Avène cosmetica: producten en verkooppunten

De producten van Avène zijn wereldwijd bekend vanwege de toevoeging van thermaal water afkomstig uit het Franse dorpje Avène. De cosmeticaproducten van Avène zijn samengesteld uit ingrediënten die ook door mensen met een gevoelige huid gebruikt kunnen worden. Avène heeft productlijnen voor gezicht en lichaam, maar ook zonbeschermingsproducten en make-up behoren tot het assortiment. Avène producten zijn te koop bij apotheken en gezondheidscentrums. Ook zijn de producten met korting te koop bij gespecialiseerde webwinkels. De prijzen bij de webwinkels liggen aanzienlijk lager.

Inhoud


Het merk Avène

Het cosmeticamerk Avène is vernoemd naar het gelijknamige dorpje Avène dat in een natuurgebied in Zuid-Frankrijk is gelegen. Dit dorp wordt door vele toeristen uit de hele wereld bezocht vanwege het thermaal water. Vooral mensen met huidproblemen, een gevoelige huid of littekens maken dankbaar gebruik van het heilzame water. Omdat er veel vraag is naar het thermaal water worden er producten onder de merknaam Avène verkocht over de hele wereld. Alle producten van Avène bevatten thermaal water van Avène.

Thermaal Water Avène

Avène Thermal Spring Water is zoals de naam al aangeeft thermaal water. Het water heeft een kalmerende en verzachtende werking op de huid. Door de samenstelling van het water kunnen tevens gevoelige huidtypen goed tegen dit product. Het product kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld het verwijderen van make-up, roodheid, na een chirurgische ingreep, na het scheren of epileren, enzovoorts. Het thermaal water van Avène wordt gebruikt in alle producten van Avène. Thermaal Water van Avène wordt verkocht in sprayflacons van 50, 150 of 300 milliliter.

Avène gezichtsproducten en lichaamsproducten

De meeste producten van Avène zijn gericht op gezichtsverzorging en lichaamsverzorging. Er is een onderscheid gemaakt tussen producten voor dagelijkse gebruik, speciale producten en anti-verouderingsproducten. De producten zijn er in vele varianten, denk bijvoorbeeld aan crèmes, maskertjes, lotions, zalfjes, spray, zeep, enzovoorts.

Speciale verzorging

Tot deze productgroep behoren onder ander producten voor de hypergevoelige huid en allergiegevoelige huid. Ook zijn er producten in het assortiment opgenomen onder de naam Cleanance voor het reinigen en zuiveren van de huid. De productlijn Cold Cream is speciaal ontwikkeld voor het tegengaan van de zeer droge huid. Wie last heeft van een rode huid kan gebruik maken van Avène Antirougeurs. Trixera+ wordt toegepast wanneer de droge huid gevoelig is voor atopie, D-Pigment voor pigmentvlekjes en Cicalfate voor het herstel van de gevoelige huid.

Dagelijkse verzorging

De gezichtsproducten voor het normale dagelijkse gebruik zijn er in twee productlijnen, te weten de Avène Hydrance Optimale ten behoeve van hydratatie van het gezicht en de Avène Essentiels met een vochtinbrengende en hydraterende werking.

Anti-veroudering

De anti-verouderingsproducten van Avène zijn ontwikkeld om de huidveroudering op het gezicht tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het bestrijden en corrigeren van rimpels, huidverslapping, enzovoorts. Avène heeft drie anti-aging productlijnen op de markt, te weten Ysthéal, Serenage en Eluaga.

Avène make-up

De make-up bestaat uit cosmetische verzorgingsproducten ter correctie en verbetering van de teint van de huid. Voorbeelden zijn poeders, penselen en foundation. Dankzij de samenstelling kunnen ook mensen met een zeer gevoelige huid deze make-up verdragen.

Avène zonproducten

Deze producten bieden bescherming tegen de zon en de kwalijke bijkomstigheden van teveel zonlicht en UV-straling. De producten zijn vooral geschikt voor mensen wiens huid te gevoelig is voor ‘normale’ zonbeschermingsproducten. Avène heeft in het assortiment onder andere zonnebrandcrème en andere lotions opgenomen. Tevens heeft Avène producten gelanceerd voor de momenten na het zonnen zoals aftersun en zelfbruinende crème.

Verkooppunten Avène (winkels en online)

Avène is te koop bij apotheken en gezondheidscentrums. Avène werkt met apothekers omdat zij opgeleid zijn om een juist advies te geven over welk product van Avène het meest geschikt is om te gebruiken bij bepaalde klachten of wensen. Een overzicht van alle verkooppunten kan je raadplegen op de website van Avène via de website eauthermaleavene.nl/verkooppunten. Avène is tevens online verkrijgbaar bij gespecialiseerde webwinkels. Bij deze webwinkels is het mogelijk om online advies te krijgen over de producten.

Prijsvergelijking

De producten van Avène kosten grofweg tussen de € 10,- en € 30,- per product. De prijzen bij de winkelverkooppunten zijn gebaseerd op winkeladviesprijzen en zijn overal ongeveer gelijk. Bij de webwinkels kan je Avène producten kopen met kortingen die al snel 10 procent bedragen. Wie goed zoekt op internet vindt zelfs webwinkels met kortingen oplopend tot 25%.

Lees verder

© 2014 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dr. Hauschka Cosmetica: producten en verkooppuntenDr. Hauschka Cosmetica: producten en verkooppuntenDe verzorgingsproducten van Dr. Hauschka Cosmetica omvatten producten voor gezicht, lichaam, mond en lippen, haren, bene…
Solgar: producten en verkooppuntenSolgar is een Amerikaanse producent van natuurlijke voedingssupplementen en vitamines. Solgar heeft ruim 300 producten o…
Aveda cosmetica: producten en verkooppuntenAveda cosmetica: producten en verkooppuntenDe verzorgingsproducten van Aveda bestaan uit producten voor onder andere huid, haar, parfum, cosmetica en lichaam. De p…
Rituals waar te koop? Overzicht winkelsDe winkelketen Rituals is gespecialiseerd in luxueuze cosmetica. Onderstaand lees je alles over de winkelketen Rituals e…

Gelaatsverzorging zelf uitvoerenGelaatsverzorging zelf uitvoerenEen gelaatsverzorging kan je boeken bij iedere schoonheidsspecialiste en in ieder wellnesscentrum. Vaak met een mooi pri…
Wat zijn belangrijke kenmerken van goede gelnagels?Wat zijn belangrijke kenmerken van goede gelnagels?Je handen zijn een deel van je lichaam dat iedereen te zien krijgt. Draag er daarom goed zorg voor. Een keuze die er voo…
Bronnen en referenties
  • Avène cosmetica, www.eauthermaleavene.nl
Advies-eb (275 artikelen)
Gepubliceerd: 04-12-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.