Gelaatsverzorging zelf uitvoeren

Gelaatsverzorging zelf uitvoeren Een gelaatsverzorging kan je boeken bij iedere schoonheidsspecialiste en in ieder wellnesscentrum. Vaak met een mooi prijskaartje eraan, gaande van vijftig euro tot soms zelfs honderden euro's. Maar waarom zou je dit niet zelf thuis eens uitproberen? Het is weliswaar minder relaxerend, maar wel een pak goedkoper. En bovendien heel eenvoudig uit te voeren.

Alles start met een goede voorbereiding

Leg alle benodigdheden klaar, kies voor jezelf een rustig plekje uit. Luister naar wat ontspannende muziek en steek een geurkaars aan om helemaal in de sfeer te raken.

Wat heb ik nodig?

Materiaal

 • 1 schaal met heet water
 • met hierin 8 opgerolde gastendoekjes
 • Wattenschijfjes
 • Tissues
 • Spatel
 • Maskerkwast

Producten

 • Reinigingsmelk
 • Tonic
 • Peeling
 • Masker
 • Dagcrème/nachtcrème
 • 100% aloë vera gel

Stappenplan

Neem een uitgespoeld gastendoekje uit het hete water. Leg dit even over je gezicht. De warmte zal ervoor zorgen dat je poriën zich openen, hierdoor worden alle producten beter opgenomen door de huid.

Reinigen

Neem een kleine hoeveelheid reinigingsmelk. Verdeel dit met roterende bewegingen over het gezicht, de hals en het decolleté. Deze cirkelvormige bewegingen zorgen ervoor dat het vuil gemakkelijk loskomt. Neemt een nat gastendoekje en veeg de reinigingsmelk weg.

Neem twee wattenschuifjes, doe hierop de tonic en dep ze over het gezicht. Deze zorgt ervoor dat de huid terug samentrekt en geeft vocht aan de huid. De tonic mag na elke stap gebruikt worden.

Peeling

Breng de peeling aan met een maskerkwast. Een peeling werkt in op de diepere huidlaag. Deze zal ervoor zorgen dat de dode huidcellen verwijderd worden. Kies bij voorkeur voor een peeling met kleine korreltjes. Na het aanbrengen van de peeling mag men deze nog bevochtigen met een klein beetje water en eventueel roterende bewegingen uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat de peeling actief blijft. Het is normaal dat de peeling prikt in de huid, de huid kan er ook rood uitzien nadien. Laat de peeling nooit langer inwerken dan vijf minuten.

Neem de peeling af met een nat gastendoekje en breng daarna terug tonic aan met behulp van wattenschijfjes.

Masker

Breng een dun laagje 100% aloë vera gel aan op het gelaat, breng daarop een dikkere laag van het masker aan met een maskerkwast. Vergeet de hals niet. De aloë vera gel zal zorgen voor een extra hydratatie. Het masker mag 15 minuten inwerken. Na 15 minuten zal je zien dat om sommige plekken in het gezicht het masker helemaal weg is en op andere plekken niet. Dit komt omdat de huid enkel opneemt wat het nodig heeft. De plekken waar het masker volledig weggetrokken is, zijn dus de plekken die het meest gevoed moesten worden.

Het masker hoeft nog niet meteen afgespoeld te worden. Indien er nog genoeg product aanwezig is op het de huid kan je dit gebruiken voor de massage. Indien je liever werkt met een ander product, dan neem je het masker terug weg met een nat gastendoekje en breng je terug tonic aan op de huid.

Massage

Gebruik voor de massage ofwel het masker, ofwel een dagcrème, ofwel een massagecrème speciaal voor het gezicht. De massage duurt bij voorkeur ook een 15 tal minuten. Begin met het product in enkele grote strijken over je hele gezicht, hals en decolleté te verdelen. Masseer daarna stap voor stap, begin bij het voorhoofd, de wenkbrauwen, de slapen, de kaken, de neus, de mond, de hals en het decolleté. Varieer in je bewegingen, voel wat prettig en ontspannend is voor jou. De massage dient langzaam uitgevoerd te worden.

Na de massage wordt het overtollige product terug afgenomen met een nat gastendoekje en gebruik je nogmaals de tonic.

Dag- of nachtcrème

Afhankelijk van het tijdstip van de dag breng je een dag- of een nachtcrème aan. Kiest een crème die bij je huid past. Je kan kiezen voor een hydraterende crème, een anti-rimpelcrème, een crème tegen een vette huid, ...

Hoe vaak?

De volledige gelaatsverzorging zoals deze hier beschreven staat wordt best een keer per maand uitgevoerd vanwege de peeling. Het aanbrengen van een masker alleen kan wekelijks gebeuren. De reiniging mag dagelijks zowel 's morgens als 's avonds gedaan worden.

Hoe kies ik de juiste producten?

Om de juiste producten te kiezen is het van belang om te weten welk huidtype je hebt. Je kan dit gratis laten bepalen in de meeste parfumeriewinkels. De verkoopsters zijn erop getraind huidtypes snel te kunnen herkennen. Voor meer zekerheid kan je ook een volledige huidanalyse laten doen. Hiervoor kan je terecht bij de schoonheidsspecialiste.
Natuurlijk kan je ook variatie brengen. De ene keer heb je misschien last van puistjes en kies je voor een acne behandeling, terwijl je tijdens de winter vaker last kan hebben van een droge huid en liever hydraterende producten gebruikt.
© 2014 - 2024 Edeleu, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness arrangement en weekend. Wellness betekent ontspannen. Overal in het land is wel een wellness-centrum te vinden.…
Wellness uit Hawaï – Lomi Lomi Nui MassageHawaï is niet alleen bekend als vakantieparadijs, maar ook als wellness oase. Lomi Lomi Nui – de van daar stammende temp…
Wellness, de weldaad van rust en reinheidWellness, de weldaad van rust en reinheidWellness lijkt ook weer zo’n toverwoord wat plotseling overal opduikt. Wat bedoelen we eigenlijk met wellness en wat zij…
BBB: buik, billen en benen: huidverzorgingBBB: buik, billen en benen: huidverzorgingHet probleemgebied voor veel vrouwen zijn de billen, de buik en de benen. Vet kan zich makkelijk ophopen en het is een g…

Review: Global Perfect Pore Minimizer van SisleyrecensieReview: Global Perfect Pore Minimizer van SisleyWanneer je na het opbrengen van een dagcrème een foundation wilt aanbrengen, kun je nog een tussenstap nemen: een produc…
Aveda cosmetica: producten en verkooppuntenAveda cosmetica: producten en verkooppuntenDe verzorgingsproducten van Aveda bestaan uit producten voor onder andere huid, haar, parfum, cosmetica en lichaam. De p…
Bronnen en referenties
 • Opleiding wellnessconsulente, cursus wellnesstechnieken, 2012-2013
Edeleu (9 artikelen)
Gepubliceerd: 08-12-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.