Prostaatproblemen behandelen

Prostaatproblemen behandelen Het prostaat maakt deel uit van het mannelijk geslachtsorgaan. Prostaat problemen komen vaak voor bij mannen met de leeftijd van 50 jaar en ouder. Vaak het gaat het om een goedaardige vergroting van de prostaat. Prostaatkanker komt minder voor maar is één van de meest voorkomende vormen van kanker die men bij een man kan aantreffen. Daarom is het belangrijk om op oudere leeftijd de prostaat regelmatig te laten onderzoeken door een arts.

Prostaatproblemen

De prostaat is een klier die de vorm heeft van een grote walnoot die vlak onder de blaas en om de urinebuis heen ligt. De meeste plasklachten zijn te wijden aan prostaatproblemen. Dit komt mestal door een goedaardige prostaatvergroting die voorkomt bij mannen ouder dan 50 jaar. Deze aandoeningen kan al langer ontwikkeld zijn zonder dat er klachten voorkomen, dit kan soms pas enkele jaren duren voor er enige problemen ontstaan.

Wat zijn de oorzaken van een prostaatprobleem

Naarmate mannen ouder worden, wordt de prostaat groter. De oorzaak van deze vergrote prostaat is meestal de oorzaak door een verandering van hormonen in het lichaam. Door deze verandering zal prostaat meer gaan zwellen waardoor hij uiteindelijk druk kan gaan beginnen uitoefenen tegen de urinebuis, dan bemoeilijkt dat het plassen. In plaats van een krachtige straal zal men tijdens het plassen meer druppelsgewijs kunnen urineren. Dit kan zeer pijnlijk en branderig aanvoelen.
Andere oorzaken zijn onder meer prostaatontsteking, die meestal het gevolg is van een bacteriële infectie in het urinekanaal. Ook kanker op de prostaat kan voorkomen waarbij de tumor de normale urinelozing zal gaan hinderen. Doch komen deze aandoeningen minder voor bij prostaatproblemen dan een vergrote prostaat.

Symptomen van prostaatproblemen

  • Wanneer je regelmatig (vooral s'nachts) het gevoel hebt om te gaan plassen
  • Je het moeilijkt hebt om te gaan plassen en de blaas volledig leeg te krijgen
  • De urinestraal zeer zwak is met nadruppelen
  • Het urineren pijn en branderig aanvoelt
  • Pijn hebben in de balzak en pijn hebt tijdens een zaadlozing
Ga naar de dokter als je een van deze symptomen opmerkt, zeker wanneer de urine of zaadlozing bloed bevat.

Behandeling van prostaatproblemen

Problemen met de prostaat kan vaak genezen geworden op een natuurlijke kruiden en homeopatische manier dat op klinische wijze is bewezen. Zink is een van de belangrijkste bouwstoffen voor een gezonde prostaat. Zink kan de voorstanderklier verkleinen waardoor het plassen weer gemakkelijker gaat. Je vind deze voedingssuplement in voeding zoals pompoenpitten, rundsvlees, walnoten, eieren, uiten, champignons, maar kun je ook verkrijgen in de vorm van tabletten.
Wanneer men prostaatkanker heeft vastgesteld kan deze behandeld worden op verschillende manieren. Dit hangt af van verschillende factoren zoals je leeftijd, hoe ver het al gevorderd is, als men dit gewoon met medicijnen kan genezen, enz. Een aantal onderzoeken zullen nodig zijn om je juiste diagnose vast te stellen.
© 2012 - 2024 Krisdeprest, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Prostaat: symptomen & behandeling van prostaatproblemenProstaat: symptomen & behandeling van prostaatproblemenProstaatklachten kunnen voor de man een sterke aanslag betekenen op de levenskwaliteit. Problemen aan de prostaat kunnen…
Prostaatvergroting: symptomen en behandelingProstaatvergroting: symptomen en behandelingProstaatvergroting is een natuurlijk verschijnsel, dat bij iedere man op den duur kan voorkomen. Voor de meeste mannen g…
Prostaatproblemen? Zittend plassen is beter!Er wordt gesuggereerd dat het uitmaakt hoe je je lichaam houdt tijdens het plassen. De ene houding is namelijk 'urodynam…
Prostaatstenen: Stenen in prostaat, vaak zonder symptomenProstaatstenen: Stenen in prostaat, vaak zonder symptomenMannen kampen mogelijk met prostaatstenen. De stenen in de prostaat komen vaak voor en zijn meestal geassocieerd met goe…

Oorzaken en behandelen van spatadersOorzaken en behandelen van spatadersSpataders komt vaak voor bij volwassen, vooral bij vrouwen. Het komt voornamelijk voor op de benen en kunnen soms ook pi…
De meest voorkomende teenafwijkingen op een rijtjeDe meest voorkomende teenafwijkingen op een rijtjeAfwijkingen aan de tenen komen veel voor. Meestal gaat om het kromme tenen, hamertenen, klauwtenen, vergroeide tenen of…
Reactie

Martien, 12-10-2012
Ik moet er 's nachts soms 1 keer en andere nachten wel 3 tot 4 keer uit om te plassen. Het plassen gaat makkelijk, maar het is heel vervelend, want je kunt niet lekker doorslapen. Weet u een homeopathisch middel om deze klacht te verminderen of te stoppen?
B.v.d. en met vr. gr.
Martien Reactie infoteur, 13-10-2012
Heel veel water drinken helpt de urine beter doorstromen. Beperk het eten van rood vlees en vet voedsel en eet liever dingen zoals pompoenpitten, tomaten, vette vis. Hierin zitten stoffen die prostaatproblemen drastisch verminderen. Wat ook goed is om de urine terug te bevorderen zijn brandnetels, deze kan je gebruiken als thee of kopen in capsules.

Krisdeprest (143 artikelen)
Gepubliceerd: 09-06-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.