Blaasontsteking: Sorry, mag ik even naar het toilet?

Blaasontsteking: Sorry, mag ik even naar het toilet? Het is zeer ambetant en meestal ongewenst dat men op een onverwacht moment, dringend naar toilet moet. Dit kan men meemaken met een blaasontsteking, altijd het gevoel hebben dat de blaas is gevuld. Hierdoor worden dit urinaire ongemakken, waarvan er een op de twee vrouwen last hebben. Zelfs alle vrouwen zijn daar vatbaar voor. Er zijn ook mannen die daar moeilijkheden mee hebben, maar zijn dan wel in de minderheid. Maar wees getroost, er zijn hulpmiddelen beschikbaar... Wanneer men gewoon een natuurproduct gebruikt. Dan is men er zeker en vast in een hele korte tijd vanaf, zonder raadpleging!

Waarom zijn vrouwen het meest vatbaar voor deze kwaal?

Vrouwen zijn het meest vatbaar voor deze kwaal en zullen vaker een blaasontsteking krijgen dan mannen. Dit komt doordat vrouwen een kortere urinebuis hebben dan mannen. Ook omdat bovendien de vagina en de blaas zo dicht bij elkaar liggen, hierdoor kunnen bacteriën gemakkelijk de blaas bereiken. De symptomen zijn dan een branderig gevoel bij het urineren. Dit geeft het gevoel voortdurend dringend te moeten plassen. Daartegenover krijgen mannen meestal een blaasontsteking als hun opgezette prostaatklier de urinestroom belemmerd. Het is geweten dat soortelijke symptomen ook kunnen ontstaan van mechanische of chemische irritatie, bijvoorbeeld na seksueel contact of door allergie ook door slechte hygiëne of bepaalde geneesmiddelen.

Meestal een branderig gevoel om dringend te moeten urineren

Hoe kan men deze kwaal verhelpen?

  • Deze kwaal kan men verhelpen door in eerste instantie veel te drinken, minstens 1,5 l per dag.
  • Drink ongeveer elk uur een glas water, de hele dag door: Hoe meer men plast, hoe meer bacteriën uit de blaas worden verwijderd.
  • Drink per afwisseling ook cranberry sap. Het is wetenschappelijk bewezen, dat dit echt helpt om een blaasontsteking sneller op te lossen. Het helpt bovendien de ontsteking te voorkomen. Omdat dit sap een chemische stof bevat die voorkomt dat de bacterie kan blijven plakken aan het urinekanaal. Dit betekent dus dat bacteriën snel met de urine worden weggespoeld. Drinkt hiervoor elke dag 300 ml cranberry sap, zowel om een ontsteking te voorkomen als om deze te behandelen.

Vermijd citrus sap tomatensap koffie en alcohol Deze drankjes maken het urineren pijnlijker

Bestaan er ook infectie bestrijdende thee 's?

Er bestaan zeker en vast infectie bestrijdende thee 's
Bij een hevige pijn van een blaasontsteking is men wellicht bereid om alles te proberen. Dan volgen er enkele soorten:
  • Maak een kop knoflookthee. Knoflook bevat krachtige bacterie dodende stoffen. Dit is dan precies wat men nodig heeft. Pel enkele teentjes van knoflook, pers ze uit en giet er warm water op. Laat ongeveer 5 minuten trekken.
  • Help uw immuunsysteem in de strijd tegen de infectie door Echinacea thee te drinken. Hierdoor krijgt men bovendien meer vocht binnen. Laat een theezakje trekken in heet water. Drink drie koppen per dag.
  • Maak thee van lavas (familielid van de wortel). Giet een kop kokend water over 2 theelepels gemalen gedroogde wortel. Laat 10 minuten trekken, zeven en opdrinken. Dit tuinkruid bevat stoffen die ontstekingsremmend en bacterie dodend werken. Omdat het ook vocht afdrijvend is, is het dus ideaal om het urineweg stelsel te spoelen.
  • Drink brandnetelthee. Want brandnetelthee is vocht afdrijvend. Door vaker te moeten urineren, kunnen de bacteriën gemakkelijker uit het lichaam worden gespoeld. Gebruik een theelepel gedroogd kruid per kop heet water. Drink 1 kop per dag.

Vochtafdrijvende middelen zijn goed om het urineweg stelsel te spoelen

Wanneer moet men een arts raadplegen?

Men moet een arts raadplegen wanneer de symptomen van een blaasontsteking steeds maar verergeren. Zoals een branderig gevoel bij het urineren en elke 10 minuten een plasdrang, die nog steeds niet wil verdwijnen na 24 tot 36 uur zelf behandeling. Men moet zeker en vast een arts raadplegen wanneer er sprake is van een vaginale of penisafscheiding, rugpijn rillingen en koorts heeft of bloed in de urine. Bezoek zeker een arts bij regelmatig terugkerende blaasontstekingen of bij zwangerschap.

Vergeet absoluut niet te drinken want dat brengt zeker en vast problemen met zich mee

Een spoedig herstel voor deze personen gewenst!
© 2011 - 2024 Enza_9o-, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een blaasontsteking hebbenKen je dat zeurderige gevoel in je onderbuik en dat je regelmatig naar de wc moet wat ook nog eens wat branderig aanvoel…
Naar de huisarts met een blaasontsteking?Naar de huisarts met een blaasontsteking?In principe kun je voor iedere vervelende kwaal naar de huisarts. Deze zal je altijd willen helpen aan iets dat de sympt…
Blaasontsteking, wat zijn de oorzaken en hoe voorkom je het?Een blaasontsteking is erg vervelend. Je hebt bij een blaasontsteking vooral last van een brandend gevoel bij het plasse…
Wat een blaasontsteking isWat een blaasontsteking isVeel vrouwen en enkele mannen hebben wel eens een blaasontsteking gehad. Maar wat is nu eigenlijk een blaasontsteking? E…

Sprongtesten tijdens revalidatie voorste kruisband knieSprongtesten tijdens revalidatie voorste kruisband knieTijdens de revalidatie van een voorste kruisband blessure in de knie is het van belang dat er een gestandariseerd behand…
Huidaandoeningen A-Z: symptomen, oorzaak en behandelingHuidaandoeningen A-Z: symptomen, oorzaak en behandelingWelke huidaandoeningen zijn er? Huidaandoeningen komen vaak voor bij mensen. Er zijn huidaandoeningen die zich op één pl…
Bronnen en referenties
  • Info: Veilige Remedies.
Enza_9o- (28 artikelen)
Laatste update: 11-10-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.