Condooms voor iedereen

Condooms voor iedereen Condooms zijn er in alle soorten en maten. Het gebruik van condooms is op de eerste plaats zeer belangrijk om te voorkomen dat je een soa oploopt en daarnaast kan een ongewenste zwangerschap worden voorkomen met condooms. Echter, condooms zijn tegenwoordig ook een hulpmiddel voor extra plezier in de slaapkamer. Daarom zijn er tegenwoordig condooms te krijgen in talloze soorten, maten, kleuren en vormen. Kortom, er zijn altijd condooms die bij je passen.

Condooms; we zijn de schaamte voorbij!

Het is nog niet erg lang geleden dat we struikelend over onze eigen woorden en met het schaamrood op de kaken in de winkel om condooms vroegen. Tegenwoordig gaat het ons een stuk makkelijker af, al zijn er nog steeds erg veel mensen die de moed niet kunnen vinden om aan de kassa naar condooms te vragen. Gelukkig is er voor deze mensen ook een ideale oplossing: het kopen van condooms in een webwinkel. We kunnen heel eenvoudig en snel via het internet de meest uiteenlopende condooms kopen, van talloze merken en in een veelzijdigheid aan vormen, maten, kleuren en soorten. Voorheen hadden condooms maar twee functies; het beschermen tegen zwangerschap en het beschermen tegen geslachtsziekten. Tegenwoordig hebben condooms een extra functie; het zorgen voor extra plezier tijdens de seks.

De meest populaire condooms

Veel mensen houden het het liefst bij de standaard condooms, welke puur doen waar zij aanvankelijk voor bedoeld zijn. Toch zijn er ook ontzettend veel mensen die bewust kiezen voor condooms met extra kwaliteiten. Wij bieden je wat meer inzicht in de mogelijkheden. Hieronder vind je een overzicht van de meest verkochte, meest populaire condooms en hun kenmerken.

Condooms met of zonder tuutje

Standaard condooms hebben een tuutje, dat ook wel het reservoir genoemd wordt. Dit reservoir is ervoor bedoeld om het sperma op te vangen dat bij het orgasme vrij komt. Het is altijd aan te raden om tijdens de vaginale of anale seks condooms met een reservoir te gebruiken. Je kunt ook kiezen voor condooms zonder tuutje. Deze condooms zonder reservoir worden in de meeste gevallen gebruikt voor orale seks, waarbij het onprettig is als er een tuutje aan het condoom zit. Deze condooms zijn ook wel te gebruiken tijdens vaginale of anale seks. Het is dan wel belangrijk dat er een centimeter ruimte opengelaten wordt om het sperma in op te vangen. Wanneer je dit niet doet, dan kan het condoom knappen door de druk die erop komt te staan en dit brengt de nodige risico’s met zich mee.

Condooms voor glijcomfort

Er zijn vrouwen die last hebben van vaginale droogheid. Dit betekent dat zij moeilijker vaginaal vocht aanmaken, waardoor gemeenschap pijnlijk kan zijn en zeer onprettig voor zowel de vrouw als de man. In dit geval kan gebruik gemaakt worden van condooms met glijmiddel. Condooms met glijmiddel zorgen ervoor dat de gemeenschap van begin af aan prettig is voor beide partijen, omdat de penis beter en gemakkelijker naar binnen kan glijden. Wil je condooms aanschaffen die je voor zowel orale als vaginale seks kan gebruiken, dan is het niet aan te raden te kiezen voor condooms met glijmiddel. Glijmiddel in de mond is erg onprettig. Je kunt dan beter het condoom zelf met glijmiddel insmeren wanneer je vaginale seks gaat hebben. Je kunt meerdere middelen gebruiken die dienst kunnen doen als glijmiddel. Let er dan wel op dat het middel op waterbasis is.

Condooms voor masturbatie en anale seks

Veel mannen gebruiken bij zelfbevrediging ook een condoom. Dit is dan ook een ideale manier om het sperma op een nette manier op te vangen, zonder dat er zakdoekjes of handdoeken aan te pas hoeven te komen of dat je op moet letten waar het sperma terecht komt. Condooms vangen het sperma op, je knoopt deze dicht en gooit ze weg. Echter, bij masturbatie ga je in de meeste gevallen ruwer te werk dan bij vaginale seks. Je kunt wel glijmiddel op je hand(en) doen om het wat soepeler te laten verlopen, maar de bewegingen zijn sneller en vaak harder dan tijdens seks. Daarom is het nodig extra sterke condooms te gebruiken, die hier goed tegen bestand zijn. Deze extra sterke condooms worden ook gebruikt bij anale seks, waarbij condooms het ook zwaarder te verduren hebben.

