Test-Point zwangerschapstest

Test-Point zwangerschapstest De Test-Polnt zwangerschapstest is, volgens de fabrikant, voor 99% betrouwbaar. De test is eenvoudig uit te voeren. U kunt de test op elk tijdstip gebruiken. Er wordt echter geadviseerd om ochtendurine te gebruiken voor de test. Ochtendurine is geconcentreerder dan de urine van een ander tijdstip. Daardoor is het hCG hormoon ook meer aanwezig. Dankzij dit hormoon kan de zwangerschapstest gedaan worden. De uitslag van deze zwangerschapstest kan binnen 3 minuten afgelezen worden. Test-Point heeft een uitgebreid assortiment op het gebied van zelftesten. Zij produceren niet alleen zwangerschapstesten maar ook ovulatietesten, SOA-testen en alcoholtests.

Test-Point zwangerschapstest / duo verpakking

 • De verpakking van de Test-Point zwangerschapstest bevat:
 • 2 zakjes met een midstream test (zwangerschapstest)
 • Een zakje droogmiddel. Dit heeft u niet nodig bij het uitvoeren van de test.
 • Een bijsluiter

De Test-Point zwangerschapstest

De Test-Point zwangerschapstest kunt u zelf op een eenvoudige manier zelf uitvoeren. Al in het prille begin van de zwangerschap wordt in het lichaam het zwangerschapshormoon hCG aangemaakt. hCG is de afkorting van: humaan Chorion Gonadotrofine. Tijdens de zwangerschap neemt de hoeveelheid van dit hormoon in het bloed en urine van de zwangere vrouw snel toe in. De test toont aan of het hCG hormoon wel of niet aanwezig is in de urine.

Benodigdheden bij het testen

 • Voordat u begint met de test. Zet dan eerst de volgende attributen klaar
 • Een klok, wekker of stopwatch.
 • Een schone en droge beker van plastic of glas. Dit om de urine op te vangen.

Het uitvoeren van de test

Zet eerst alle benodigdheden klaar. Haal de zwangerschapstest uit het zakje. Houd de ronde achterkant in de hand en haal met uw andere hand het kapje eraf. U kunt de test op 2 manieren uitvoeren.

De eerste manier:

Laat de test naar beneden wijzen en houdt het topje zeker 10 seconden in de urinestraal. Het topje moet voldoende nat worden. Let op dat er geen urine voorbij het testgedeelte komt.

De tweede manier:

Vang urine op in een schone beker. Houd het topje van de test voor 3 seconden in de urine.
Bij beide manieren plaatst u het dopje weer terug en wacht totdat er gekleurde strepen te zien zijn. Bij een positief resultaat kunt u dit al zien binnen 1 minuut. Wacht bij een negatief resultaat 3 minuten om u er van te verzekeren dat het resultaat echt negatief is. Lees het resultaat na 5 minuten niet meer af.

Het resultaat

Positief (zwanger)

Er verschijnt een lijn zowel in het controle gebied en in het test gebied. De intensiviteit van de lijnen kunnen verschillen. Dit is afhankelijk van het stadium van de zwangerschap. Dit doet echter niets af van de positieve uitslag.

Negatief( niet zwanger)

Er verschijnt slechts een lijn in het controle gebied. Er verschijnt geen lijn in het test gebied. Dit betekent dat er geen zwangerschap geconstateerd is.

Ongeldig

Er verschijnt helemaal geen lijn. Of er is alleen een lijn in het testgebied te zien. Herhaal dan de test. Als deze test hetzelfde ongeldige resultaat geeft ga dan terug naar het verkooppunt.

De tijd voor het aflezen van het resultaat

De uitslag moet binnen de 5 minuten afgelezen worden. Een positieve uitslag blijft enkele dagen zichtbaar. Maar een negatief resultaat kan na 5 minuten veranderen in een onecht (vals) positief resultaat. Verstandig is om de test na 5 minuten af te lezen en daarna direct weg te gooien. Dit om verwarring te voorkomen.

Negatieve uitslagen

Negatieve uitslagen kunnen soms ook voorkomen door:
De zwangerschapstest te vroeg uitvoeren. Het hCG hormoon is dan nog niet voldoende aangemaakt. De test kan na een aantal dagen herhaald worden.Door veel te drinken kan de urine minder geconcentreerd zijn. Het beste is om ochtendurine te gebruiken voor de test. De kans dat de zwangerschapstest foutief negatief aangeeft is dan veel kleiner.Buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Wanneer u een buitenbaarmoederlijke zwangerschap heeft zijn uw hormoonspiegels lager.

Zwanger en dan?

Wanneer de test heeft uitgewezen dat u zwanger bent. Kunt u naar de huisarts gaan of een verloskundige bellen. Er zijn huisartsen die u gelijk naar een verloskundige doorsturen maar het kan ook dat de huisarts zelf eerst wil testen of u zwanger bent. Voor een afspraak bij een verloskundige kunt u meestal tussen de 8e en 12e week van uw zwangerschap terecht.

Lees verder

© 2015 - 2020 Judyb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Shuttle run testIedereen heeft wel eens gehoord van de shuttle run test of de piepjestest. Deze test wordt wereldwijd gebruikt en aanger…
Welke zwangerschapstest is het betrouwbaarste?Welke zwangerschapstest is het betrouwbaarste?Wanneer je zwanger wilt raken zal je meestal gebruik maken van zwangerschapstesten om te bepalen of je zwanger bent of n…
Wat is het IQ? Informatie over intelligentiequotiëntWat is het IQ? Informatie over intelligentiequotiëntIQ is een afkorting voor intelligentiequotiënt en het is een meting om te kijken hoe intelligent iemand is. Er wordt vaa…
Waarom testen op hoogbegaafdheid?Waarom testen op hoogbegaafdheid?Waarom moet je testen op hoogbegaafdheid? Dit is een vraag die mensen zich waarschijnlijk stellen. Het is goed mogelijk…

Carpaal tunnel syndroom tijdens de zwangerschapCarpaal tunnel syndroom tijdens de zwangerschapVeel vrouwen krijgen tijden hun zwangerschap te maken met lichamelijke ongemakken. Tintelende, dove of dode vingers zijn…
Aanhoudende vermoeidheid tijdens de zwangerschapAanhoudende vermoeidheid tijdens de zwangerschapHet eerste trimester van de zwangerschap staat erom bekend dat je flink last kunt hebben van kwaaltjes, waaronder extrem…
Bronnen en referenties
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwangerschapstest
 • http://test-point.nl/zwangerschapstest-duo
 • http://test-point.nl/image/data/Bijsluiters/Bijsluiter%20Zwangerschap.pdf
 • http://www.broedersgezondheidswinkel.nl/merk/test-point

Reageer op het artikel "Test-Point zwangerschapstest"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Judyb
Gepubliceerd: 25-04-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Bronnen en referenties: 4
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!