Sextoys voor mannen en vrouwen

Sextoys voor mannen en vrouwen Sextoys zijn er in alle soorten, vormen, kleuren en maten. Veel mensen denken bij het woord sextoys vaak aan speeltjes voor vrouwen, maar er zijn ook zeker sextoys voor mannen te verkrijgen. Toch is het grootste deel van alle speeltjes voor in bed wel voor vrouwen bedoeld. Hier lees je meer over de meest bekende sextoys, voor mannen en voor vrouwen.

Sextoys voor hem en voor haar

In de wereld van sextoys was internet een uitkomst. Veel mensen waren voorheen wel nieuwsgierig naar het gebruik van sextoys, maar durfden toch niet die ene winkel in te stappen en een attribuut af te rekenen. Vandaag de dag zijn er talloze webwinkels waar je terecht kunt voor de meest uiteenlopende sextoys voor mannen en voor vrouwen. Je kunt de gewenste speeltjesvanuit je eigen woning uitzoeken zonder dat iemand over je schouder meekijkt, je bestelt, betaalt en krijgt de sextoys op korte termijn thuisbezorgd in een discrete verpakking.

Sextoys zijn er om mensen te plezieren op seksueel gebied. We noemen de attributen dan ook niet voor niets sextoys of seksspeeltjes. Het eerste waar men aan denkt bij het woord sextoys, is vrijwel altijd de vibrator of de dildo. Deze penisvormige speeltjes worden door zowel mannen als vrouwen gebruikt. Daarbij bestaat het vooroordeel dat deze sextoys uitsluitend door homoseksuele mannen worden gebruikt, maar niets is minder waar. Ook talloze heteroseksuele mannen vinden het gebruik van deze speeltjes in bed zeer opwindend. In de nieuwe generatie worden de sextoys gezien als heel normale voorwerpen, terwijl in de oudere generatie nog aan het eigen kunnen wordt getwijfeld wanneer en partner over sextoys begint. Kortom, seksspeeltjes zijn echt van deze tijd en zijn helemaal hot.

Koop je de sextoys voor jezelf, voor je partner of voor samen?

Lang niet iedereen vindt het gebruik van attributen in bed prettig. Vooral mannen staan vaak wat onwennig tegenover het idee, terwijl vrouwen hier veel makkelijker mee omgaan. Dit heeft op de eerste plaats te maken met het feit dat vrouwen over het algemeen wat moeilijker tot een orgasme komen dan mannen en zij kunnen hier wel wat ‘hulp’ bij gebruiken. Als je sextoys aanschaft voor je eigen gebruik, dan kun je natuurlijk helemaal afgaan op je eigen voorkeuren, of je nu man of vrouw bent. Deze sextoys zijn dan ook voornamelijk bedoeld om jezelf te vermaken, zonder partner. Wanneer je op zoek gaat naar leuke extraatjes voor samen, dan is het wel belangrijk te weten wat je partner wel of niet prettig vindt. Als je je partner verrast met een seksspeeltje, dan wil je niet dat deze hier heel negatief op reageert en direct de sfeer bederft. Ga dus goed na voor je iets koopt om het plezier samen te verhogen. Tot slot, koop je de sextoys uitsluitend voor je partner, zorg er dan zeker voor dat dit in de smaak valt en kleed het een beetje leuk aan. Gooi het niet zomaar op bed met de woorden: “kijk, dat heb ik voor jou gekocht.” Dit kan je partner het idee geven dat jij zelf niet meer geïnteresseerd bent in seks en dit zorgt voor een heel naar gevoel.

De meest bekende sextoys

Wij geven je graag een idee van de meest bekende en meest populaire sextoys voor mannen en voor vrouwen. Hierbij vind je een korte uitleg, daar je wellicht niet alle genoemde attributen kent.

De dildo

De dildo behoort tot de meest bekende sextoys en heeft eigenlijk weinig uitleg nodig. De dildo lijkt dan ook vaak sprekend op de penis, als dan niet in een ander formaat. Dildo’s zijn te verkrijgen in de meest uiteenlopende kleuren en maten, maar zijn er ook in zeer realistische vormen. In de meeste gevallen is dit speeltje gemaakt van latex of plastic, in een gladde afwerking. Ook zijn er modellen die zo realistisch zijn, dat er zelfs aderen in aangebracht zijn. De dildo is zowel voor mannen als voor vrouwen zeer geschikt. Deze kan dan ook zowel vaginaal als anaal worden gebruikt.

De vibrator

Eenvoudig gezegd is de vibrator de bewegende variant van de dildo. Waar de dildo niet beweegt zonder dat deze door iets of iemand wordt aangeraakt, doet de vibrator dit wel. In de meeste gevallen wordt de vibrator gebruikt voor soloseks door vrouwen, maar ook samen in bed en door mannen wordt dit speeltje vaak met veel plezier gebruikt. Vaak heeft de vibrator een draaiknop aan de bovenzijde, waarmee de vibratie eenvoudig en snel geregeld kan worden. Zo kan de snelheid van de vibratie eenvoudig tijdens de seks worden geregeld. De vibrators zijn er in vrijwel alle vormen, soorten en maten. Tevens zijn er uitvoeringen die zowel een vaginale als een anale stimulans bieden en bepaalde modellen zijn uitgevoerd met een speciaal uitsteeksel voor de G-spot.

