Onverklaarbare pijn in knieën/polsen/enkels

Onverklaarbare pijn in knieën/polsen/enkels Als je ergens veel pijn hebt, ga je meestal langs je huisarts, zodat die jou kan helpen en met een goede oplossing komen. Toch zijn er veel mensen die zelfs door de huisarts of het ziekenhuis niet geholpen kunnen worden.

Het probleem

Veel mensen hebben in ofwel knieën, polsen of enkels een terugkomende pijn, die nooit weg lijkt te gaan. Soms een oude blessure die nooit over lijkt te gaan, soms totaal onverklaarbaar. Dit soort pijn is vaak niet constant, maar komt op zodra er intensief gebruik van wordt gemaakt. Als de pijn lastig begint te worden kies je ervoor om naar de huisarts te gaan, die je daarna vaak door verwijst naar het ziekenhuis. Als daar niks uit komt, wordt je weer doorgestuurd naar de fysiotherapeut. Het begint op te vallen dat niemand je echt kan helpen en je van hop naar her wordt gestuurd. Maar wat te doen met de pijn die niet overgaat?

Oorzaak

De oorzaak van dit soort pijn is soms niet eens te vinden, het kan een flinke val zijn geweest, maar het kan ook een klein mis stapje zijn geweest. De huisarts kan je hier dan vaak ook niet meehelpen, er zijn te veel mogelijke oorzaken. Toch is de oorzaak wel degelijk belangrijk, wie weet komt het door iets wat je nog steeds vaak doet, of iets onbewust waar je nodig bewust van gemaakt moet worden. Weer iets wat de gehele weg naar de oplossing er niet makkelijker op maakt. Het handigste is dus ook zodra de pijn opkomt, meteen naar de huisarts gaan en niet denken 'oh dat verdwijnt wel weer'.

Verloop

Vaak hebben mensen na het lange doorstuur proces te hebben doorstaan het idee dat toch niks gaat helpen en geven het op. Gewoon de pijn negeren, ze denken dat ze er vanzelf wel mee leren leven. De mensen zijn zich er niet van bewust dat ze het allemaal alleen maar verergeren en de pijn dus erger maken.

Tips om met onverklaarbare pijn te lopen

Hierbij dan wat gemakkelijke tips om pijn in knieën, polsen of enkels te verminderen, of gewoon verdraagzamer te maken.

Steunbanden

Een hele simpele oplossing is naar de dichtstbijzijnde apotheek te gaan en daar te vragen naar hun steun banden. Dit is een goedkoop product, een simpele band die je met sporten om kan doen en die je knieën, enkels of polsen extra steun geven. De banden zijn er in alle maten en zelfs in verschillende kleuren. Veel mensen lopen hier mee en dat is logisch, het helpt echt om de pijn te verminderen.

Zalfjes

Er zijn duizend en één verschillende zalfjes te koop waarvan je waarschijnlijk denkt dat ze toch niet helpen. Toch zijn er wel degelijk verschillende zalfjes op de markt die echt helpen en de pijn kunnen verlichten. Als je er niet veel verstand van hebt, wat heel goed kan, ga dan gewoon langs een homeopaat.

Massage

Een hele fijne tip is massage. Misschien denk je dat je er alleen maar meer pijn van zult krijgen als een pijnlijke plek gemasseerd wordt, maar uiteindelijk zul je merken dat als je een goede masseuse hebt gevonden, dit heel er kan helpen. De doorbloeding wordt heel erg op gang gebracht door de massage, wat goed is voor pijnlijke spieren.

Fitness coach

Als je fitness doet, mét pijn, informeer dan naar een fitness coach. Als je deze vertelt waar je last van hebt, kan deze je allicht wijzen op de oefeningen waarbij die spier rust heeft. Hij zou je misschien zelfs kunnen helpen die spier sterker te maken, al is dat hetzelfde als de fysiotherapeut. Fitness of sport in ieder geval nooit door als het echt pijn begint te doen.

Met deze tips is het makkelijker om te leven met een onverklaarbare en haast chronische pijn. Ik en vele andere mensen hebben veel baat gehad met het opvolgen van deze simpele tips.
© 2011 - 2022 Sfinx, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kniepijn symptomen verklaardKniepijn symptomen verklaardEr zijn veel verschillende soorten kniepijn en veel verschillende soorten kniepijn. Hier een overzicht van soorten kniep…
Pijn in de knieën bij trap af lopen of traplopen; kniepijnPijn in de knieën bij trap af lopen of traplopen; kniepijnPijn bij het lopen is erg vervelend, je mobiliteit gaat achteruit en je kunt soms niet meer doen wat je altijd hebt geda…
Kniepijn oorzaken en behandelingenKniepijn oorzaken en behandelingenEen veel voorkomend frustratie punt is knie pijn, een probleem dat vele oorzaken kan hebben. Het is belangrijk een goede…
Pijn aan de knie? Oorzaken & behandeling van kniepijnPijn aan de knie? Oorzaken & behandeling van kniepijnPijn aan de knie is er in vele soorten en kan vele oorzaken hebben. Kniepijn kan optreden bij beweging, maar ook constan…

Wat te doen bij migraine?Wat te doen bij migraine?Iemand die aan migraine lijdt, heeft een paar keer per jaar dat hij/zij plat op bed moet liggen omdat diegene dan tot ni…
Zelfbeschadiging als Sociaal feitZelfbeschadiging vanuit een sociologische benadering. Allereerst zal ik vertellen hoe de socioloog Durkheim het begrip Ď…
Sfinx (51 artikelen)
Laatste update: 15-08-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.