Huidverzorging voor mannen

Een aantal jaren geleden konden maar weinig mensen zich voorstellen dat mannen smeersels zouden gaan gebruiken. Deze trend is echter meer en meer in opkomst en er komen steeds meer producten voor mannen op de markt. Eigenlijk is het helemaal niet zo vreemd, want het is belangrijk om je huid goed te verzorgen, dat is niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen zo. Mannen geven steeds meer geld uit aan huidverzorging. Vroeger viel huidverzorging van de man alleen in de categorie scheren en douchen. Tegenwoordig zijn er verschillende crèmes op de markt en voor de echte freaks mannenmake-up. Veel mannen zullen zich afvragen waarom die mannen dan geen vrouwenproducten gebruiken, want dat kan toch ook?

In principe kunnen mannen probleemloos de vrouwenproducten gebruiken. De samenstelling van mannenproducten is vaak hetzelfde alleen is er een ander parfum aan toegevoegd en heeft het product een mannelijk uiterlijk. De schoonheidsspecialiste maakt ook geen verschil tussen een mannen- en een vrouwenhuid.

Er zijn feitelijk nog wel een paar verschillen tussen de huid van mannen en de huid van vrouwen. De huid van mannen is namelijk een stuk dikker dan die van vrouwen. Ook is de huid van de man vetter. De ph-waarde van de huid van de man is ongeveer 6,5 en die van een vrouw 5,8.

Scheren

De huid van een man wordt vaak dagelijks geschoren. Het is vaak het geval dat de huid gaat irriteren, dat is erg vervelend en ziet er niet mooi uit. Daarom is het belangrijk om een ruime hoeveelheid scheergel of schuim te gebruiken. Ook een scherp mes voorkomt irritatie en scheer altijd met de haren mee. Het is ook belangrijk om de huid na het scheren te kalmeren met aftershave. Je kan je huid ook regelmatig scrubben, dat verzorgt je huid ook goed. Kies er een die de huid kalmeert en verkoelt. Van het merk L'oreal verkopen ze ook verschillende producten die je kunt gebruiken na het scheren.

Vette huid

Mannen hebben een hoger testosterongehalte, dit zorgt er onder andere voor dat mannen een vettere huid hebben dan vrouwen. De meeste mannen kunnen dus beter geen vette crème gebruiken. De vette huid is vaak ook een voordeel. Een vette huid verouderd namelijk minder snel, vandaar dat je bij vrouwen ook sneller rimpels en lijntjes ziet. Heb je als man toch een droge huid, dan kan je het beste een hydraterende crème gebruiken, want door het scheren voor de huid nog droger.

Huidverzorging

Mannen kunnen het beste ook elke dag hun gezicht wassen. Het beste kun je geen zeep gebruiken, want dat is slecht voor je gevoelige huid op je gezicht. Je kan hiervoor het beste een face-wash gebruiken. Voor een goed verzorgde huid kun je je gezicht ook wekelijks scrubben, neem ook regelmatig een gezichtsmasker en gebruik elke dag een verzorgende crème.

Zoals je hierboven kunt lezen is het helemaal niet zo gek om als man je huid goed te verzorgen. Met een verzorgd uiterlijk ben je immers ook aantrekkelijker voor vrouwen. De producten kun je kopen bij de drogist, maar ook bij de parfumerie verkopen ze verschillende producten voor mannen. Het is even testen wat jij fijn vind.

L'oreal Men Expert

Als je op zoek bent naar een goede en betaalbare huidverzorging, dan heeft L'oreal waarschijnlijk een goede lijn voor jou, namelijk de Men Expert. De potjes en crèmes zijn makkelijk herkenbaar aan de oranje delen. Ze zijn ook gewoon te koop bij de drogist en zelfs regelmatig in de aanbieding. Dus als je dit eens uit wilt proberen is L'oreal ideaal. Een aantal goede producten zijn:

Hydra Energetic; dagelijks hydraterende verzorging, anti-vermoeidheid
Deze gel kun je prima gebruiken na het scheren, het hydrateert je huid en zorgt dat deze er fris uitziet. De crème werkt 24 uur, dus dat is wel prettig. Ook verdwijnen de donkere kringen om je ogen. Het plakt niet en het trekt snel in.
Hydra Energetic; verfrissende reinigingsgel
Deze gel is ideaal om je gezicht mee te wassen, je kan dit 's morgens en 's avonds gebruiken. Het zuivert de huid en droogt niet uit. Het ruikt ook erg lekker.
Hydra Energetic; aftershave balsem, verkoelend effect
Deze aftershave is perfect voor na het scheren. Het voorkomt roodheid, irritaties en het verzorgd de huid. Het heeft ook nog eens een speciaal effect, namelijk het ice-effect. Het voelt even aan al -2 graden!
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
BB crème, het geheim voor een mooie huidBB crème, het geheim voor een mooie huidIn Azië is het al jaren een van de best verkochte beautyproducten en sinds kort is het ook in Nederland verkrijgbaar: BB…
Make-up tips voor de donkere of getinte huidOp internet zijn heel veel tips te vinden over make-up en haar. Vaak zijn deze tips het meest geschikt voor mensen met e…
De huid optisch gladder en egaler makenDe huid optisch gladder en egaler makenRegelmatig een peeling en goede huidverzorging toepassen kan bijdragen aan een gladdere huid. Daarnaast zijn er middelen…
Drie tips voor een goede huidverzorgingDe schoonheid begint met een mooie huid, en als u de rest van uw leven een mooie en gezonde huid wilt hebben, zijn er dr…

Wenkbrauwen bepalen het gezichtWenkbrauwen bepalen het gezichtWenkbrauwen geven het gezicht zoveel expressie en toch maakt menig vrouw zich fraai op, maar neemt de wenkbrauwen er nie…
Beauty Trends, nieuw en vernieuwdBeauty Trends, nieuw en vernieuwdBestaat het “beautytrends’? ... Wel degelijk, want in zoveel zaken heb je hetgeen er al is en als er iets nieuws bij kom…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 15-12-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.