet of het echt zo is, maar voor de zekerheid heb ik het zelf wel gedaan na de terugplaatsing (geen cryo). Het resultaat ligt nu bovenop me te slapen. Heel erg veel succes en geluk gewenst met de terugplaatsing van je cryo, ik hoop dat hij/zij uitgroeit tot een prachtige baby!

Mil, 04-07-2016
Kan het ook zo zijn dat wanneer je een regelmatige cyclus hebt deze ineens veel langer duurt na gebruik van Tarwekiemolie? Ik ben hiermee begonnen na m'n eisprong en nu 15 dagen later geen menstruatie en negatieve test. Normaal ben ik altijd op tijd ongesteld. Reactie infoteur, 31-07-2016
Beste Mil,
Het is mij niet bekend dat de cyclus wordt verlengd door het gebruik van tarwekiemolie (wel bij teunisbloemolie). Wellicht is er een andere reden waardoor je menstruatie ditmaal later is. Ik zou nog even afwachten en eventueel een nieuwe zwangerschapstest doen.

Simone, 05-11-2015
Vanaf welk moment moet je de tarwekiemolie gaan gebruiken? Na de eisprong of kun je dit door blijven slikken. Mijn cyclus is regelmatig, de luteale fase is alleen kort, 9 dagen. Reactie infoteur, 09-11-2015
Beste Simone,

Je kunt tarwekiemolie zonder probleem door blijven slikken. Dit heeft geen invloed op de lengte van je cyclus.

Jennifer, 30-04-2015
Ik zou graag willen weten of het gebruik van tarwekiemolie ook bevordelijk is indien er sprake is van een enigszins laag progesteron gehalte. Ik las dat tarwekiemolie v nature veel oestrogeen bevat. Daarnaast zou ik ook graag willen weten of tarwekiemolie gebruikt kan worden bij glutenintolerantie?

Alvast hartelijk dank!
Groeten Jennifer Reactie infoteur, 06-05-2015
Voor zover mij bekend kan het geen kwaad om tarwekiemolie te slikken als je van nature weinig progesteron hebt, maar voor de zekerheid kan je dit beter navragen bij een arts of apotheker.

Stippels (68 artikelen)
Gepubliceerd: 01-12-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.