Je menstruatiepijn bestrijden met de Vagitherm

Veel vrouwen hebben maandelijks last van nare buikkrampen wanneer zij ongesteld zijn. De meeste vrouwen zullen rond die dagen een pijnstiller gebruiken om de krampen te doen verminderen. Nu is er een natuurlijk middel, de Vagitherm

Menstruatiepijn

Bij veel vrouwen die ongesteld zijn doet het zich voor: heftige buikkrampen gedurende de eerste één of twee dagen van de menstruatie. De buikkrampen kunnen zo pijnlijk zijn dat normaal functioneren niet meer mogelijk is. Men ligt in bed of op de bank af te wachten tot de buikpijn weer over is. De krampen worden veroorzaakt door het samentrekken van de spieren in de baarmoeder en treden met name op in de eerste dagen van de menstruatie, wanneer het bloedverlies het grootst is.

Middelen tegen menstruatiepijn

Voor veel dames heeft het nut om tegen de buikkrampen een pijnstiller te nemen zoals bijvoorbeeld Ibuprofen, echter deze pijnstiller heeft naast een krampopheffende en pijnstillende werking ook bijwerkingen. Bijvoorbeeld maagklachten zijn een veelvoorkomende bijwerking bij het gebruik van pijnstillers.
Naast het gebruik van pijnstillers wordt er door een grote groep vrouwen de pil gebruikt, omdat bij het gebruik van de pil de menstruaties minder heftig zijn en er dan ook minder menstruatiepijn wordt ervaren. De pil wordt echter ook niet door alle vrouwen even goed verdragen.
Bij de reformwinkels zijn er ook diverse homeopatische middelen beschikbaar, die al dan niet daadwerkelijk een verlichtende werking hebben op de menstruatiekrampen.

Nieuw middel tegen menstruatiepijn

Sinds oktober 2008 wordt er een nieuw middel tegen menstruatiepijn verkocht in Nederland. Dit is een natuurlijk middel: de Vagitherm. De Vagitherm werkt als een soort klein kruikje, het verschil met een warmwaterkruik is dat de Vagitherm na verwarming wordt ingebracht in de vagina, net zoals je een tampon inbrengt. In reactie op de warmte ontspannen de spieren in de baarmoeder zich, waardoor de krampen worden opgeheven of verminderd.

Gebruik van de Vagitherm

De Vagitherm is een tamponachtig voorwerp, echter gemaakt van kunststof. De Vagitherm wordt warm gemaakt door deze in kokend water te verhitten. Wanneer de Vagitherm verhit is, wordt deze uit het kokend water gehaald en moet deze afkoelen tot een temperatuur van ongeveer 45 graden celsius. Met je hand, tegen je wang of de binnenkant van je arm kun je voelen of de Vagitherm voldoende afgekoeld is, zodat je hem kunt inbrengen zonder je te verbranden. De weldadige warmte van de Vagitherm zal zich verspreiden naar de spieren van je baarmoeder en zo deze spieren doen ontspannen. Het voordeel van de Vagitherm boven bijvoorbeeld het gebruik van een warmwaterkruik op de buik is dat de warmte direct op de juiste plek wordt toegepast. Via de vagina komt de warmte meteen bij de baarmoeder terecht. Nadat je de Vagitherm hebt ingebracht is het aan te raden even rustig te gaan liggen om de warmte het werk te laten doen. Wanneer de Vagitherm is afgekoeld kun je deze weer verwijderen en eventueel opnieuw opwarmen en weer inbrengen.

Is het gebruik van de Vagitherm geen geklieder?

Vanzelfsprekend kun je tijdens het gebruik van de Vagitherm geen tampons dragen. De Vagitherm is na verwijdering gewoon schoon te spoelen, tijdens het dragen van de Vagitherm is het verstandig een maandverbandje te gebruiken.

Waar is de Vagitherm te koop?

De Vagitherm is verkrijgbaar bij drogisterijen en apotheken. De verkoopprijs is 39,95.
© 2008 - 2024 Ceetee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips bij menstruatiepijn en veel bloedverliesTips bij menstruatiepijn en veel bloedverliesMenstruatiepijn en veel bloedverlies kunnen een vrouw iedere maand flink opbreken. Hoe kun je deze klachten verminderen?
Meer over menstruatiepijnVooral tienermeisjes hebben er veel last van, maar ook veel volwassen vrouwen krijgen er één keer in de maand mee te mak…
Nooit meer ongesteld, kan dat?Nooit meer ongesteld, kan dat?Veel vrouwen hebben last van hun menstruatie of van PMS. Iedere maand is het weer opzien tegen de vervelendste dagen van…
Ibuprofen tijdens de zwangerschapIbuprofen tijdens de zwangerschapIbuprofen heeft een pijnstillende, een ontstekingsremmende en een koortswerende werking en wordt dan ook veel ingezet bi…

Kom op tegen rugklachten!Steeds meer mensen sukkelen met hun rug. Rugklachten zorgen niet enkel voor fysieke berperkingen, maar veroorzaken vaak…
Immunotherapie met OralgenImmunotherapie met OralgenAllergieën voor bijvoorbeeld huisstofmijt, graspollen, boompollen en huidschilfers van dieren zijn te bestrijden met imm…
Ceetee (242 artikelen)
Gepubliceerd: 09-12-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.