Andullatie therapie systeem voor de gezondheid

Andullatie therapie systeem voor de gezondheid De werking van andullatie therapie berust op het toepassen van infrarode warmte en het gelijktijdig pulserend masseren met behulp van mechanische lichaamstrillingen. Daarmede wordt er mechanische informatie via het zenuwstelsel doorgestuurd naar de lichaamscellen. Infrarood licht bestrijdt tevens pijn en ontstekingen en heeft een verzachtende werking op verkrampte spieren. Het is ook mede goed voor de ontspanning en doorbloeding van het lichaam.

Algemeen

Trillingen activeren de huidreceptoren en deze trillingen worden middels het zenuwstelsel doorgezonden naar de lichaamscellen. Deze komen er niet onderuit om daarop te reageren en beginnen deswege evenals de cel bestanddelen ook te trillen. Deze trillingen wekken deiningen op in het vocht, waarin de lichaamscellen zich bevinden. Dit heeft tot gevolg dat de mitochondriën (M.T.), de kleine energiefabriekjes van de cel, door de zwaartekracht worden aangezet om meer energie in de vorm van ATP te produceren. In het geval dat de M.T slecht functioneren dan produceren ze reactieve zuurstofmoleculen, waardoor eiwitten en DNA in de cel kunnen worden aangetast. Vanwege het feit dat elk lichaamsonderdeel een bepaalde trillingsfrequentie heeft waarop het maximaal reageert, trilt de massage matras in kwestie ook golvend met hogere en lagere frequenties om een optimaal resultaat te sorteren.

Werkzaamheid van de trillingen

De trillingsfrequenties tussen de 25-50 HZ kunnen de klachten van meerdere chronische aandoeningen verminderen. Het gebruik van het andullatie therapie systeem heeft een positieve invloed op het lymfesysteem en verminderd klachten van de wervelkolom.
Bij chronisch lage rugpijn als gevolg van onder meer infecties en reuma van de wervelzuil en bij aandoeningen van de buikorganen biedt het echter geen soelaas. Dit in tegenstelling als de oorzaak te wijten is aan het slijtageproces in de tussenwervelschijven.

Een verkeerde belasting van de wervelkolomspieren kan resulteren in

 • krampen, hernia, pijn en negatieve stress
 • stofwisselingsstoornissen en regeneratieproblemen
 • lymfeproblemen en doorbloedingsstoornissen in het spierweefsel
 • migraine en ischias

Onderdelen van de andumedic

 • het andullatie systeem met 21 motoren en een LED-Control afstandsbediening
 • geïntegreerde medische programma's twintig in getal, voorzien van andullatie software
 • een massage matras, twee armsteunen, balanskussens voor onder de benen en een buikgordel
 • medische voetkussens met voetreflexzone massage en nekkussens, beide met infraroodwarmte

Inzetbaarheid van het andullatie therapie systeem (A.T.S)

 • chronisch lage rugpijn, pijnlijke gewrichten, spierkrampen en lagere minerale botdichtheid
 • neurologische aandoeningen
 • artrose, reuma, hernia en bij een menopauze
 • migraine, fibromyalgie en ME/CVS, het vermoeidheidssyndroom

Resultaten van het gebruik van A.T.S

 • een verhoogde productie van endorfinen en hormonen, zoals testosteron en groeihormoon
 • een betere aanmaak van eiwitten in het kraakbeen
 • het onderhouden van de functies van de kraakbeen cellen
 • verhoogde bloedtoevoer naar de wervels en de rugspieren, waarbij de spierkracht toeneemt
 • een versterking van het immuunsysteem en ondersteuning van de vetverbranding
 • het corrigeren van houdingsstoornissen en mobiliteitsproblemen

De ontspannende massage met andullatie geschiedt in een liggende houding op een speciale matras met instelbare sterkte. Andullatie is niet alleen toepasbaar bij specifieke ziektebeelden, het verhoogt tevens het algehele gevoel van welzijn en helpt de negatieve gevolgen van stress te verminderen. Daarnaast worden de lichaamseigen doorbloeding en het lymfesysteem sterk gestimuleerd. Een behandeling duurt 15-30 minuten en alleen de jas en de schoenen dienen te worden uitgedaan.

Lees verder

© 2014 - 2024 Zonne, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Masseren, een weldaad voor het lichaamMasseren, een weldaad voor het lichaamJe lichaam laten masseren kan een weldaad voor je lichaam zijn en pure luxe of noodzakelijk voor het functioneren van he…
Het masseren van je paardHet masseren van je paardIn dit artikel zal ik uitleggen hoe je je paard een simpele massage moet geven. Een massage is zeer ontspannend voor paa…
Pijnklachten zelf oplossen met Triggerpoint MassageHeeft u last van rsi, frozen shoulder, tennisarm, golfersarm, muisarm, pijn in knie of voet, nek en schouderklachten, la…

Godotsyndroom: dementie, continu angst, obsessie en psychoseGodotsyndroom: dementie, continu angst, obsessie en psychoseDoor onwetendheid en verlies van geheugencapaciteit kan het voorkomen dat de ouder wordende persoon veel spanningen en a…
Simpele manier van gebitsreiniging/ontgifting: oil pullingSimpele manier van gebitsreiniging/ontgifting: oil pullingHet schoonhouden van de tanden en kiezen doe je natuurlijk door middel van het poetsen van de tanden. Maar daarnaast is…
Bronnen en referenties
 • Brochure van de European Association for Andullation Therapy door Birgit Frohn & Prof. Dr. Roland Stutz.
Reactie

J. Koning, 16-06-2017
Vraag: Is andullatie te gebruiken als men een pacemaker heeft? Reactie infoteur, 16-06-2017
Oei, dat zou ik echt even niet weten. Ik denk dat dat het beste is om even na te vragen bij bijvoorbeeld een fysiotherapeut die met het andullatie systeem werkt!

Zonne (298 artikelen)
Laatste update: 06-02-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.