Veilige materialen voor seksspeeltjes

De laatste tijd is er veel te doen over de veiligheid van seksspeeltjes. Niet elk materiaal is veilig voor gebruik. Vele seksspeeltjes worden in China gemaakt, maar hoe weet je dat de dildo of vibrator die je koop in de seksshop veilig is?

Aan welke materialen kleven nadelen

PVC / vinyl

Om het plastic zacht te maken wordt er gebruik gemaakt van ftalaten ofwel weekmakers. Echter zijn deze stoffen wel kankerverwekkend. Hardplastic zou minder flalaten bevatten, maar het is niet te garanderen dat ze helemaal vrij zijn van deze stoffen.

Natural Rubber / Latex

Niet alleen zijn deze producten broos, broedplaats voor bacteriën, maar bevatten ook veel chemische stoffen. In het procedé om latex duurzaam te maken wordt vaak zwavel, peroxide en chloor gebruikt. Ook zijn er mensen die allergisch zijn voor latex.

Wat zijn dan wel veilige stoffen

Gehard glas en silicone zijn veruit de beste materialen voor dildo’s en vibrators. Het bevat geen giftige stoffen, maar zijn over het algemeen wel duurder. Glas heeft het nadeel dat het koud aanvoelt en hard is. Als je een natuurlijk gevoel wil, moet je gaan voor siliconen.

Wat is zo goed aan silicone

Silicone is niet poreus.

Net zoals glas is het geen broednest van bacteriën.

Silicone makkelijk schoon te maken.

Siliconen kan tegen hoge temperaturen, dus een dildo van silicone kan gewoon in de vaatwasser worden gedaan. Vaak kun je silicone dildo’s zelfs in kokend water gooien.
Leg de dildo niet om de verwarming of een verwarmingselement om te drogen, want dan kan het wel vervormen.
In een seksshop zijn speciale schoonmaak middelen te koop voor vibrators

Silicone voelt natuurlijk aan.

Silicone voelt zacht en flexibel aan. Het materiaal heeft goede temperatuureigenschappen. Zo neemt het de temperatuur van het lichaam goed aan en houdt dat vast. Als je wilt kun je het seksspeeltje ook voorverwachten in warm water.

Silicone is sterk

Ondanks dat ze zo flexibel zijn zijn ze ook erg duurzaam. Bij normaal gebruik gaan ze een levenslang mee.

Waar op te letten.

Het klinkt een beetje raar maar silicone kan niet zo goed tegen glijmiddel op siliconen basis. Wil je glijmiddel gebruiken, neem dan glijmiddel of siliconen of waterbasis.

Voor meer informatie over schadelijke stoffen:
http://www.greenpeace.nl/news/extreem-hoge-concentraties-wee/
© 2012 - 2024 Forbiddenworld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vibrator kopen: Hoe maak je de juiste keuze?Veel vrouwen en meisjes koesteren stiekem de wens om een vibrator te kopen. Als ondersteuning bij het masturberen of als…
Leuke weetjes - Vibrators en dildo'sHeb je ooit al vibrators en dildo’s gezien in de vorm van Barak Obama, Hello Kitty, de penis van een hond of een paard,…
Vibrator kopen: welke vibrator past bij mij?Een vibrator wordt gebruikt in tal van slaapkamers en behoort tot de meest populaire seksspeeltjes. Je kunt ze kopen in…
Toy cleaner voor erotisch speelplezierToy cleaner voor erotisch speelplezierGebruik jij al een toy cleaner? Toy cleaners zijn reinigingsmiddelen die speciaal voor je erotische artikelen ontwikkeld…

Seks na de bevalling. Wanneer is het verstandig?Seks na de bevalling. Wanneer is het verstandig?De eerste keer seks na de bevalling is een erg spannend moment. Maar weet je eigenlijk wel vanaf welk moment je weer gem…
Het geheim van de vrouwEr is al heel wat inkt gevloeid over het orgasme van de vrouw, maar een specifieke methode hoe ertoe te komen bestaat er…
Forbiddenworld (1 artikelen)
Gepubliceerd: 15-04-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.