Glucosamine voor een gezonde huid en soepele gewrichten

Glucosamine voor een gezonde huid en soepele gewrichten Glucosamine wordt door veel mensen al gebruikt ter verlichting van gewrichtsklachten, wat men vaak niet weet is dat glucosamine ook helpt tegen huidveroudering.

Wat is glucosamine?

Glucosamine is een stof die het lichaam normaalgesproken zelf aanmaakt. Het gaat hier om de stoffen glucose en glutamine, die we in onze voeding binnenkrijgen. In het lichaam worden deze stoffen samengevoegd tot glucosamine. Glucosamine zorgt ervoor dat het bindweefsel in het lichaam en in de huid goed blijft. Naarmate men ouder wordt is het lichaam steeds minder in staat om glucosamine aan te maken, dus ook al bevat onze voeding voldoende glucose en glutamine, dan zal er toch achteruitgang van het bindweefsel plaatsvinden. Hierdoor slijten onze gewrichten en verslapt onze huid. Om het tekort aan glucosamine in ons lichaam aan te vullen, zullen we gebruik moeten maken van het voedingssupplement glucosamine.

Wanneer wordt het gebruik van glucosamine geadviseerd?

Glucosamine kan bij de volgende aandoeningen gebruikt worden ter verbetering van pijnklachten of ter stimulering van genezing:

Gewrichtspijn

Naarmate men ouder wordt kan men last krijgen van gewrichtsklachten. Er kan artrose ontstaan, waardoor men pijnklachten krijgt. Het gebruik van glucosamine kan de pijn verlichten én het kan de voortschrijdende slijtage vertragen, waardoor gewrichtsschade minder snel zal uitbreiden.

Genezing van wonden

Na een operatie of verwonding kan het gebruik van Glucosamine ervoor zorgen dat de wonden sneller genezen.

Verminderen van onstekingen

De uitslagen van recente onderzoeken lijken naar voren te brengen dat glucosamine ook een positief effect heeft op onderstekingsziekten. Bij darmziekten zoals ziekte van Crohn en colitis ulcerosa lijkt het gebruik van glucosamine een positief effect te hebben.

Veroudering van de oud

Onderzoek heeft aangetoond dat bij aanbrengen op de huid, glucosamine schade aan de huid kan herstellen. Schade door de zon en kleine rimpeltjes verminderen na het gebruik van glucosamine direct op de huid. Steeds meer cosmetische crèmes bevatten daarom glucosamine tegen huidveroudering. Ook bij het slikken van glucosamine als supplement heeft dit een positieve uitwerking op de huid.

Hoe gebruik ik glucosamine?

Bij aanschaf van het supplement glucosamine kunt u het beste het supplement met glucosaminesulfaat nemen. Dit supplement zorgt er ook voor dat ons lichaam het mineraal zwavel beter opneemt in ons lichaam. Het beste is om driemaal per dag bij de maaltijd een capsule te nemen van 500 mg. Na gebruik van drie tot zes weken zal er verbetering merkbaar zijn.

Het gebruik van glucosamine voor vegetariërs of allergische mensen

Glucosamine is gemaakt van garnalenschillen. Mensen die als vegetariër ook geen vis eten, zullen wellicht bezwaar hebben tegen het gebruik van glucosamine. Ook kunnen mensen allergisch zijn voor garnalen en/of schelpdieren. Dan is het zaak om goed op te letten welk product u koopt. Er is een glucosamine op de markt die niet van garnalen is gemaakt, maar van graan. De werkzame stof hierin is glucosamine hydrochloride. Dit supplement is zodoende geschikt voor vegetariërs en voor mensen met een allergie voor schelp- en schaaldieren.
© 2009 - 2024 Ceetee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Glucosamine voor pijnlijke/stijve gewrichtenGlucosamine voor pijnlijke/stijve gewrichtenGlucosamine wordt steeds meer gebruikt voor soepele gewrichten. Is het gebruik wel veilig? Kan iedereen zomaar beginnen…
Supplement glucosamine tegen gewrichtspijn en artroseSupplement glucosamine tegen gewrichtspijn en artrosePijn aan de gewrichten kan vooral optreden in geval van koude temperaturen en vochtigheid. Maar ook als gevolg van ouder…
Huidveroudering: welke factoren spelen een rol?Huidveroudering: welke factoren spelen een rol?Huidveroudering is velen van ons een doorn in het oog. Huidverjonging klinkt ons beter in de oren. Om huidveroudering bi…
Chondroïtine- en glucosaminesupplementen: IndicatieChondroïtine- en glucosaminesupplementen: IndicatieChondroïtine en glucosamine zijn natuurlijke stoffen die helpen bij de opbouw van kraakbeen. Chondroïtine en glucosamine…

Het voorkomen en stoppen van kaalheid en haaruitvalHaaruitval bij mannen van middelbare leeftijd is iets wat als normaal beschouwd wordt. Maar wanneer je ineens veel haar…
Ouderdomssuiker (diabetes type 2) maar toch niet spuitenOuderdomssuiker (diabetes type 2) maar toch niet spuitenDoor groei en vergrijzing van de bevolking, en toename van mensen met overgewicht, verwacht het RIVM een verdere toename…
Bronnen en referenties
  • Healthy
Ceetee (242 artikelen)
Gepubliceerd: 10-06-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.