Tips om de bevalling op te wekken

Tips om de bevalling op te wekken Wanneer je uitgerekende datum nadert, wil je natuurlijk graag dat je kindje geboren wordt. Maar soms laat de bevalling nog even op zich wachten. Gelukkig zijn er een aantal tips om de natuur een handje te helpen. Uiteraard zijn deze tips niet schadelijk voor de ongeboren baby. Er is ook niet van bewezen dat het helpt, maar proberen kan natuurlijk altijd. Zo zijn er voedingsmiddelen die stimulerend kunnen werken, zoals bruine bonen, ananas en pittig eten. Maar ook vormen van lichaamsbeweging zouden bij kunnen dragen.

Voeding

Pittig eten

Pittig eten, bijvoorbeeld veel Spaanse pepers, hebben een dusdanig effect op het lichaam dat de bevalling op gang zou kunnen komen. Echter bij het eten van peper hoef je niet bang te zijn dat de bevalling zomaar op gang komt! De bevalling zal namelijk pas echt beginnen wanneer het lichaam daar klaar voor is.

Bruine bonen

Ook het eten van bruine bonen zou effect hebben op de bevalling. Dit komt waarschijnlijk doordat bruine bonen veel gassen in de darmen geven. Hierdoor kun je last krijgen van buikkrampen. Deze buikkrampen zouden er dan weer voor zorgen dat de weeën op gang komen.

Ananas

Het eten van het hart van een ananas. Hier zit namelijk het stofje Kinine in, dat het lichaam aanspoort de bevalling te laten beginnen.

Framboosblad thee

Framboosblad thee zou niet alleen de weeën opwekken, maar ook zorgen voor krachtigere weeën. Dit zorgt voor een vlottere bevalling. Er wordt aangeraden om geen framboosblad thee te drinken voor de 37ste week van de zwangerschap, alhoewel niet wetenschappelijk is aangetoond dat het effect zou hebben!

Bitter Lemon & Tonic

Net als ananas, bevatten ook de drankjes Bitter Lemon en Tonic het stofje Kinine, wat de bevalling op kan wekken.

Chinees eten

Ook van Chinees eten wordt gezegd dat het de bevalling opwekt, en ook zorgt voor een vlottere bevalling. De reden hiervoor is echter niet duidelijk.

Wonderolie

Een trucje uit grootmoeders tijd is wonderolie. Dit is een soort van laxeermiddel, wat zorgt voor behoorlijke darmkrampen. Er gaan verhalen dat de baby in het vruchtwater zou gaan poepen van wonderolie. Hier is nog nooit iets over bewezen.

Massage

Voetmassage

Ook bepaalde massages zouden de bevalling op kunnen wekken. Zo kun je je voeten eens lekker laten masseren. Die bevatten namelijk drukpunten die de hersenen aansturen de bevalling in gang te zetten. Een deskundige op het gebied van voetreflexmassages weet precies welke punten dit zijn.

Stimuleren van de tepels

Ook het stimuleren van de tepels zou de bevalling mogelijk op kunnen wekken. Echter is het wel zo dat hiervoor zoveel stimulatie nodig is, dat je dit minimaal 3 uur per dag zou moeten doen, voordat het effect heeft.

Lichaamsbeweging

Traplopen

Beweging is sowieso goed voor het opwekken van de bevalling. Traplopen in het bijzonder, door de beweging die je hierbij maakt. Verder helpt traplopen goed bij het afdrijven van vocht, wanneer je hier last van hebt.

Seks

Ook seks kan een gunstige invloed hebben op het begin van de bevalling. Door een orgasme spannen de spieren van de baarmoeder zich samen, waardoor weeën kunnen ontstaan. Ook het sperma van de man heeft een goede invloed. Dit bevat namelijk een stofje dat de baarmoedermond week maakt, en zodoende de bevalling opwekt. Je mag overigens absoluut geen seks meer hebben op het moment dat de vliezen al gebroken zijn! Dit kan infecties veroorzaken, die gevaar opleveren voor jou en je kindje.

Bovenstaande tips zijn niet wetenschappelijk bewezen, maar slechts 'het proberen waard'.
© 2012 - 2024 Denn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zin en onzin over het opwekken van je bevallingJe bent zwanger en nadert de uitgerekende datum. Of misschien ben je er zelfs al voorbij. Hoe dan ook, je bent het zat e…
Manieren om de weeën op te wekken (helpen in de bevalling)Tijdens je zwangerschap leef je naar de uitgerekende datum toe. Maar wat als de datum gepasseerd is en de baby is er nog…
Weeën opwekken; zo doe je dat!Weeën opwekken; zo doe je dat!Het kan voor zwangere vrouwen behoorlijk frustrerend zijn om 'overtijd' te lopen tijdens de zwangerschap. Toch gebeurt h…
Wonderolie bij zwangerschap en bevallingWonderolie bij zwangerschap en bevallingWonderolie is een middel dat gemaakt wordt van de wonderboom. Het staat bekend als een sterk laxerend middel en is verkr…

Intakegesprek kraamzorg, wat kun je verwachten?Intakegesprek kraamzorg, wat kun je verwachten?Wanneer je zwanger bent komt er veel op je af. Zo moet je ervoor zorgen dat de kraamzorg op tijd geregeld is. Vaak al vo…
Gewichtstoename tijdens je zwangerschapGewichtstoename tijdens je zwangerschapIn gewicht aankomen tijdens de zwangerschap is volstrekt normaal, het gebeurt iedereen. Maar wat is nu een gezonde, norm…
Denn (148 artikelen)
Laatste update: 09-04-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.