Mooie gladde benen

Mooie gladde benen De zon begint weer te schijnen, dus de rokjes en jurkjes kunnen weer aan. Dan is het ook weer tijd om onze benen van top tot teen te verzorgen, want ze moeten wel goed voor de dag komen. Wil je weten hoe je je benen glad en glanzend krijgt? Hier enkele tips voor mooie gladde benen. Voordat we de korte rokjes en mooie jurkjes weer aan kunnen doen, moeten je benen eerst van hun wollige wintervachtje worden ontdaan. Daarna is het zaak om die eigenwijze haargroei de hele zomer onder controle te houden. Gelukkig zijn er genoeg maniereren om je benen te ontharen.

Welke manieren

Scheren

De meest bekende en gebruikte manier is scheren. Scheren is de snelste en meest pijnloze manier van ontharen. Echter is het nadeel dat de haartjes binnen de kortste keren terug komen.

Ontharingscreme

Wil je langer gladde benen houden, dan kan je eens ontharingscreme proberen. Het resultaat is echter niet bij iedereen even goed. Test de ontharingscreme eerst op een klein stukje huid om te kijken of er geen allergische reactie ontstaat.

Epileren

Epileren is eenvoudig en snel, maar kan wel heel pijnlijk zijn. Er zijn epileerapparaten te verkrijgen, die de pijn verzachten met een massagesysteem of met een ijskoeler die de geëpileerde stukjes direct koelt.

Harsen

De meest effectieve manier, die je zelf kan doen om je benen mooi glad te krijgen, is harsen. Met harsen blijven de haartjes zo'n zes tot acht weken weg en als ze terug komen zijn ze zacht. Ideal dus, maar je moet wel tegen de pijn bestand zijn. In tegenstelling tot epileren wordt er met harsen namelijk hard aan de huid getrokken.

Body sugar

Bij de schoonheidsspecialist kunnen je benen worden onthaard met een body sugar. Deze honderd procent natuurlijke suikerpasta, verwijdert het haar en daarnaast ook meteen de dode huidcellen. Body sugar is minder pijnlijk dan harsen en de kans op ingegroeide haartjes is minimaal.

IPL of laser

Tot slot kun je je benen ook laten ontharen met IPL of laser. Met IPL worden de haartjes verwijdert met flitslicht. Het flitslicht vernietigt de haarfollikel en deze is daardoor niet meer in staat een nieuwe haar aan te maken. Ook met de lasertechniek worden de haarfollikels vernietigt, dus ook dit is een definitieve ontharingsmethode.

Gevoelige huid

Heb je na het ontharen last van een geïrriteerde huid? Geef je huid dan rustig de tijd om te herstellen. Scrub nooit meteen na het ontharen, ga niet direct in de zon liggen en smeer er geen geparfumeerde bodylotion op, maar gebruik in plaats daarvan een verkoelende en desinfecterende gel.

Finishing touch

Een wekelijkse scrubbeurt is een must voor mooie en gladde benen. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en gaan je benen er weer stralend uitzien. Smeer na het scrubben je huid altijd in met een neutrale en hydraterende creme of bodylotion. Dat voorkomt huidschilfers en uitdroging. Ook kun je een zelfbruiner gebruiken voor een mooi bruin tintje.
© 2011 - 2024 Jes1978, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vragen en antwoorden over ontharenOngewenste haartjes, hoe raak je ze kwijt? Met crème, hars of toch een scheermesje? U leest hier vragen en antwoorden ov…
Ontharen: wenkbrauwen, oksels, benen en bikinilijnOntharen: wenkbrauwen, oksels, benen en bikinilijnOntharen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Maar als je het nog nooit hebt gedaan hoe begin je dan eigenl…
Verschillende manieren om je benen te ontharenVerschillende manieren om je benen te ontharenVeel vrouwen vinden het maar lastig, die haren die op hun benen groeien. Gladde benen zijn namelijk wel zo fijn, maar he…
Overbeharing, wat er tegen te doen?In onze samenleving is het nu eenmaal mode om jezelf glad te scheren, onder de oksels, op je borst, en voor vrouwen zelf…

Beauty: Verzorging van de mannenhuidBeauty: Verzorging van de mannenhuidDe man is zich de laatste jaren ook beter gaan verzorgen en beperkt zich niet meer tot water en zeep en wat aftershave.…
Let op de houdbaarheid van cosmeticaLet op de houdbaarheid van cosmeticaCosmetica, een verzamelnaam voor allerlei verzorgingsproducten, worden door iedereen elke dag gebruikt. Niet iedereen is…
Jes1978 (53 artikelen)
Gepubliceerd: 20-05-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.