Grannyhair haartrend. Je haar grijs verven?

Grannyhair haartrend. Je haar grijs verven? Je haar grijs verven? In 2015 en 2016 is het een trend om je haar grijs te verven. Vooral zilvergrijs, of titanium grijs, is hip. Trendy grijs haar wordt met nadruk gewaardeerd als het een warme zilverachtige glans heeft. Jonge mensen die hun haar grijs verven, vallen op. Grijs haar op donker haar geeft een donkere metaalachtig kleur, terwijl het op blond haar heel licht uitkomt. Blauwachtige grijs haar valt echter het meest op. Om haar grijs te verven wordt donker haar eerst ontkleurd. Dit kan het beste door een kapper gedaan worden. Je haar grijs verven terwijl je nog jong bent, het is in 2015 een trend. Op sociale media circuleren foto's van steeds meer jonge vrouwen (soms ook mannen) die hun haar grijs verven. Men gebruikt hashtag #grannyhair om het resultaat te laten zien. De grijze haarverf varieert van parelblond tot diep blauw en metaalachtig, en daar tussenin zitten schakeringen grijs haar. Vijftig tinten grijs, maar dan op je hoofd. Grijs geverfd haar doet ook wel denken aan zilverblond of donker parelblond. Een mooie metaalachtige glans op donker haar doet het als modeverschijnsel ook erg goed. Grijze haarverf geeft op blond haar een lichte frisse grijze kleur, met een warme gloed. Op donker haar een warme donkere grijze gloed. Grijs geverfd haar laat zich ook prima combineren met accenten, zoals paarse, blauwe of roze streepjes, of geaccentueerde lokken. Het egale zilvergrijze haar is echter erg mooi van zichzelf. Warm, cool, trendy, apart, modern, chique en toch sexy. Hoe verf je je haar grijs?

Granny hair

Veel modellen en beroemdheden hebben hun haar in 2015 en 2016 al grijs geverfd, vooral grijs met een zilveren glans is erg geliefd. De trend om haar grijs te verven wordt online steeds vaker gevonden op bijvoorbeeld Instagram en Facebook. Je haar grijs verven is niet moeilijk. Het is echter (net als blonderen) niet zo goed voor je haar. Je haar kan er op den duur broos van worden, en het kan afbreken. Het vergt dus wel extra verzorging voor je haar.

Granny hair met grijze wax. Bron: printscreen met toestemming / Bron: Gentle Jane - YouTubeGranny hair met grijze wax. Bron: printscreen met toestemming / Bron: Gentle Jane - YouTube

Waarom je haar grijs verven?

Grijs haar is altijd een symbool van ouderdom geweest, dus waarom zou je je haar grijs verven? De meeste mensen willen niet oud lijken. Maar toch vindt men in de modewereld de grijze lokken van grijs geverfd haar bij jonge modellen, ineens prachtig. Grijs haar, en dan vooral zilvergrijs haar, heeft inderdaad een aparte warme uitstraling. Als je heel jong bent, en dan ook nog eens erg mooi, val je extra op. Dat is een ding wat zeker is, en veel mensen vinden het heel erg mooi staan. Grijs haar heeft op blond, bruin en zwart haar een ander kleureffect. Zilvergrijze verf geeft aan zwart haar een apart diep metaalachtig effect, op blond haar heeft het juiste een heel licht zilver effect. Zilvergrijs haar geeft ook een zilverachtig effect. Als je van jezelf grijze ogen hebt staat het extra mooi. Als je jong bent staat het grijze haar erg sexy.

Grijs geverfd haar, nadelen

Aan grijs geverfd haar zitten ook nadelen. De prachtige zilvergrijze kleur blijft meestal maar kort in je haar zitten. Na een paar keer wassen is de kleur al een stuk minder. Dat heeft te maken met het kleurproces van je haar. Koele kleurtinten pakken minder goed op haar. Grijze verf wordt op ontkleurd haar aangebracht maar trekt er onvoldoende in. De kleur grijs wast er daardoor snel weer uit. De kapper kan je hierover het beste informeren. Om de kleur langer vast te houden wordt gebruik van zilvershampoo aanbevolen, en het gebruik conditioners voor grijs (geverfd) haar.

Hoe verf je je haar grijs?

