Creëer mooie herinneringen tijdens je zwangerschap!

Creëer mooie herinneringen tijdens je zwangerschap! Je zwangerschap is een bijzondere periode. Er groeit toch een nieuw leven in je. Omdat je waarschijnlijk niet heel vaak zwanger zult zijn in je leven, is het belangrijk om er zoveel mogelijk van te genieten en bij je zwangerschap stil te staan. Veel vrouwen vinden het belangrijk om hun zwangerschap vast te laten leggen. Het zijn leuke herinneringen voor later, maar ook voor het kind is het leuk om in de toekomst terug te kijken hoe het in de buik groeide. Je kunt op verschillende manieren je zwangerschap laten vastleggen. Hoe creëer jij mooie herinneringen tijdens je zwangerschap?

Het maken van herinneringen tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap blijft een unieke ervaring. En deze ervaring zou je dan ook zoveel mogelijk vast moeten leggen. De praktijk leert dat je vaak de tijd hiervoor niet vrij maakt. De meeste mensen maken enkel een aantal foto's gedurende de 9 maanden. Maar er zijn zoveel meer mogelijkheden om je zwangerschap op een creatieve manier vast te leggen.

Foto's maken van je buik

Veel vrouwen vinden hun zwangere buik mooi en bijzonder. De groeiende buik staat toch symbool voor het kind in je buik. Veel vrouwen willen dit moment graag vastleggen. Het is leuk voor later om foto's van je buik te maken. Doe dit bijvoorbeeld iedere maand, dan kan je later het verschil terug zien. Tijdens je zwangerschap wordt je buik geleidelijk dikker waardoor het je niet zal opvallen dat hij echt een stuk dikker wordt. Wanneer je iedere maand een foto van je buik maakt, dan kan je pas echt goed zien hoeveel je buik eigenlijk groeit. In het begin heb je nog een mini-buikje, maar op het eind heb je een toeter!

Echo's maken van je ongeboren kind

Het maken van een echo kan een leuke manier zijn om je ongeboren kind te leren kennen. Zonder medische noodzaak krijg je twee echo's, namelijk met ongeveer 12 weken en met 20 weken. Dit zijn vooral medische echo's, maar het is altijd leuk om de beelden te zien en een paar afdrukken mee naar huis te krijgen. Het is toch de eerste foto van je kind! Je kan er tegenwoordig ook voor kiezen om een pretecho te maken. Deze moet je wel zelf betalen, maar wordt goed de tijd genomen. Je krijgt de beelden direct na de echo mee naar huis. In plaats van 2D, kun je tegenwoordig ook al 3D en 4D echo's krijgen. Bij een 3D echo zie je jouw kindje niet bewegen, maar krijg je wel goed het kindje te zien. Diepte en kleurverschil kunnen hierdoor worden vastgelegd. Zo kun je bijvoorbeeld goed zien hoe het gezicht er uitziet. Een 4D echo is weer een stap verder, bij een 4D echo zie je jouw kindje wel bewegen, maar je ziet het ook in 4D. Dit is natuurlijk helemaal bijzonder!

Het maken van een afdruk van je buik

Het is weer eens wat anders en het is zeker origineel. Om een blijvende herinnering aan je zwangere buik te houden, kun je ervoor kiezen om een buikafdruk te maken. De buikafdruk wordt van gips gemaakt. De buikafdruk geeft precies je buik weer zoals hij is. Het is het leukst om een buikafdruk op een later moment in de zwangerschap te doen. Des te groter de buik, des te echter lijkt de buikafdruk. Je kunt er voor kiezen om de buikafdruk gewoon wit te laten, maar je kan hem ook versieren. Sommige vrouwen laten hem beschilderen of zetten er een tekst op. Zo heb je een mooi aandenken aan je zwangerschap!

Conclusie

Omdat je zwangerschap een mooie en bijzondere tijd is, willen veel vrouwen dit graag laten vastleggen. Het is leuk om er later nog eens naar terug te kijken, maar ook voor je kind is het bijzonder om te zien. Er zijn verschillende manieren om een herinnering van je zwangerschap te krijgen. Allereerst is het leuk om iedere maand een foto van je buik te maken. Zo krijg je een mooi overzicht van je groeiende buik. Ook krijg je tijdens je zwangerschap verschillende echo's. Het is leuk om een echo in te lijsten of in een fotoalbum te doen. Het is toch de eerste foto van je kind! Een derde mogelijkheid is om een buikafdruk te maken. Op die manier krijg je de vorm van je buik in gips. Zeker als je hem beschildert of er een tekst opzet, is het echt een soort kunstwerk!

Lees verder

© 2015 - 2024 Ladycurious, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is een 3D en 4D echo?Wat is een 3D en 4D echo?Wanneer je zwanger bent, dan krijg je twee medische echo's, namelijk met twaalf en twintig weken. De twaalf weken echo i…
Hoe weet ik hoelang ik al zwanger ben?Hoe weet ik hoelang ik al zwanger ben?Je bent zwanger, maar hoelang al? Als je zwanger bent wil je ook graag weten hoelang je in verwachting bent. Je krijgt n…
Echo: geslachtsbepaling pretechoEcho: geslachtsbepaling pretechoWanneer je in verwachting bent is het altijd spannend of het een jongen of een meisje wordt. Met een echo is geslachtsbe…
De ontwikkeling van je baby; 20 weken zwangerDe ontwikkeling van je baby; 20 weken zwangerWeek 20 is in een aantal opzichten een belangrijke week voor zwangere vrouwen. Niet alleen krijgen de meeste zwangere vr…

De gewichtstoename tijdens de zwangerschapDe gewichtstoename tijdens de zwangerschapDe gewichtstoename tijdens de zwangerschap is een veel besproken thema onder de zwangere vrouwen. De ene vrouw komt slec…
De kraamvrouw – de eerste 24 uur na de bevallingDe kraamvrouw – de eerste 24 uur na de bevallingNa de bevalling kan een kraamvrouw nog veel last hebben van naweeën, bloedverlies en hechtingen, maar daar is wel wat aa…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: TawnyNina, Pixabay
  • http://mijn9maandendagboek.nl/
Ladycurious (79 artikelen)
Laatste update: 15-05-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.