Verschillende types make-up poeders

Verschillende types make-up poeders Met de juiste poeder heb je geen bleek gezicht, maar zie je er stralend uit. Poeder kan worden gebruikt in combinatie met foundation en blush. Poeder vormt de basis voor je make-up. Wat voor een soorten make-up poeder zijn er allemaal en waar kun je deze voor gebruiken? Wat doe je precies met poeder?

Make-up poeder

Poeder wordt gebruikt om de huid er stralend uit te laten zien. Littekens en andere oneffenheden kunnen met poeder worden weggewerkt. Ook zie je er een stuk minder bleek uit, wat vooral tijdens de wintermaanden goed van pas kan komen. Er zijn verschillende soorten poeder die je kunt gebruiken. Alle soorten hebben zo hun eigen toepassingen en voordelen. Welke soorten zijn er nou eigenlijk en wat kun je er precies mee doen?

Compact poeder

Compact poeder is de meest simpele vorm van poeder. Het zit meestal in een klein doosje met een spiegeltje en je kunt het dus overal mee naartoe nemen en makkelijk aanbrengen. Voor mensen met een wat vettere huid is deze poeder niet geschikt, omdat de huid dan sneller gaat glimmen.

Los poeder

Los poeder lijkt een beetje op zand. Je kunt het heel gemakkelijk opbrengen met een kwast. Los poeder wordt vooral veel gebruikt in de ochtenden en is bijvoorbeeld ideaal om er weer fris uit te zien.

Bronzing poeder

Bronzing poeder is ideaal voor mensen die een stralende, gebruinde huid willen hebben. Met bronzing poeder lijkt het net alsof je in de zon hebt gelegen. Dit poeder kan goed worden gebruikt in de wintermaanden, of bijvoorbeeld tijdens het stappen.

Highlight poeder

Highlight poeder is bedoeld om de positieve kanten van je gezicht te benadrukken. Hightlight poeder breng je meestal als laatste aan. Je doet dus eerst alle andere make-up. Daarna kun je met een kwast de highlight poeder aanbrengen. Je gezicht zal hierdoor nog meer stralen en het ziet er niet onnatuurlijk uit.

Hoe kies je de juiste kleur?

Het is belangrijk om de juiste kleur poeder te kiezen. Een poeder die te donker is zorgt voor een onnatuurlijke look en je gezicht kan zelfs oranje lijken. Het beste is om de poeder te testen op je kaaklijn. Wanneer de kleur vrijwel overeenkomt met je eigen kleur, zit je goed. Durf echter wel te experimenteren. Probeer verschillende kleuren, zodat je echt een poeder vindt die mooi bij jou past. In veel winkels kun je ook om advies vragen, zodat je een goede kleur poeder kunt vinden. Je kunt je natuurlijk ook eens laten informeren door iemand met verstand van zaken, bijvoorbeeld een medewerker in een winkel of een schoonheidsspecialiste.

Poeder, foundation en blush combineren

Wanneer je poeder wilt combineren met foundation en blush, doe je als eerste de foundation op je gezicht. Smeer het goed uit, anders krijg je strepen. Daarna doe je de poeder erover en vervolgens kun je de kaaklijn accentueren met blush. Je kunt ook wat blush bij je ogen doen, wanneer je bijvoorbeeld liever geen oogschaduw op wilt doen. Soms kan wat blush op je neus ook voor een mooi effect zorgen. Kijk ook hierbij goed wat er bij jouw huid past.
© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Foundation gebruiken voor een rijpere huidHoe kun je foundation gebruiken voor een rijpere huid? Je wilt niet dat je rimpels zichtbaar zijn als je foundation op h…
Foundation; welke past bij jou?Foundation heb je in verschillende soorten. Leer er hieronder meer over en ontdek welke foundation bij jou past.
Foundation: welke is geschikt voor jou?Foundations. Je hebt ze dekkend, luchtig, glanzend, mat, goedkoop, duur en in kleuren die geschikt zijn voor elke huid.…
Hoe je make-up langer blijft zittenHoe je make-up langer blijft zittenMake-up aanbrengen kan 's ochtends de kostbare tijd die je hebt aanzienlijk inkorten. Als je na een paar uur al ziet dat…

Pop art make-upPop art make-up kan ideaal zijn voor bijvoorbeeld Halloween of carnaval. Je gezicht lijkt net alsof het getekend is en p…
Nagelstyling: acrylnagels verwijderenNagelstyling: acrylnagels verwijderenAcrylnagels geven een mooi verzorgde uitstraling aan je handen en vingers. Ook kan acryl goed gebruikt worden om nagels…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 23-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.