Condooms met extra vorm

Tegenwoordig zien we ook veel condooms die er net even anders uitzien dan de condooms die we gewend zijn. Zo zijn er condooms in alle kleuren van de regenboog, waardoor de seks net weer even een extraatje heeft door een subtiele verandering. De kleur doet verder niets bijzonders en is dan ook een extraatje dat puur voor de lol is bedoeld. Daarnaast zijn er condooms met extra’s die daadwerkelijk ook iets extra’s doen als het om genot gaat. Hierbij kun je denken aan condooms met een smaakje. Banaan, vanille, aardbei, chocola.. Je kunt het zo gek niet verzinnen of de smaak is wel te verkrijgen. Dit is natuurlijk uitsluitend plezierig bij orale seks en heeft geen functie bij vaginale of anale seks. Wil je wat extra gestimuleerd worden tijdens de vaginale of anale seks, dan zijn er condooms die in vorm wat afwijken van de standaard modellen. Hierbij valt te denken aan condooms met ribbetjes, nopjes, ringetjes en uitsteeksteltjes.

Fantasiecondooms

Tot slot zijn er nog de pret- en fantasiecondooms, de condooms die iedereen aan het lachen maken, zeker wanneer ze in gebruik zijn. Deze condooms hebben vaak een bijzonder uiteinde. Te denken valt aan een diertjesvorm, aan een gek monster, aan een paar handjes of bijvoorbeeld aan een fantasievorm met veel uitsteeksels. Er bestaan nogal wat misverstanden over deze condooms. Zo gebruiken veel mensen deze condooms tijdens de vaginale seks, omdat deze meer genot voor de vrouw zouden opleveren. In sommige gevallen is het ook zeker zo dat de dame er meer plezier aan beleeft dan bij een normaal condoom, maar hier zijn fantasiecondooms niet voor bedoeld. Deze condooms zijn bedoeld voor extra plezier tijdens het voorspel, lachmomentjes om een ontspannen sfeer te creëren. Tevens zijn mensen van mening dat deze condooms even betrouwbaar zijn als gewone condooms. Helaas zijn er hierdoor al heel wat ‘ongelukjes’ gebeurd, in de vorm van zwangerschappen en soa. In veel gevallen is het woord ongelukjes nog bescheiden en zeer zacht uitgedrukt. Daarom een extra waarschuwing voor de plezierzoekers: pret- en fantasiecondooms zijn uitsluitend bedoeld voor pret en plezier vooraf aan de daadwerkelijke gemeenschap. Zij bieden onvoldoende bescherming tegen zwangerschappen en soa!
© 2011 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Veilige seks; op de juiste manier een condoom gebruikenVeilige seks; op de juiste manier een condoom gebruikenEen condoom gebruik je om veilig te vrijen. Het lijkt zo simpel. Omdoen en je bent klaar, toch? Niet helemaal. Je moet h…
Condooms - een veilige vorm van geboortecontroleCondooms - een veilige vorm van geboortecontroleWaarom zou ik een condoom gebruiken? Condooms zijn de enige vorm van bescherming, welke zowel de overdracht van seksueel…
Factoren van invloed op condoomgebruikFactoren van invloed op condoomgebruikHet belang van veilige seks kan niet vaak genoeg benadrukt worden: wanneer je zonder beschermende voorbehoedsmiddelen se…
Risico op HIV verkleinen. Wat moet ik doen?Risico op HIV verkleinen. Wat moet ik doen?Bent u bang dat u een risico heeft gelopen op een HIV-infectie. Het 'human immunodeficiency virus' was begin jaren negen…

De positieve bijwerkingen van seksDe positieve bijwerkingen van seksBij relatief veel stellen is seks enig moment slechts een onderdeeltje van de relatie ... als het al een onderdeel is. T…
Anticonceptie; verschillende soorten, voor- en nadelenAnticonceptie; verschillende soorten, voor- en nadelenAnticonceptie wordt al tijdenlang algemeen gebruikt en geaccepteerd. De meest populaire vorm van anticonceptie is nog al…
Bronnen en referenties
  • Tekstenbureau Marnic Communicatie (archief)
Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 18-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.