Beauty: Verzorging van de mannenhuid

Beauty: Verzorging van de mannenhuid De man is zich de laatste jaren ook beter gaan verzorgen en beperkt zich niet meer tot water en zeep en wat aftershave. Waren er eerst vooral producten voor de vrouw en maakte sommige mannen daar ook wel eens gebruik van, inmiddels ligt dat een stuk genuanceerder. Er is voor de man ook van alles te koop en terecht. De mannenhuid is wezenlijk anders dan de vrouwenhuid.

Grote verschillen mannenhuid versus vrouwenhuid

Er zijn een aantal essentiële verschillen in huid tussen man en vrouw. Dit heeft te maken met het hoge gehalte testosteron. Enkele van de grootste verschillen opgesomd;
  • De huid is een stuk gevoeliger dan die van de vrouw. Dit klinkt vreemd, maar heeft te maken met het scheren.
  • De huid van de man heeft over het algemeen een hogere zuurgraad dan die van de vrouw. Zeker met het gebruik van producten kan dit belangrijk zijn.
  • Maar de huid van de man is ook aanzienlijk dikker, zeker zo’n 20% en is de doorbloeding aanzienlijk beter.
  • Dat er meer mannen met mee-eters zijn dan vrouwen, heeft te maken het feit dat er meer mannen een vettere huid hebben dan vrouwen.
  • Een voordeel voor de man versus de vrouw is het verouderingsproces. De huid veroudert aanzienlijk later en de elasticiteit is groter.

Al met al dus reden om daar aparte producten voor op de markt te brengen. Dit naast het feit dat men die producten ook wel graag verkocht ziet worden en aangezien de man het niet meer als per se vrouwelijk ziet (mede dankzij de metroman), zijn speciale mannen cosmeticalijnen heel gewoon geworden.

Verzorging mannenhuid

Reinigen

Het reinigen is niet wezenlijk anders dan de vrouwenhuid, alleen is het assortiment voor vrouwen veel groter. Reinig met een speciale gezichtszeep of gel in de ochtend en de avond je gezicht. Scheren vindt ná het wassen plaats, hiermee heb je meer kans om ontstekingen te voorkomen.

Scrubben

Scrubben is ook een vorm van reinigen. Alleen wat radicaler. Maar goed om de dode huidcellen te verwijderen. Als je als man een speciale mannenlijn gebruikt zit er vaak ook een scrub bij, maar als dit niet zo is kan er ook een losse scrub gekocht worden. Laat je wel adviseren over het type scrub, want een huid met bijvoorbeeld couperose kan immers minder hebben (wil je het proces niet verergeren). Eenmaal per week scrubben is voldoende om de verwijderingen van dode huidcellen bij te houden.

Bescherming

Na het wassen is het goed de huid te beschermen (denk aan invloed zon, airco, vervuiling lucht etc.) en dat doet doe je met een goede gezichtscrème voor mannen. Een hydraterende crème is meestal het meest geschikt vanaf zo’n 25 jaar, maar neem er wel een die aansluit bij het type huid wat je hebt.

Voeding

Ook tijdens de nachtelijke uren is het goed een crème te gebruiken. Deze crème heeft minder een beschermende rol, maar meer een voedende rol. De huid herstelt zich tijdens de nachtelijke uren en dan kan de huid – die eerder uiteraard eerst schoon gemaakt is – wel wat extra’s gebruiken. Een voedende crème is dan uitermate geschikt.
Voor een optimaal resultaat is er eventueel ook een bijpassende ooggel of crème.

Spreekt voor zich dat na het scheren een aftershave balm geen overbodige luxe is. Meerdere lijnen hebben nu ook voor mannen e.e.a. op elkaar afgestemd en is er ook een balm te koop die de huid kalmeert en fris aan laat voelen.

Tot slot

Strikt genomen is het ‘ritueel’ dus niet wezenlijk anders dan dat van een vrouwenhuid, alleen zijn de producten anders en specifiek afgestemd op de mannenhuid.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: MannencosmeticaBeauty: MannencosmeticaVoor de ene man is het nog een deur te ver en de ander maakt er gretig gebruik van… en waarom ook niet. Alsof de mannenh…
Beautytips voor de manBeautytips voor de manTypisch dat destijds de Egyptenaren al wel bezig waren met allerlei beautyproducten voor zowel mannen als vrouwen. De we…
Huidverzorgingsproducten voor mannenHuidverzorgingsproducten voor mannenSteeds meer mannen hebben behoefte aan een goede huidverzorging. Huidverzorging voor mannen staat - vergeleken met de pr…
Beauty: Verzorging lippen, een rode mondBeauty: Verzorging lippen, een rode mondDe verzorging van de lippen wordt door menigeen afgedaan als onzinnig, dit terwijl de lippen uiterst gevoelde huid betre…

Alles over zelfbruinersAlles over zelfbruinersVeel mensen gebruiken zelfbruiners. Maar wat zijn dat nu eigenlijk? Een zelfbruiner is, zoals de naam al zegt, een produ…
Mooie gladde benenMooie gladde benenDe zon begint weer te schijnen, dus de rokjes en jurkjes kunnen weer aan. Dan is het ook weer tijd om onze benen van top…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 20-05-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.