Wil je meedoen aan de grannyhair trend en wil je je lokken in een blijvende kleur grijs laten verven? Dan is het 't beste om je haar door een kapper te laten verven. Wil je thuis aan de slag met echte haarverf, dan loop je het risico dat de kleur heel anders uitvalt dan wat je in gedachten had, maar dat is met haarverf natuurlijk wel vaker het geval. Wil je zelf aan de slag dan kan je de verschillende methodes (op eigen risico voor het geval het resultaat je tegenvalt) thuis uitproberen.

Granny hair look met Directions Lilac

Directions Lilac haarverf geeft een zilvergrijs effect op mooi geblondeerd haar. Het is een semi-permanente haarverf. Het wil zeggen dat het een tijdje blijft zitten, maar op den duur weer uit je haar gewassen wordt. Hoelang de kleur blijft zitten is afhankelijk van hoe vaak je je haar wast en hoe sterk de zilvergrijze kleur in je haar getrokken is. Hoe sterk de kleuring is hangt weer af van hoe gevoelig je haar is voor opname van de kleurpigmenten (geblondeerd haar is in meer of mindere mate poreus en daardoor gevoeliger voor opname van kleurpigmenten). Directions Lilac is een betaalbare pot haarverf en het kan een verrassend mooi zilvergrijs effect op geblondeerd haar geven. Probeer het wel eerst uit op een (al dan niet geblondeerd) plukje van je haar en laat het minimaal twee uur zitten om een optimaal kleureffect te verkrijgen, en dan kan je zien of de grijze kleur je bevalt. Dit merk verf in de kleur Lilac 'pakt' op goed geblondeerd haar en je hoeft je haar dus niet eerst te ontkleuren om het granny-haireffect te verkrijgen.

Zelf je haar zilvergrijs verven door eerst te ontkleuren

Als je kiest om zelf je haar grijs te verven, lees dan eerst goed op de verpakking wat er wordt aangeraden. Moet je je haar eerst ontkleuren of niet? Het is ook afhankelijk van het uiteindelijke effect wat je wilt bereiken. Wil je op zwart haar een metallic look hebben dan is het bijvoorbeeld anders dan wanneer je grijs op blond haar wilt zetten. Het haar ontkleuren lijkt noodzaak om het haar egaal grijs te kunnen verven als je echt licht grijs haar wilt. Eigenlijk laten veel mensen ontkleuren liever door een kapper doen, omdat men over het algemeen weinig ervaring heeft met haar thuis grijs verven. Methodes om je haar grijs te (laten) verven zijn:
  • het haar door een kapper laten ontkleuren of het haar zelf ontkleuren.
  • gebruik van (een) 'developer.'
  • dan de kleur Silver van Directions in het ontkleurde haar, of gebruik asblonde haarverf.
  • vervolgens de kleur bijhouden met zilvershampoo en zilver haar conditioners en/of zilver toner.

Dergelijke middelen zijn ook bij een kapperswinkel te verkrijgen, plus advies, maar aangeraden wordt het haar bij een kapper te laten ontkleuren en/of grijs verven, en niet zelf te gaan experimenten. Wil je het toch zelf doen, kan je gebruikmaken van onderstaand stappenplan. Je moet eerst je haar ontkleuren om je haar grijs te verven. Vervolgens kan je een haarverfmengsel aanmaken van de volgende drie producten: De hoeveelheden zijn afgestemd op kort haar.
  • L’Oréal Professionnel - LuoColor - Révélateur - 30 Gram.
  • L’Oréal Professionnel - LuoColor - Nr. P01 - 20 Gram.
  • L’Oréal Professionnel - Majirel - Nr. 1 - 1 druppel.

Pas de hoeveelheden aan voor langer haar. Voorkom gebruik van teveel zwarte haarverf omdat je haar anders niet de mooie grijze kleur krijgt.

Tijdelijk je haar grijs of zilver verven

Als je eerst eens wilt uitproberen hoe een grijs of zilvertint jou staat, en je wilt de kleur kunnen uitwassen, dan kan je experimenteren met (semi-permanente) haarverf kleuren zoals Crazy Color (zilver), of Manic Panick (Lie Locks). Op blond of geblondeerd haar vallen deze tijdelijke kleuringen verschillend uit. Crazy Color Zilver geeft een sprankelende zilvergloed aan blond haar, en Manic Panick (Lie Lock) geeft meer het grannyhair kleureffect. De dosering is lastig aan te geven. Je kunt het beste de aanwijzingen op de verpakking goed lezen en het effect eerst op een kleine haarpluk uitproberen en aan de hand daarvan bepalen of je meer of minder wilt gebruiken. Op sterk geblondeerd haar is de kleur na een maand weer uitgewassen. Hoe deze kleuren uitvallen op donker haar is niet te voorspellen, maar waarschijnlijk zie je dan minder van de kleuren terug. Je haar moet dus wel blond zijn voordat je deze kleurspoelingen gebruikt.