Geishaballen

Geishaballen zijn kleine goudkleurige balletjes, welke zijn gemaakt uit massief materiaal voor een stevige structuur. Deze sextoy wordt over het algemeen door vrouwen gebruikt, die de balletjes vaginaal inbrengen. Door gewone bewegingen van het lichaam, bijvoorbeeld tijdens het lopen of fietsen, zorgen de balletjes voor een sensationeel gevoel dat veel vrouwen erg kan opwinden.

De Chinese balletjes

Bij Chinese belletjes hebben veel mensen een andere voorstelling, maar er is toch ook echt een sekstoy dat ‘chinese balletjes’ genoemd wordt. Deze toy bestaat uit een koord met meerdere kogeltjes eraan geregen. Er is een ruimte opengelaten tussen de balletjes, welke in de meeste gevallen een doorsnede hebben van 1 a 2 centimeter. In tegenstelling tot de Geishaballen worden deze balletjes ook veel door mannen gebruikt. Ze zijn dan ook zowel voor vaginaal als anaal gebruik geschikt. Hierbij kunnen de balletjes synchroon bewogen worden door middel van het koord. Het is de bedoeling dat de balletjes tijdens het orgasme worden verwijderd door deze met het koord uit de anus of de vagina te trekken. Echter, er zijn ook mensen die het prettig vinden de balletjes al voor of juist na het orgasme te verwijderen.

De buttplug

Als we het hebben over een sextoy die werkelijk door iedereen wordt gebruikt, door man en vrouw, door hetero, lesbo of homo, dan mogen we toch wel zeggen dat de buttplug hieraan voldoet. Dit speeltje kent een tapse vorm en wordt voor of tijdens de vrijpartij in de anus gebracht. De bedoeling is dat deze tot het punt wordt ingebracht dat deze de hele anus afsluit. Qua vormt lijkt de buttplug veel op een dildo, maar dan van kleiner formaat. Echter, er zijn ook zeer grote buttplugs in de handel voor de echte liefhebbers. Hierbij valt te denken aan buttplugs van 10 tot 20 centimeter doorsnede.

De penisring

De penisring wordt uiteraard gebruikt door mannen, maar biedt plezier aan zowel plezier aan mannen als aan vrouwen. Het is de bedoeling dat de penisring over de penis geschoven wordt. Doordat de penis bij opwinding opzwelt (erectie) komt de ring strak om de penis te zitten, waardoor deze de makkelijke terugstroming van het bloed voorkomt. Dit zorgt ervoor dat de erectie op de eerste plaats harder is en op de tweede plaats ook langer aanhoudt. Penisringen zijn er in diverse maten en zijn over het algemeen gemaakt van rubber, metaal, siliconen of leder.

Opblaaspoppen voor mannen en vrouwen

Voorheen dachten we bij de opblaaspop direct aan de zogenaamde vrouw met de grote opengesperde mond. Tegenwoordig zijn er echter opblaaspoppen die zo realistisch mogelijk worden gemaakt en bedoeld zijn om zo goed mogelijk een vrijpartij met een partner na te bootsen. De geslachtsdelen van de huidige poppen voelen zacht en vaak zeer realistisch aan, waardoor de ervaring intenser wordt beleefd. Naast de vrouwelijke poppen, met een vaginale en anale opening en een open mond, zijn er nu ook mannelijke poppen die over een realistische penis beschikken. Deze poppen zijn te verkrijgen in de vorm van onder meer bouwvakkers en bodybuilders.

De kunstvagina

Tot slot behoort ook de kunstvagina tot de meest populaire sextoys. Deze sextoy voor mannen bootst de vagina zo goed mogelijk na. De kunstvagina is vervaardigd uit rubber en heeft de vorm van een realistische vagina. De man kan de penis in deze vagina stoppen om zichzelf zo te bevredigen. Een variant hierop is de fleshlight, een kunstvagina die gemaakt is in een omhulsel gelijk aan dat van een zaklamp. Zo kan de sextoy makkelijk en onopgemerkt worden meegenomen naar de meest uiteenlopende plaatsen en is het eenvoudiger om de kunstvagina goed vast te houden.
© 2011 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vibrator kopen: Hoe maak je de juiste keuze?Veel vrouwen en meisjes koesteren stiekem de wens om een vibrator te kopen. Als ondersteuning bij het masturberen of als…
Veilige materialen voor seksspeeltjesDe laatste tijd is er veel te doen over de veiligheid van seksspeeltjes. Niet elk materiaal is veilig voor gebruik. Vele…
Leuke weetjes - Vibrators en dildo'sHeb je ooit al vibrators en dildo’s gezien in de vorm van Barak Obama, Hello Kitty, de penis van een hond of een paard,…
De vibrator: je fijnste vriend?Vroeger was het een schande, een vibrator in je nachtkastje. Dan was je echt niet goed bij je hoofd. Tegenwoordig hebben…

Condooms voor iedereenCondooms voor iedereenCondooms zijn er in alle soorten en maten. Het gebruik van condooms is op de eerste plaats zeer belangrijk om te voorkom…
De seksfantasieDe seksfantasieDe seksfantasie is van alledag, het verschil met het verleden is dat men er inmiddels steeds meer over durft te praten ……
Bronnen en referenties
  • Tekstenbureau Marnic Communicatie
  • Erovives
  • Seksleven.nl
Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 11-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.