De leukste manieren om een zwangerschap aan te kondigen

De leukste manieren om een zwangerschap aan te kondigen Het is eindelijk zover: je bent in verwachting! Uiteraard zul je direct naar de telefoon willen rennen om iedereen het goede nieuws te vertellen, maar hoeveel leuker zou het zijn als je je dierbaren kan verrassen zoals het kleintje in je buik jou verrast heeft? Hieronder staan een aantal leuke manieren om zwangerschap aan te kondigen.

Een lekkere taart

Een taart is natuurlijk altijd goed wanneer je iets te vieren hebt (en soms ook wanneer je niets te vieren hebt!), maar nog leuker is het wanneer je de foto van de echo erop laat drukken. Kijk hoelang het duurt voor ze begrijpen wat het betekent en geniet daarna met zijn alleen van een heerlijk stukje taart.

Een boekje

Voor de aanstaande opa's, oma's, tantes of ooms kun je een voorleesboekje kopen, met daarin geschreven dat ze met dit boekje alvast kunnen oefenen met voorlezen. Ze hebben tot de maand waarin je uitgerekend bent!

Uit eten

Als je echt wil uitpakken kun je een tafel reserveren voor jou en de mensen die je wil verrassen bij een fijn restaurantje. Koop van tevoren een aantal flesjes en breng deze langs bij het restaurant. Zo krijgen jullie de eerste ronde de drankjes in een flesje geserveerd! Het is origineel en ze zullen waarschijnlijk niet direct beseffen waarom ze hun drinken om zo'n aparte manier krijgen.

Een kaartje

Een leuke manier om het te laten weten is om een mooie foto te maken en deze via internet om te toveren tot kaart. Voor de foto kun je bijvoorbeeld denken aan jij en je partner die naast elkaar staan, met op de buik van je partner 'burgers' (of ander lekker eten) en op je eigen buik 'baby' geschreven. Of je buik met een voortgangsbalkje en "baby wordt geladen: 40%". Je kunt ook een kledingstuk van jou en je partner aan de waslijn hangen met daarnaast een rompertje. Wees creatief!

Je kunt ook een simpele "gefeliciteerd met je nieuwe baan"-kaart naar iemand sturen, en dan aan de binnenkant "als babysitter" schrijven. Het zal gegarandeerd voor een paar verwarde momenten zorgen voor het begint te dagen.

Een groepsfoto

Stel voor om met de hele familie een foto te maken. Op het moment dat iedereen klaar zit en de fotograaf aftelt, roep je "ik ben zwanger!". Zo heb je iedereen ingelicht én kun je voor altijd lachen om het gezicht dat ze op dat moment trokken.

Beschuit zonder muisjes

Als je langsgaat voor een kop koffie is het een leuk idee om een bus beschuit mee te nemen. Als je dan wordt gevraagd waarom je beschuitjes hebt meegenomen, kun je vertellen dat je nog niet weet welke kleur muisjes je erop moet doen! Je kunt ook juist allebei de kleuren meenemen en aangeven dat je nog niet zeker wist welke kleur je moest gebruiken.

Als je niet zo van beschuit houdt kun je ook bijvoorbeeld cupcakes bakken met roze en blauwe topping.

Een blikje cola

Nodig de familie uit om te komen lunchen/dineren/barbecueën. Voorzie iedereen van drinken en pak als laatste voor jullie zelf twee blikjes cola met 'papa' en 'mama' erop. En nu afwachten wie het als eerste zal zien!

Een korreltje rijst

Haal een doosje bij de juwelier en leg er een korreltje rijst in. Wanneer de aanstaande opa en oma het doosje openen vertel je ze: "Dit is de grootte van jullie kleinkind op dit moment." Dit kun je eventueel ook op een briefje bij het rijstkorreltje stoppen.
© 2015 - 2024 Tmeganv, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe kondig je een zwangerschap aan?Hoe kondig je een zwangerschap aan?Ontdekken dat je zwanger bent is een van de mooiste ervaringen die je kunnen overkomen. Maar hoe ga je de zwangerschap a…
De ontwikkeling van je baby; 10 weken zwangerDe ontwikkeling van je baby; 10 weken zwangerIn de tiende week van een zwangerschap lijkt een baby al op een 'echt mensje', maar dan in het klein. Veel zwangere vrou…
Hoe weet ik hoelang ik al zwanger ben?Hoe weet ik hoelang ik al zwanger ben?Je bent zwanger, maar hoelang al? Als je zwanger bent wil je ook graag weten hoelang je in verwachting bent. Je krijgt n…
De ontwikkeling van je baby; 20 weken zwangerDe ontwikkeling van je baby; 20 weken zwangerWeek 20 is in een aantal opzichten een belangrijke week voor zwangere vrouwen. Niet alleen krijgen de meeste zwangere vr…

Foetale macrosomieFoetale macrosomieWe spreken van macrosomie wanneer een pasgeborene bij de bevalling een gewicht van meer dan 4 kilogram bereikt. Dit wil…
Bronnen en referenties
  • Pinterest
  • http://www.parenting.com/creative-ways-to-announce-pregnancy
  • http://www.babble.com/pregnancy/announcing-pregnancy/
  • http://www.sohosonnet.com/kids/20-pregnancy-reveal-announcement-ideas/
Tmeganv (2 artikelen)
Gepubliceerd: 18-03-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.