Lees verder

© 2015 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spreien en dekens haken met vierkantjes en granny squaresSpreien en dekens haken met vierkantjes en granny squaresHaken is weer helemaal hip. Met behulp van gehaakte vierkantjes en granny squares worden de mooiste assecoires gemaakt,…
Help, ik heb een bad hair dayHelp, ik heb een bad hair dayWanneer je haar niet goed zit, heb je een "bad hair day". Een bad hair kan een hele negatieve invloed hebben op je stemm…
Synthetische hair extensions, voor- en nadelenSynthetische hair extensions, voor- en nadelenWelke vrouw droomt er nu niet van een bos mooi en vol haar? Helaas zijn veel mensen niet gezegend met zo'n mooie bos haa…
Arthur Japin: Een typisch Japin personageArthur Japin: Een typisch Japin personageArthur Japin schrijft vaak een kenmerkend soort boeken. Vanuit historisch oogpunt schrijft hij romans waarin het hoofdpe…

Droge huid benen: wat kun je hieraan doen?Droge huid benen: wat kun je hieraan doen?Mensen die last hebben van een droge huid, hebben vaak ook last van een droge huid op de benen. Droge onderbenen kan het…
Lush Oxford Street en hun productenLush Oxford Street en hun productenLush houdt zich bezig met het bedenken en produceren van diervriendelijke en natuurlijke cosmetica-producten. Inmiddels…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: OpenClipart-Vectors, Pixabay
  • www.ze.nl
  • http://www.beautyjournaal.nl/2013/11/01/grijs-is-het-nieuwe-blond-monique-bekend-kleur-bij-kimm-koffijberg/
  • http://www.ouders.nl/forum/huis-tuin-en-keuken/haar-grijs-verven
  • https://youtu.be/DMWSSmmLoX4
  • http://www.haarshop.nl/blog/2015-07-zelf-haar-grijs-verven
  • https://www.wiewathaar.nl/checklist-voor-granny-grey-haar/
  • https://youtu.be/_mJZdSL1YYo
  • Afbeelding bron 1: Gentle Jane - YouTube
Reacties

Anita, 11-08-2016
Hallo,
Ik wil mijn haar in een paar tinten grijs/blauw verven. Mijn haar is al volledig grijs. Kan ik het dan zo verven of moet ik het eerst alsnog behandelen (ontkleuren, alhoewel grijs haar geen kleurpigment meer bevat). Ik hoor graag van u.
M vr Gr Anita Reactie infoteur, 11-08-2016
HI beste Anita,

Er kan met haar verven snel iets mis gaan. Je kunt je haar daarom het beste aan een kapper laten zien en het daar eens vragen. Als je dat teveel gedoe vindt kan je op een plukje (achterin je nek of zo) uitproberen welk effect op jouw haar het beste uitpakt. Aangezien je haar al grijs is zou ik wel denken dat er geen ontkleuring meer in moet. Ontkleuren is erg agressief en je haar is al grijs dus de kleur verlevendigen zal vast wel effect hebben. Probeer het (zonder ontkleuring!) eerst eens uit op een plukje met verf of zilvershampoo of een van de andere genoemde producten, zodat je kunt zien of de kleur meer naar je zin wordt.

Als je er niet uitkomt kies dan toch liever voor een bezoek aan de kapper.

Hartelijke groet :)

Cf Knijpinga, 02-04-2016
Hoi ik wil ook grijs haar nouja zo, n prachtige coole donkergrijze kleur maar mn haar is zwart geverfd, heb van mezelf veel grijs maar lang niet overal. zou dat kunnen bij mij over een paar jaar hoor? mvg claudia Reactie infoteur, 04-04-2016
Hi, denk dat je hier toch mee naar een kapper moet. Vraagt vrijblijvend advies aan een kapper die bekend staat om meer excentriek werk, dus geen gewone kapper. Kinki Kappers kunnen je denk ik goed adviseren. Kijk ook eens op Facebook: https://www.facebook.com/KinkiKapper/

Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 10-10-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.