Vibrator kopen: welke vibrator past bij mij?

Een vibrator wordt gebruikt in tal van slaapkamers en behoort tot de meest populaire seksspeeltjes. Je kunt ze kopen in alle soorten, kleuren en maten waardoor het niet eenvoudig is om de vibrator te kiezen die bij je past. Kies je voor een exemplaar dat alleen de clitoris stimuleert of zoek je er één die andere erogene zones zoals de vagina, G-spot of anus stimuleert? Of misschien wel een vibrator die alle spannende plekjes tegelijk stimuleert?

Wat is een vibrator?

Een vibrator is een seksspeeltje dat dankzij trillingen kan helpen bij het opwekken van seksueel genot of een orgasme. Ze worden gekenmerkt door zeer regelmatige trillingen waardoor het een effectief apparaat is bij het bereiken van een hoogtepunt. Vibrators kunnen zowel door vrouwen en mannen worden gebruikt en zijn er in tal van uitvoeringen, vormen, materialen en kleuren.

Vibrator voor clitorisstimulatie

De meeste vrouwelijke gebruikers bereiken een hoogtepunt wanneer de clitoris wordt gestimuleerd. Het is ook niet voor niks dat de meeste vibrators zijn uitgerust voor een optimale stimulatie van de clitoris. Wanneer je puur en alleen de clitoris wilt stimuleren is het vaak voldoende om een klassieke variant te gebruiken. Dit soort vibrators heeft vaak een gladde buitenzijde en een rechte vorm die aan de top rond afloopt. Exemplaren welke voor clitorisstimulatie worden gebruikt zijn meestal uitgevoerd met verschillende tril- en vibratiestanden. Eventueel kan een mini vibrator worden gebruikt, het voordeel hiervan is dat je ze eenvoudig mee kunt nemen in bijvoorbeeld je tas.

Vibrator vaginale stimulatie

Wanneer je als vrouw een vibrator wenst die de vagina inwendig stimuleert dient een wat groter exemplaar te worden gekozen. Dit type wordt ingebracht in de vagina en heeft bijvoorbeeld de vorm van een penis of een licht gekromde vorm.

Vibrator clitorisstimulatie en vaginale stimulatie

Een veel verkochte soort vibrator is het type dat zowel de clitoris als de vagina inwendig stimuleert. Dit type vibrator is te herkennen aan het extra uitstekende deel dat dient om de clitoris te stimuleren. Het staafgedeelte is dikker en langer en dient in de vagina te worden ingebracht. Bekende namen van dit soort vibrators zijn Tarzan en Rabbit.

Anale vibrator

Anale vibrators zijn zoals de naam al aangeeft speciaal voor de stimulering van de anus. Dit type heeft een breed uiteinde en worden inwendig gebruikt. Anale vibrators kunnen de prostaat stimuleren, ook wel bekend als de P-spot. Voor een prettig gebruik wordt het gebruik van glijmiddel aangeraden.

Vibrator vaginaal en anaal

Een speciaal type vibrator is de variant die zowel in de vagina als in de anus tegelijk kan worden ingebracht. Dit type vibrator heeft twee uiteindes die zowel de anus en de vagina inwendig stimuleren. Meestal is het gedeelte dat de anus stimuleert kleiner van stuk.

Vibrator clitoris, vagina en anus

Voor optimale stimulatie van alle erogene zones zijn vibrators op de markt die tegelijkertijd de clitoris, vagina en anus stimuleren. Bekende benamingen van dit type zijn de Butterfly, dit vanwege de vorm die aan een vlinder doet denken. Het staafgedeelte is het grootst en wordt in de vagina ingebracht. Aan beide kanten zijn kleinere uitstulpingen te vinden die enerzijds de clitoris stimuleren en anderzijds de anus.

Vibrator G-spot

Of de G-spot nu wel of niet bestaat, veel vrouwen zweren bij een G-spot vibrator die aan de bovenzijde gebogen is zodat deze de G-spot kan bereiken. Diverse mannen gebruiken een G-spot vibrator ook voor de stimulatie van de prostaat.

