Dildo kopen: welke dildo past bij mij?

Een dildo is een seksspeeltje dat dient voor de penetratie van de vagina of anus. Ze zijn verkrijgbaar in alle groottes, kleuren en maten en kunnen zowel door mannen als vrouwen worden gebruikt. Dildo's kunnen een glad oppervlak hebben, maar ook de levensechte namaak penissen of geribbelde varianten worden veel verkocht. Maar welke dildo past bij je en welke kan je het best kopen?

Hoe werkt een dildo?

Het gebruik van een dildo is in feite heel eenvoudig. Je kunt de dildo zelf naar binnen brengen in de lichaamsopening naar keuze. Uiteraard kan ook een ander persoon het voorwerp hanteren, waardoor je samen plezier zult hebben. Door de bewegingen raakt de gebruiker seksueel opgewonden, eventueel met een orgasme als gevolg. Een dildo trilt of vibreert niet, waarmee het een ander soort seksspeeltje is als bijvoorbeeld een vibrator.

Normale dildo

Een normale dildo heeft één uiteinde dat ingebracht kan worden en heeft vaak een glad oppervlak waarbij het uiteinde rond afloopt. Eventueel is er een lichte kromming aangebracht of zijn ze in de vorm van een penis. De normale variant is een aanrader wanneer je onervaren bent in het gebruik van seksspeeltjes. Je kunt namelijk zelf het ritme en diepte bepalen van de penetratie. Dildo's worden gefabriceerd van meerdere materialen, denk aan latex, staal, glas, siliconen of kunststof. Glazen dildo's worden gebruikt vanwege de eenvoudige reiniging en vanwege de mogelijkheid om glas te verwarmen of koud te maken. Deze temperatuurverschillen zorgen voor een extra sensatie.

Dubbele dildo

Een dubbele dildo heeft twee uiteindes waardoor het op hetzelfde moment door twee personen tegelijk gebruikt kan worden. Wanneer je samen pret wilt beleven is dit type dus een aanrader. Ook zijn er varianten op de markt die naar elkaar toe gebogen uiteindes hebben. Met dit type kan zowel de vagina als de anus tegelijk worden gepenetreerd.

Anaaldildo

De anaaldildo is zoals de naam al aangeeft geschikt voor het pen van de anus. Ze worden op de markt gebracht in alle soorten en maten en worden zeer veel gebruikt door homoseksuele mannen. Behalve gewone rechte exemplaren zijn de varianten met de vorm en het uiterlijk van een penis hebben zeer geliefd. Een speciale variant is de anaaldildo die gekromd is waardoor de P-spot (prostaat) gestimuleerd kan worden. Een andere variant zijn de zogenoemde eitjes die ingebracht kunnen worden. Tenslotte zijn er varianten die opgeblazen kunnen worden. Tijdens het inbrengen is het uiteinde klein en glad, eenmaal ingebracht kan je het uiteinde oppompen en dus vergroten.

Buttplug

Een afgeleide van de anaaldildo is de buttplug. Een buttplug is in tegenstelling tot een anaaldildo niet geschikt voor snelle penetratie van de anus. Een buttplug wordt in het uiteinde van de anus ingebracht en blijft daar zitten. Een grote achterkant van de plug zorgt ervoor dat de buttplug niet in de anus verdwijnt. Een buttplug stimuleert de anus inwendig.

Schoonmaken

Wie gebruikt maakt van seksspeeltjes zal deze na gebruik goed schoon moeten maken om de kans op bacteriegroei en infecties zo klein mogelijk te houden. Bij de verkooppunten van dildo’s zijn ook speciale schoonmaakproducten te koop met een milde antibacteriële werking.

Wat is de beste dildo?

Er is geen antwoord te geven op de vraag wat de beste dildo is en welke dus het best bij je past. Voordat je een exemplaar aanschaft zal je eerst moeten bepalen voor welk gebruik je er één wilt kopen. Als je nog nooit eerder een seksspeeltje hebt gebruikt is het bijvoorbeeld aan te raden om te starten met een kleiner, glad en recht exemplaar. Zodra je meer ervaren bent kan worden overgestapt op een groter exemplaar met meer krommingen.

Verkooppunten

Dildo's worden verkocht in alle bekende en onbekende sekswinkels die je aantreft in de grotere steden. De meeste dildo’s worden online besteld omdat mensen zich ongemakkelijk voelen bij het kopen in een winkel. Daar komt nog bij dat online de prijzen vaak lager zijn dan in de winkels en dat je de bestelde producten discreet krijgt thuisgestuurd.
© 2015 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leuke weetjes - Vibrators en dildo'sHeb je ooit al vibrators en dildo’s gezien in de vorm van Barak Obama, Hello Kitty, de penis van een hond of een paard,…
Vibrator kopen: Hoe maak je de juiste keuze?Veel vrouwen en meisjes koesteren stiekem de wens om een vibrator te kopen. Als ondersteuning bij het masturberen of als…
Veilige materialen voor seksspeeltjesDe laatste tijd is er veel te doen over de veiligheid van seksspeeltjes. Niet elk materiaal is veilig voor gebruik. Vele…

Vibrator kopen: welke vibrator past bij mij?Een vibrator wordt gebruikt in tal van slaapkamers en behoort tot de meest populaire seksspeeltjes. Je kunt ze kopen in…
Hormoonvrije anticonceptie: de Lady-CompHormoonvrije anticonceptie: de Lady-CompDe Lady-Comp is een anticonceptiemiddel dat doormiddel van het meten van de lichaamstemperatuur de vruchtbaarheid test.…
Advies-eb (275 artikelen)
Gepubliceerd: 26-03-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.