Zwangerschapsdieet

Zwangerschapsdieet
Een dieet volgen tijdens de zwangerschap is niet verstandig, tenzij het wegens gezondheidsredenen echt noodzakelijk is.Ga je op eigen houtje op dieet tijdens de zwangerschap, dan heb je de kans een baby te baren met een te laag geboortegewicht. Een gezonde gebalanceerde voeding is zeer belangrijk tijdens de zwangerschap, voor zowel moeder als voor de ongeboren baby. Voor ongeboren baby's kan het nadelige gevolgen hebben als de moeder tijdens de zwangerschap een dieet gevolgd heeft, tenzij dit onder begeleiding van een dietiste of verloskundige gedaan wordt. De nadelige gevolgen bestaan uit:
Tijdens de zwangerschap is het belangrijk dat je een dieet volgt die alle voedingsbestanddelen bevat die het lichaam nodig heeft, omdat de ongeboren baby voor de groei en ontwikkeling volledig afhankelijk is van wat de moeder eet en drinkt.
Zorg voor een volwaardig menu vol eiwitten, mineralen,koolhydraten,vetten en vitamines. Hiermee loop je minder kans op een zwangerschapsvergiftiging of complicaties tijdens de bevalling.
Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam meer behoefte aan calorieën. Het beste is om het te verdelen over drie maaltijden per dag of als je daar de voorkeur aan geeft, vijf of zes kleinere maaltijden.
Hoe langer de zwangerschap vordert, hoe meer eetlust de zwangere vrouw zal krijgen. Dit komt door de fysieke eisen die de zwangerschap stelt. Daarom is het beter om kleinere hoeveelheden voedsel tot je te nemen om de bloedsuikerspiegel gelijk te houden. Zorg er voor dat je voldoende calorieën binnenkrijgt dit is zeer belangrijk. De ongeboren baby heeft tijdens de zwangerschap bepaalde voedingsstoffen nodig, daarom moet de aanstaande moeder sommige producten vaker eten dan normaal, zoals extra calcium uit melk en melkproducten zoals kaas. Sla ook nooit het ontbijt over.