Overige types vibrators

Het assortiment vibrators is zeer uitgebreid, enkele andere soorten zijn:
  • Koppelvibrators: te gebruiken door twee personen tegelijk
  • Wand Massager: dit type is zeer krachtig en kan ook voor massages en tegen spierpijn worden gebruikt
  • Eivormige vibrators: eivormige balletjes die in de vagina kunnen worden gebracht (gebruik eventueel door middel van een afstandsbediening)
  • Vingervibrators: kunnen aan de vinger bevestigd worden
  • XXL vibrators: zoals de naam al aangeeft is dit type groot van stuk
  • Jelly vibrators: zeer buigzaam en kan eenvoudig ingebracht worden
  • Waterdichte vibrators: speciaal voor in bad of douche

Vibrator kiezen

Welke vibrator je het best kan kiezen is helemaal afhankelijk van je smaken en wensen. Vraag jezelf af waarvoor je het apparaat wilt gebruiken. Wat vind je bijvoorbeeld fijne plekjes en wil je de vibrator alleen gebruiken of samen met iemand anders. Wanneer het de eerste keer is dat je een vibrator aankoopt is het raadzaam om een gangbaar model te kiezen voor het stimuleren van de clitoris. Dit type is ook aan te raden wanneer je moeilijk kunt klaarkomen. Meer ervaren gebruikers kunnen overstappen op meer geavanceerde en grotere varianten.

Vibrator versus dildo

De vibrator en de dildo worden vaak verward met elkaar. Toch is er wel een groot verschil tussen deze twee soorten seksspeeltjes. Een dildo vibreert namelijk, in tegenstelling tot de vibrator, niet. Een dildo wordt puur gebruikt voor het penetreren van de vagina of anus en is daardoor qua formaat vaak groter.

Vibrator schoonmaken

Bij een veilig gebruik van een vibrator hoort ook het schoonmaken na het gebruik ervan. Wanneer je deze niet schoonmaakt na gebruik bestaat de kans op bacteriegroei en daardoor op infecties. Voor de reiniging van vibrators zijn speciale schoonmaakmiddelen op de markt. Het voordeel van deze schoonmaakmiddelen is dat ze de vibrator niet beschadigen.

Verkooppunten

Vibrators kunnen op tal van plaatsen gekocht worden, in elke grote stad zijn er wel (seks)winkels te vinden. Hoewel het taboe rondom vibrators verdwenen is prefereren de meeste kopers toch om ze online te bestellen en discreet thuis te laten bezorgen.
© 2015 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vibrator kopen: Hoe maak je de juiste keuze?Veel vrouwen en meisjes koesteren stiekem de wens om een vibrator te kopen. Als ondersteuning bij het masturberen of als…
De vibrator: je fijnste vriend?Vroeger was het een schande, een vibrator in je nachtkastje. Dan was je echt niet goed bij je hoofd. Tegenwoordig hebben…
Vibrators, een wereld van genot!Bijna de helft van alle vrouwen tussen 18 en 60 jaar gebruikt sex speeltjes of heeft ze ooit gebruikt. Dit was de uitkom…
Leuke weetjes - Vibrators en dildo'sHeb je ooit al vibrators en dildo’s gezien in de vorm van Barak Obama, Hello Kitty, de penis van een hond of een paard,…

Anticonceptiepil: Positieve veranderingingen door te stoppenAnticonceptiepil: Positieve veranderingingen door te stoppenOngeveer één op de drie vrouwen gebruikt enige vorm van anticonceptie. Veel van die vrouwen slikken de pil. Naast dat de…
Dildo kopen: welke dildo past bij mij?Een dildo is een seksspeeltje dat dient voor de penetratie van de vagina of anus. Ze zijn verkrijgbaar in alle groottes,…
Advies-eb (275 artikelen)
Gepubliceerd: 26-03-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.