De vibrator: je fijnste vriend?

Vroeger was het een schande, een vibrator in je nachtkastje. Dan was je echt niet goed bij je hoofd. Tegenwoordig hebben veel vrouwen zo'n (extra) speeltje in het nachtkastje liggen. Je hoeft ook niet meer moeilijk te doen om er één aan te schaffen, ze zijn overal vrij te koop. Sommige mannen geven er zelfs eentje cadeau aan hun vrouw.

De geschiedenis

De dildo is al eeuwenoud. De vibrator echter nog niet. Deze is rond 1900 uitgevonden en werd als eerste gebruikt in het gekkenhuis om hysterie en andere psychische klachten bij vrouwen te behandelen. In de jaren zestig werd hij dankzij de vrije seks en de vrouwenemancipatie ook geliefd onder een groot publiek. Tegenwoordig is hij niet meer weg te denken uit het dagelijks seks-leven en zijn er vele varianten, soorten en maten te koop.

Hoe de vibrator dat plezier bezorgd

Het zijn de trillingen in de vibrator die het hem doen. Dat is dus ook gelijk het grote verschil met de dildo. De trillingen in de vibrator worden veroorzaakt door een elektromotor die op hoge snelheid draait. Aan die motor zit een gewichtje en dat veroorzaakt de trillingen.

Het gebruik

De vibrator kan op vele manieren gebruikt worden. Voor de solo seks natuurlijk. Maar ook tussen partners onderling. De ene partner kan de andere bevredigen met de vibrator of de ene kan masturberen met de vibrator terwijl de ander toekijkt. Door dit soort dingen toe te passen in je seksleven wordt dat seksleven in ieder geval minder snel saai!

Inwendig of uitwendig?

Ook in dit geval kun je de vibrator weer op vele manieren gebruiken. Je kunt (jezelf ermee) penitreren. Diep, minder diep of alleen de ingang van de vagina. Het maakt allemaal niet uit als het maar goed voelt.
Ook tegen de clitoris aan bewijst de vibrator goede diensten. De trillingen van de vibrator tegen de clitoris aan worden door veel vrouwen als bijzonder prettig ervaren. Vaak krijgen zij daardoor snel een orgasme.
Voor de liefhebber kan de vibrator ook bij anaal gebruik toegepast worden. Hiervoor zijn eventueel wat dunnere vibrators met een wat prettiger vorm te koop omdat zo aangenaam mogelijk te maken.

Wat voor een vibrator?

Er is zo ontzettend veel keuze in vibrators. Er zijn penisvormige vibrators, staafvormige vibrators, eivormige vibrators, vingervibrators en nog vele andere modellen. Bedenk je zelf wat je prettig vind of wat prettig lijkt. Dingen waar je op kunt letten omdat ze belangrijk zijn voor je gevoel zijn:
  • Het materiaal, voor sommigen voelt glad nu eenmaal prettiger aan dan ruw, metaal kan wat kouder zijn maar is wel weer heerlijk glad
  • Wil je alleen een vibrator voor penetratie of met een extra stukje eraan vast om de clitoris te stimuleren?
  • De grootte en dikte van de vibrator. Het moet fijn aanvoelen, dus kies de maat die je fijn vindt.
  • Wat wil je extra? Je kunt opzetstukken kopen, afstandsbedieningen, water spuitende vibrators, enz. Of wil je gewoon een eenvoudige vibrator? Daar is namelijk ook niets mis mee.
  • De kleur. De meeste vibrators zijn in alle kleuren van de regenboog te krijgen dus kies er maar één uit in je eigen favoriete kleur

Wat je ook uitkiest, het belangrijkste is altijd dat het goed voelt en met plezier gebruikt wordt!
© 2009 - 2024 Zelda, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vibrator kopen: welke vibrator past bij mij?Een vibrator wordt gebruikt in tal van slaapkamers en behoort tot de meest populaire seksspeeltjes. Je kunt ze kopen in…
Hoe zit het vrouwelijke orgasme in elkaarHoe zit het vrouwelijke orgasme in elkaarHoe zit het vrouwelijke orgasme nu eigenlijk inmekaar? Welke lichamelijke veranderingen vinden plaats in het lichaam van…
Vrouwvriendelijke vibrators van Emotional BlissSinds 2001 worden in Nederland en België vrouwvriendelijke vibrators van Emotional Bliss verkocht. De vibrators zijn ont…
Vibrators, een wereld van genot!Bijna de helft van alle vrouwen tussen 18 en 60 jaar gebruikt sex speeltjes of heeft ze ooit gebruikt. Dit was de uitkom…

Vrouwenliefde: een genotVrouwenliefde: een genotVrouwen zijn kleffer dan mannen. Vrouwen zoenen elkaar ter begroeting, terwijl mannen hun beste vriend nog liever tegen…
Je seksverleden: wat vertel je - en wat niet?Je seksverleden: wat vertel je - en wat niet?Sommige gespreksonderwerpen liggen moeilijk. Je seksuele verleden bijvoorbeeld is bij uitstek zon gevoelig onderwerp. W…
Zelda (74 artikelen)
Gepubliceerd: 17-08-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.