Bang voor de tandarts: angsttandarts

12% van de Nederlandse bevolking is extreem bang voor de tandarts. Zij zijn zo bang , dat ze niet meer durven te gaan. Voor deze mensen kan het helpen om naar de angsttandarts te gaan. Wat houdt dat in? Wat zijn de kosten en wordt het vergoed vanuit de verzekering?

Wat doet een angsttandarts?

Een angsttandarts is een tandarts die goed kan omgaan met de angst van de patiënt. Hij stelt de patiënt gerust. Daarnaast neemt hij uitgebreid de tijd om te praten over de angsten, wensen en behoeften. De patiënt krijgt uitgebreide uitleg over de behandeling en als hij tijdens de behandeling een moment van rust wil, omdat het even niet meer gaat, is dat mogelijk. Zo leert de patiënt om stap voor stap de tandartsangst te overwinnen.

Angsttandartsen hebben veel ervaring met het omgaan met patiënten die zeer angstig zijn. Ze bieden verschillende oplossingen aan tegen de angst, zoals pijnbestrijding of in ernstige gevallen narcose.

Waar kan ik een angsttandarts vinden?/ Adressen angsttandarts

De CDC Tandzorg is een gespecialiseerde kliniek om mensen met tandartsangst van hun angst af te helpen. De CDC Tandzorg is gevestigd in Best.

Er zijn nog meer gespecialiseerde angsttandartsen. In Amsterdam is de tandheelkundige kliniek Atlas. Andere vestigingen zijn in Bilthoven en Hank.

Werkwijze angsttandarts/ Aanmelden voor angsttandarts

Na de aanmelding bij de CDC Tandzorg volgt er een intake, waarbij de mogelijkheden en wensen in kaart worden gebracht. Er wordt een persoonlijk advies uitgebracht, een behandelplan opgesteld en er wordt een begroting van de kosten gemaakt. Aanmelden kan via de website: www.cdctandzorg.nl.

Voordelen van behandeling bij angsttandarts

De angsttandartsen bij de CDC Tandzorg bieden kwalitatief goed werk. Er is sprake van een snelle service. De tandartsen en andere medewerkers hebben ruime ervaring.

Vergoeding angsttandarts

Op alle rekeningen van de CDC Tandzorg staan zogenaamde UPT-codes. Met deze codes kan de verzekeraar bepalen of de behandeling vergoed wordt. Dit is niet het geval bij elke verzekeringsmaatschappij. Bezoeken aan de angsttandarts worden vrijwel nooit volledig vergoed. Daarom is het beter om in de eerste instantie op zoek te gaan naar een begripvolle, vriendelijke tandarts.

Verwijzing angsttandarts

Er is een verwijzing nodig van de huisarts.
© 2010 - 2020 Rebeccahoogers, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Bang voor de tandarts? Tips om tandartsangst te overwinnenBang voor de tandarts? Tips om tandartsangst te overwinnenBang zijn voor een bezoekje aan de tandarts komt niet alleen bij kinderen maar ook bij volwassenen voor. Het geluid van…
Tanden en kiezen laten vullen zonder boren d.m.v. ozonTanden en kiezen laten vullen zonder boren d.m.v. ozonTanden en kiezen vullen gebeurt door ze eerst uit te boren en vervolgens op te vullen met een hard wordend materiaal. Zo…
Geen angst meer voor de tandartsVeel mensen lijden aan tandartsangst, een panische angst voor boren en injecties. Gelukkig is hier iets aan te doen.
Narcose of hypnose bij panische angst voor tandartsNarcose of hypnose bij panische angst voor tandartsVeel mensen zijn bang voor een bezoek aan de tandarts. Maar die panische tandartsangst leidt ertoe dat je noodzakelijke…

Hoofdpijn: wat is hoofdpijn? - symptomen hoofdpijnHoofdpijn: wat is hoofdpijn? - symptomen hoofdpijnDe meeste mensen hebben wel eens last van hoofdpijn. Dit kan invloed hebben op het dagelijks leven. Het is dan raadzaam…
Psoriasis guttata: symptomen, oorzaak, behandeling, prognosePsoriasis guttata: symptomen, oorzaak, behandeling, prognosePsoriasis guttata symptomen bestaan uit honderden kleine, rode of zalm-roze druppelvormige plekken die op het lichama ve…

Reageer op het artikel "Bang voor de tandarts: angsttandarts"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Rebeccahoogers
Laatste update: 24-10-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!