Wild vlees verwijderen, fibroom

Wild vlees verwijderen, fibroom Wild vlees wordt ook wel een fibroom genoemd. Wild vlees kan bij iedereen voorkomen en ontstaat na een verwonding of spontaan. Wild vlees kan ontsierend zijn en soms ook klachten veroorzaken. Gelukkig kan wild vlees makkelijk verwijderd worden.

Ontstaan van wild vlees

Wild vlees ontstaat vaak door een te snelle celdeling. Waarom wild vlees ontstaat, is verschillend. Vaak is het een kwestie van aanleg, ouderdom, hormonen, overgewicht en wrijving van kleding of sieraden. Wild vlees is niet altijd te voorkomen.

Wild vlees komt veel voor in de oksels, op de hals, in de liezen en in het gezicht. Het lijken op gesteelde wratten, ze zien er uit als een sliertje of bobbeltje. Vaak zijn ze huidkleurig. Maar ook een iets afwijkende kleur komt voor. Ze zijn week. Harde fibromen komen meer voor op de armen en benen en voelen hard aan, alsof er iets hards in de huid zit.

Waarom wild vlees weg laten halen

Wild vlees doet in de meeste gevallen geen pijn. Soms kan het wel klachten geven. Bijvoorbeeld aan de geslachtsorganen, of wanneer wild vlees in het oor of de neus groeit waardoor men minder goed kan horen of ruiken. Wild vlees op de oogleden kan ervoor zorgen dat dit gaat schuren.

In de meeste gevallen wordt wild vlees weggehaald omdat het niet mooi is. Een gezicht met wild vlees is vaak erg ontsierend. Ook op andere plaatsen kan wild vlees lelijke plekken achter laten. Voor veel mensen is dit erg storend. Voor zichzelf, maar ook voor anderen. Wie veel wild vlees op armen, benen, hals of gezicht heeft zitten, wordt toch vaker aangekeken. Of dit nou bewust wordt gedaan of niet, het blijft storend voor degene met het wild vlees. Er wordt daarom vaak besloten om wild vlees te verwijderen. Ga hiervoor langs de huisarts, deze zal in de meeste gevallen een doorverwijzing geven naar een dermatoloog.

Wild vlees verwijderen

Vooraf een waarschuwing: ga nooit zelf in wild vlees knippen! Bezoek een dermatoloog, dit is een huidarts die verstand van zaken heeft. Het verwijderen van wild vlees is een hele lichte ingreep. Onder plaatselijke verdoving wordt het wild vlees weggeknipt en vervolgens dicht gebrand. De dermatoloog gebruikt hiervoor steriele materialen en weet precies waar hij moet knippen, dus is het logisch dat je dit aan een dermatoloog overlaat. Soms wordt het wild vlees naar het laboratorium gestuurd, om te bekijken of de cellen goedaardig of kwaadaardig zijn.

Helaas zijn er nog steeds mensen die er zelf de schaar inzetten. Met alle gevolgen van dien. Wild vlees is namelijk ook goed doorbloed, dus de kans op bloeden is aanwezig. Bovendien kunnen er infecties ontstaan wanneer er niet voldoende steriel gewerkt wordt. Knip daarom nooit zelf in wild vlees: het verwijderen door de dermatoloog is snel gebeurd.

Het kan ook zijn dat de dermatoloog het wild vlees aanstipt of iets mee geeft zodat je het zelf dagelijks kunt aanstippen. Dit is een soort stikstof waarmee ook wratten worden verwijderd. Op gevoelige plaatsen is het vaak wat lastiger om met dit spul te werken. Overleg met de dermatoloog wat het beste voor jouw wild vlees werkt.

Huismiddeltjes werken vaak niet echt maar zijn wel het proberen waard. Baat niet niet, dan schaadt het niet, in de meeste gevallen. Ga echter niet met vreemde zaken experimenteren: houdt het bij natuurlijke producten om uit te proberen.

Keloïd

Keloïd is een vorm van wild vlees. Het gaat dan om littekenweefsel dat buiten zijn grenzen groeit. Vooral bij donkere mensen komt keloïd vaker voor. In derde wereld landen komt dit vaak voor, de mensen hebben geen geld om zich te laten behandelen en de keloïd groeit soms gestaag door. Ook keloïd is te behandelen door de dermatoloog.
© 2011 - 2024 Bibiana, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wild vlees/fibroom: de oorzaak en verwijderenWild vlees/fibroom: de oorzaak en verwijderenWild vlees of fibroom, oorzaak, behandeling en verwijderen. Wild vlees kan overal voorkomen: op alle plaatsen op de huid…
Beauty: wild vleesBeauty: wild vleesOver het algemeen is wild vlees ongevaarlijk, toch is het goed het bij de huisarts of huidspecialist te laten controlere…
Zilvernitraatstift, helse steen: wild vlees, hypergranulatieZilvernitraatstift, helse steen: wild vlees, hypergranulatieOp verschillende plekken van de huid kunnen door schrammen, krassen, aambeien of andere aandoeningen open wondjes ontsta…
Konijn: konijn heeft een fijne smaak en is lichtKonijn: konijn heeft een fijne smaak en is lichtKonijn heeft een fijne smaak en het is mager vlees. Toch eten niet veel mensen konijn. Terwijl het erg smakelijk is. Kon…

Gerstekorrel verwijderenGerstekorrel verwijderenEen gerstekorrel komt vaak voor op of rond het ooglid. Een gerstekorrel ontstaat spontaan en is het gevolg van te weinig…
Jeukende rode bultjes door larve van oogstmijtJe hebt niets bijzonders gedaan en zit toch opeens onder de vervelende rode bulten. Ze lijken sterk op muggenbulten, maa…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Fibroom
Reacties

Danny, 14-05-2013
Hallo, mijn zoontje van 2,5 jaar heeft sinds een half jaar een flinke bult op zijn tong wat volgens het ziekenhuis wild vlees is. Nu willen zij dit operatief verwijderen, zijn hier mensen die daar ervaring mee hebben? Ik sta er namelijk nogal huiverig tegenover… Reactie infoteur, 14-05-2013
Kan me voorstellen. Echter verloopt dit soort ingrepen in de meeste gevallen prima. In hoeverre heeft uw zoontje last van het wild vlees?

Benjamin, 10-09-2012
Hallo ik heb een vraag ik heb een tong piercing gehad maar er is wild vlees gaan groeien onder me tong en boven op me tong wat nu? Reactie infoteur, 19-09-2012
De tong is een gevoelig orgaan waar men voorzichtig mee om moet gaan. In hoeverre brengt het wild vlees last met zich mee: kunt u smaak waarnemen? Hoe zit het met de spraak?

Bibiana (1.560 artikelen)
Laatste update: 18-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.