De huid optisch gladder en egaler maken

De huid optisch gladder en egaler maken Regelmatig een peeling en goede huidverzorging toepassen kan bijdragen aan een gladdere huid. Daarnaast zijn er middelen om de huid er optisch gladder uit te laten zien. Het gebruik hiervan dient subtiel te worden toegepast, anders ziet het er heel onnatuurlijk uit op de huid en bereik je slechts het tegenovergestelde.

Peeling

Om het huidoppervlak glad te maken is een peeling een goed middel. Oude huidcellen worden verwijderd en een gladder huidje komt te voorschijn. Pas dit dus regelmatig toe. Ook de make-up zal mooier tonen en beter blijven zitten.

Hydrateren

Een mooie huid is goed gehydrateerd. Dat kan met een hydraterende crème, die het vocht vasthoud in de opperhuid. Ook een hydraterend masker kan regelmatig worden toegepast. Doeltreffender is het gebruik maken van een vapozone of stoomapparaat. Na deze behandeling de porien sluiten met een licht adstringerende lotion en het vocht in de huid ‘verzegelen’ met een hydraterende crème.

Hyaluronzuur

Bij rimpels kunnen huidverzorgingsproducten waarin hyaluronzuur is verwerkt worden gebruikt. Na regelmatig gebruik worden de rimpels van binnenuit opgevuld, waardoor een gladdere huid ontstaat. Pierre Ricaud heeft een crème met de naam: Hyalurides Expert, met een drievoudige anti-rimpelwerking. In deze crème is hyaluronzuur verwerkt. Bij zeer diepe rimpels zal naar andere methodes moeten worden gezocht, zoals: fillers, chemische peelings, enz. Overleg dit eventueel met een cosmetisch chirurg.

Huidbeeld verfijnen

L’oreal heeft de lijn Skin Perfection. Deze huidverzorgingsproducten maken de poriën kleiner, verfijnen het huidbeeld en maken de huid egaler. Kijk bij de keuze van huidverzorgingsproducten niet alleen naar het huidtype, maar ook naar de leeftijd. Een rijpere huid heeft andere behoeften dan een jonge huid.

Licht weerkaatsende pigmenten

Er zijn verschillende producten verkrijgbaar, waarin lichtweerkaatsende pigmenten zijn verwerkt. Hierdoor vallen eventuele onvolkomenheden minder op en ziet het huidoppervlak er gladder en egaler uit. Er zijn o.a. foundations, gezichtspoeders en concealers te koop met deze lichtweerkaatsende deeltjes. Een bekende foundation die het licht weerkaatst is Lumi magique foundation van l’oreal Paris. Er is ook een primer en concealer van deze lijn verkrijgbaar. Yves Rocher heeft ook een dergelijke foundation en er zijn meer merken die lichtweerkaatsende deeltjes verwerken in hun producten.

Polymeren

Primers met polymeren die zich als het ware versmelten met de huid, maken het huidoppervlak glad. De make-up houdt beter en langer en er ontstaat een egaler huidbeeld. Een voorbeeld is L'Oreal Skin Perfection Magic Instant Blur.

Andere primers

Een primer die in 5 seconden resultaat geeft is de Perfect Blur van Garnier. Het product geeft een gladder huidoppervlak en er is minder make-up nodig. Max Factor heeft onder de naam Facefinity een 3-in-1 foundation die tevens een primer bevat. Daarnaast heeft dit merk ook van Facefinity een primer die de foundation langer laat houden.

Egaler van kleur

Om de huid egaler van kleur te maken heeft Max Factor een CC cream, die de huidskleur een beter aanzien geeft. Er is een variant voor de lichte en voor een donkerder huidskleur. Er zijn meer merken die een CC cream verkopen.

Gekleurde concealers

Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van gekleurde concealers. Een huid met rode adertjes moet ook worden behandeld met een couperose crème. Daarnaast kan de roodheid worden gecamoufleerd met een groene tint. Stel de huid niet bloot aan grote temperatuurschommelingen en vermijd alcohol of nicotine. Gele tinten of oranje tinten camoufleren blauwe kringen onder de ogen. Beige camoufleert andere oneffenheden.

Oplichten van plooien en schaduwen

Het oplichten van schaduwen en plooien, kan het gezicht optisch gladder maken. Gebruik hiervoor highlighters die glansdeeltjes bevatten die het licht weerkaatsen.
© 2014 - 2024 Ymannee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Chemische peelings - Gom je rimpels weg!Wil je een jonge huid zonder rimpels, dan kan je opteren voor een chemische peeling. De opperhuid wordt verwijderd en di…
Hyaluronzuur - Cosmetica, injecties, supplementenHyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van het bindweefsel dat tot dertig keer zijn volume aan water kan vasthouden…
Hyaluronzuur goed tegen rimpels, tegen artrose en droge huidHyaluronzuur goed tegen rimpels, tegen artrose en droge huidWat is hyaluronzuur? Hyaluronzuur is belangrijk om vocht in de huid vast te houden. Ook speelt Hyaluronzuur een grote ro…
Gezonde tips voor een egale huidGezonde tips voor een egale huidWilt u makkelijk een gladde stralende huid verkrijgen dan moet je een goede huidverzorging toepassen. Volg gewoon enkele…

Ook in de wintermaanden mooi kroeshaar en mooie krullenOok in de wintermaanden mooi kroeshaar en mooie krullenKroeshaar en krullend haar voelen zich uiteraard het lekkerst in (sub)tropische weersomstandigheden. Het haar is dan het…
Gezond haar: do's en dont'sGezond haar: do's en dont'sNiet iedereen heeft van nature een mooie volle bos gezond haar, maar de meeste mensen willen dit wel heel graag. Als je…
Ymannee (48 artikelen)
Laatste update: 29-07-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.